donderdag 4 april 2013

New in da house !! Who ? What ? Why ? Where ? ....Let me introduce myself

Voorstellen, VOORSTELLEN, VOORSTELLEN, ja, hoe moet ik me nu VOOR-STEL-LEN. Wat een horror is dit. Oke, nou, daar gaan we. Direct maar met de deur in huis vallen dan he . Ooit las ik ergens, wees eerlijk en open over jezelf, en vertel ook gerust al je gebreken, dan kunnen ze die in ieder geval niet meer tegen je gebruiken. OOOOO, so true.

Here we go....
Mijn naam is J.A.M. ( gewoon uitgesproken als djem - like as in....rem, bem, thenk you mem, gnagnagna, how wrong can you go ). Moi ist denk ik wel het grootste vat van tegenstrijdigheden on the planet. Ik ben heel open, spraakzaam en vrolijk , of moet ik hier al zeggen verbloemend, want ik ben/speel ook vrolijk als ik me rot voel, gewoon om niemand tot last te zijn. Gek op gezelligheid, leergierig, gevoelig, creatief, reislustig, gedreven, en een passievol persoon die graag leuke dingen deelt met alles en iedereen.

Zo op het eerste gezicht zou je zeggen, dit is geen introvert persoon. En dat klopt ook, .....MAAR.....Ja,  nu komen de tegenstrijdigheden. Ik heb wel heel erg last van drempelvrees (niet letterlijk voor drempels he, duh), .....MAAR..... vind het wel weer heel gezellig om overal heen te gaan. (*1) Ik  zou het liefst als kluizenaar leven,.....MAAR....dan wel weer graag in een grote wereldstad als Paris, New York of Londen). (*2) Ik ben heel erg op mijn privacy gesteld, .....MAAR.....wil ook wel weer alles delen, en zet mijn huis voor iedereen open. 

Ik vind het heerlijk om met andere mensen samen mooie dingen te creëren,.....MAAR..... Ik kan heel moeilijk dingen uit handen geven en er op vertrouwen dat het dan ook echt goed komt. Dat is het nadeel van een perfectionist zijn. Ik ben een echte denker, en doorzie mensen heel snel als het op hun persoonlijk gewin aankomt, of op het zakelijk vlak, of als iemand oneerlijkheid is,  .....MAAR..... ik ben ook weer een naïeve, goedgelovige druif,  door elke keer weer mensen in mijn persoonlijke leven toe te laat die misbruik van me maken.

Maar dat gezegd, nu even wat over mijn interesses:
Ik houd van lekker eten en koken, liefst voor een grote tafel vol vrienden en familie, en bedenk graag nieuwe recepten. Maar lekker uit eten gaan is ook favoriet.
Ik heb gestudeerd aan de modeacademie, en ontwerp kleding voor mijn eigen kleding atelier. Ik ben hier even mee gestopt, omdat het te goed ging. Ja, eerlijk dat kan dus ook. Het werd te groot, en ik zou het niet alleen kunnen blijven doen. Ik sta nu dus  op een punt om te kijken of ik er mee verder wil gaan, en dat houd in dat het dus echt groot aangepakt moet worden. Veel reizen in mijn eentje, wat ik niet leuk vind. En heel veel regelen, waardoor er geen tijd meer is voor andere "leuke " dingen. Of ik moet er echt mee stoppen, en voor een of twee van mijn andere passies gaan.

Ik vind het ook leuk om concepten uit te werken, en om nieuwe bedrijfjes op te zetten. Maar dan wel  voor anderen. Ik heb zelf de "prikkel" nodig om nieuwe dingen te ondernemen/creëren. Ik zou niet mijn hele leven continu hetzelfde kunnen blijven doen.

Verder creëer  ik graag nieuwe dingen. Zo ontwerp ik aparte sieraden, en doe ik aan edelsmeden ( goud, zilver enz.) , maar vind het ook heel leuk om b.v. meubels, lampen enz. te ontwerpen. Ik houd van alles wat met interieur, kleding, lifestyle  en styling te maken heeft. Nu ik er zo aan denk..... zelfs  Silja werden vroeger eerst thuis "gestyled" als de schoolfotograaf kwam, hahaha. Haren werden tip-top gedaan, zelfs een mooie frisse make-up ontbrak niet. Ja, wel jeugdig natuurlijk, maar net even zo dat het op de foto echt mooi zou lijken ;-D  (ik heb mijn visagie diploma gehaald toen ik regio sales manager was voor een groot cosmetica bedrijf ). Natuurlijk kwam Silja daardoor wel een half uur te laat op school. Ik weet niet meer met wat voor excuus ik haar er toen heen heb laten gaan, maar misschien dat ze dat zelf nog wel weet en het jullie kan vertellen. 
Silja hier: Ja ik herinner mij dat nog wel. Ik moest maar zeggen dat ik door mijn 
enkel was gegaan en moest een beetje moeilijk lopen :D
Maar even terug to the point. Als laatste heb ik een passie voor schilderen. Het enige nadeel wat daar aan kleeft, is dat als ik eenmaal aan het schilderen ben, dan kan ik er niet mee stoppen, en ben ik compleet van de wereld. Ik denk niet meer om de tijd, het huishouden wordt niet meer gedaan, geen eten, niks.  Dus dat is best wel moeilijk in te plannen tussen het normale dagelijkse programma en verplichtingen.

