donderdag 25 april 2013

Queensday Look - Tutorial

Aankomende dinsdag is het zo ver. De laatste Koninginnedag die wij kennen. De koningin treedt af en we krijgen dan Willem Alexander als nieuwe koning. Dat betekent ook dat dit jaar de laatste Koninginnedag is, want vanaf volgend jaar is het officieel Koningsdag. Omdat ik wel van Looks met een thema houdt heb ik deze Queensday look gemaakt die zeker geschikt is voor elke Queensday gelegenheid. Ik leg jullie makkelijk stap voor stap uit hoe ik de look gemaakt heb.

Stap 1 & 2: 

  • Breng een primer aan op de ogen. Doe dit zeker met een wat extremere look. Zeker met Koninginnedag waar je de hele dag de hot op bent of aan het feesten bent. Je wil dan zeker dat alles goed blijft zitten. 
  • Ik breng de nieuwe Hema Chalky Eyeshader in oranje aan op het bewegend ooglid. Dit doe ik niet netjes en best snel. 

Stap 3 & 4: 

  • Breng een donkergrijze of zwarte kleur aan in de crease en blend dit uit naar boven. 
  • Over de Hema Chalky Eyeshader breng ik een opvallende oranje kleur aan. 

Stap 5 & 6: 

  • Om de zwarte of grijze kleur wat minder hard te maken pak ik een bruine tint met een oranje ondertoon en vervaag deze over de donkere kleur en laat deze doorlopen naar de onderste wimperrand. Hiermee creëer je meet een amandel vormig oog (dit wordt gezien als de meest ideale oog vorm) en lijkt je oog groter. 
  • Ik heb een highlighter aangebracht onder mijn wenkbrauw op mijn wenkbrauwbot. Vervaag hem goed met een blendingkwast. 
  • Ik heb een zwarte eyeliner aangebracht en laat deze een klein beetje uitlopen in een wing. Ook breng ik een klein beetje eyeliner aan in mijn buitenste hoek van mijn onderste wimperrand. Hierdoor wordt het nog iets intenser en valt het nog wat meer op.
Stap 7 & 8:
  • Als laatst breng ik de Hema Chalky Eyeshader aan op mijn waterlijn en breng ik een laagje mascara aan.
  • Het is natuurlijk helemaal optioneel, maar ik heb er nog kunstwimpers bij aangebracht en klaar is mijn look

Ik vind het een erg mooie look geworden die niet over de top oranje is, maar wel erg geschikt is voor Koninginnedag. Het geeft net wat meer glamour dan een gewone oranje streep op je ogen met niks er verder bij.
Naast mijn ogen heb ik ook nog lekker uitgepakt met oranje op mijn lippen. Ik heb op mijn lippen een Etos lipstick gebruikt van vorig jaar WK , ik weet dus niet zeker of hij er nog is, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik oranje lipstick nooit draag, dus expres een wat budget variant heb gekocht.
De totape Queensday look. Eerlijk? Ik zou hem zelfs dragen als het niet een Oranje dag zou zijn. 

Q: Wat vinden jullie van de look? En wat doen jullie met Koninginnedag met make-up?

Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.