Je merkt het al, het liefst ben ik creatief bezig. OOooh, sollie, ik was er nog een vergeten. How stupid, HOE KON IK DIE NOU VERGETEN. Ik heb nog een grote passie. I LOVE .........SHOPPING !!!
Het is echt een ramp, ik houd n.l. van mooie, vaak gruwelijk dure dingen. Ik ben b.v. gek op designer stuff. (lees: Chanel, YSL, Micheal Kors, Dior enz. ) My dirty/quilty little pleasure zeg maar. Laarzen, tassen, horloges, make-up, sieraden, kleding, je kunt er noooooit genoeg van hebben. Yes, yes, yes, I am a girl, and I am soooo quilty.
Maar niet alles hoeft duur te zijn. Zo houd ik ook heel erg van oude, verweerde of "lelijke" dingen. Ik heb mijn jaszakken vol steentjes, takjes en andere oude muk die ik op straat vind. Die leg ik thuis in een schaal op tafel. Of ik pak stukken oude boomschors op, heerlijk om mee te decoreren. Vind het liefst een mooi oud "lelijk" kastje of ander meubelstuk bij het grofvuil, of struin af en toe eens op een rommelmarkt of bij een kringloopwinkel. Yes people, daar vind je soms de mooiste schatten.

Nou zo hebben jullie toch wel een beetje een indruk kunnen krijgen van wie ik ben, wat ik doe, en vooral waar ik van houd. Wat ik hier o.a. graag voor Silja wil doen op haar blog is af en toe  eens een lekker receptje, of er een leuk restaurantje of winkeltje uitlichten. 

Maar vooral een stukje creativiteit (DIY) aanvullen. Dit kan zijn dat ik eens een heel simpel kleding patroontje erop zet, welke iedereen zelf zou kunnen maken. Leuk om b.v. eens te maken op een gezellige middag/avond met vriendinnen. Hoe je een oud kledingstuk, met een beetje creativiteit, weer "up-to-date" kunt brengen naar de trends van deze tijd (b.v. geïnspireerd door iets uit een reclamecampagne van een van de trend/modemerken, of naar aanleiding van iets wat ik gezien heb bij de laatste fashion shows in Paris, Londen, Milaan, of New York.) Ook komen hier natuurlijk de accessoires bij aan bod. Maar soms laat ik ook zien hoe je met een klein budget er toch like a million dollar babe uit kunt zien.

Verder wil ik graag wat items maken over interieur en styling. Tips, metamorfoses/restylen van je "oude" meubels enz. Leuke stukjes over kunst, of over reizen, maar ook kan het eens een artikel worden met een wat serieuzere kant. Algemeen stukje over iets wat mij heeft geraakt, heeft geïnspireerd, of waar ik over na ben gaan denken, of waarvan ik wel eens zou willen weten hoe jullie over dat onderwerp denken en wat jullie kijk daarop is. Kortom een behoorlijk breed vlak, dus voor ieder wat wils. 

Wat ik nog even nadrukkelijk wil zeggen, is dat het de andere onderwerpen op Sillysilsil niet zal beïnvloeden of zal "verdrukken", want die blijven ongewijzigd en met dezelfde overgave en regelmaat verschijnen. Het is dus echt een extra aanvulling, voor iedereen die het leuk vindt om ook nog wat te horen, zien of lezen over Fashion, DIY,  Design, Food, Styling, Kunst, Wonen of Lifestyle.  En misschien heel soms eens iets over beauty ;-P  Ik heb mega veel inspiratie, voor leuke artikelen, dus ik hoop natuurlijk op heel veel positieve feedback van jullie.

P.s. en natuurlijk kan ik ook af en toe een geheimpje over Silja vertellen, whoehahaha. Kijk die weet ik dan weer he ;-P  Nee hoor, just kidding. Maar ik heb er heel veel zin in, en ik zal proberen regelmatig een leuk artikel over een van de genoemde onderwerpen te schrijven. Ik hoop dat jullie mij echt even willen laten weten in de comments of het jullie ook leuk lijkt, en naar welke onderwerpen jullie interesse uit zal gaan. So, please, please, please, let me know.

Lots of love, J.A.M.

O,ja, nog even MET DE BILLEN BLOOT.
Hier nog even wat slechte eigenschappen, want anders is het zo saaaaaai, en dan kunnen jullie ze nu ook niet meer tegen mij gebruiken, hoop ik, hahaha, en ach, als je het wel wil doen..... give it your best shot ;-P
  • Ik stel dingen vaak veel te lang uit. Liefst tot het allerlaatste moment. Vooral dingen waar ik geen zin in heb, of tegenop zie.
  • Ik kom wel eens te laat. Als we ergens om een bepaalde tijd hebben afgesproken, wil het nog wel eens voorkomen dat we er nog niet zijn. Hoewel ik hieraan werk om dit te verbeteren.
  • Als we ergens te laat komen, geef ik gewoon ( wel verpakt in een geintje hoor ) iemand anders de schuld. Terwijl het natuurlijk weer zo was dat mijn eyeliner er zelfs na 5 keer opnieuw gedaan te hebben nog niet goed gelukt was en ik een half uur langer nodig had in de badkamer.
  • Ik ben een super slechte slaper. Ik ga vaak pas na 04:00 - 05:00 uur slapen. Gelukkig functioneer ik verder nog steeds goed, ook als ik maar 3 of 4 uurtjes slaap gehad heb. Wel moet ik zeggen dat ik het liefst na 10:00 - 11:00 uur 's avonds dingen ga doen. Ik begin dan net lekker op gang te komen zeg maar.
  • O, ja nog een slechte eigenschap is....... IK KAN GEEN KORTE STUKJES SCHRIJVEN. whoehaha, dat was al duidelijk he.  Mijn mailtjes zijn lang, mijn sms-jes zijn lang, mijn tweets zijn lang, en zelfs als ik aan het chatten ben, dan gebruik ik heeeeeeel veeeeeel tekst.

Ach, en zo zal ik nog wel een paar mindere eigenschappen hebben, maar we laten het hier eerst maar even bij.

O, en hier had ik nog een (*1), (*2) ergens in de tekst gezet. Deze verwees ook nog naar een minder fijne eigenschap.
(*1) - Het liefst als ik dan niet alleen hoef te gaan. Iemand moet bij wijze van mijn handje vasthouden, zeg maar.
(*2) - Eigenlijk is het meer dat ik lekker anoniem over straat zou willen gaan. Gewoon lekker doen waar je zelf zin in hebt, zonder dat het iemand opvalt of uitmaakt. Dat lukt nu niet helemaal hier. Ooit had ik mij gehuld van top tot teen in het knal roze, rood en oranje. Met een grote roze ballonrok tot op de grond. Heel erg mooi stond het. Maar the people of the city ( lees dorp ) waren er blijkbaar toch nog niet helemaal aan toe. Het veroorzaakte toen letterlijk bijna een ongeluk, doordat de bestuurder van een voorbijrijdende auto zo bleef kijken, dat hij per ongeluk bijna in de voorkant van een van de huizen aan de straat reed.  Dat hebben we toen maar niet meer gedaan.

Nu ga ik echt kappen,  ( hallllooooo, zijn jullie er nog, en hebben jullie echt alles helemaal tot hier onderaan gelezen. Wow,  that is realy sweet. 

Nou voor die mensen nog een laatste weetje..... ( ik was het bijna vergeten te zeggen, hihihi )..... I am the mom of Silja :-D en ik ga binnenkort haar haren weer eens knippen, als zei het ook graag weer wil natuurlijk. Ik doe dit vaker, en met een beetje vertrouwen in je eigen kunnen lukt het jullie straks vast ook. Het is een mooi model en makkelijk model, voor meiden met lang of halflang haar die een beetje vava voom willen. Als Silja het ook leuk vind, dan zal ik dat met jullie delen. Een soort van "how to do" met foto's enz. Zeg maar of dit jullie leuk lijkt. Ik leg dan uit hoe het moet( ook bij mijzelf meerdere keren gedaan ), en als je het aandurft, dan zou je het zelf eens kunnen proberen, of als je een handige vriendin hebt, dan kan je die vragen of ze het bij jou wil doen. ( en misschien jij bij haar ).

 Wees mooi voor jezelf en lief voor een ander,
XXX - J.A.M.

P.S.  Ik hoop niet dat jullie al genoeg hebben van alle winacties, want ik heb ook nog twee leuke prijzen voor jullie. Ben jij al nieuwsgierig naar wat het kan zijn ? Vanmiddag laat ik jullie weten wat voor cadeautje ik voor een van jullie gekocht heb. En geloof me als ik zeg dat het zeker weten de moeite waard is.  Think Sephora, think Urban Decay, think I realy must have this beauty  ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.