dinsdag 9 april 2013

Review: Dove Color Care Hair Therapy

Hand in hand, oog in oog, alle kleuren van de regenboog! - Doordat ik qua haarkleuren al de nieuwe K3 had kunnen beginnen heb ik al redelijk wat shampoo's en conditioners voor gekleurd haar versleten. Het is natuurlijk altijd fijn om iets nieuws te proberen dat goed is voor het kleurbehoud. Momenteel is mijn haar rood en er is geen andere kleur dan deze die super snel vervaagd. Ik ben benieuwd of de Dove Color Care Hair Therapy lijn een fijne haarverzorging is!


De lijn bestaat uit vier producten: een shampoo, twee verschillende conditioners en een haarmasker. De shampoo zorgt voor een milde reiniging, want je wilt geen agressieve producten in je haar die de kleur doen verminderen. Wat het verschil is tussen de twee conditioners? De linkerfles is een voedende conditioner die het haar van binnenuit voedt, de rechterfles is een kleurverzorgende en -behoudende conditioner. Het haarmasker voedt en herstelt de beschermende laag die tijdens het kleuringsproces is beschadigd, zodat je kleur langer blijft stralen.

Dit zijn de substanties van de voedende conditioner, de shampoo en de verzorgende conditioner. De shampoo is vrij dun, maar het is geen andere substantie dan je normaal gewend zou zijn van een shampoo.  Hij ruikt ook lekker en masseert makkelijk in waarna hij heerlijk gaat schuimen. Er zit echter geen SLS in! De conditioners zijn een iets ander verhaal. De roze substantie is vrij stevig en doet me eerder denken aan een haarmasker dan aan een conditioner. Het is geen moeilijke substantie, hij masseert makkelijk in en tijdens het uitspoelen voelt je haar alsof je een zeemeermin bent, ken je dat gevoel? De witte conditioner is een iets dunnere conditioner en ook deze is fijn in gebruik.

Het gebruik van haarmaskers heb ik nog steeds niet gesnapt. Zeker niet als ze in zo'n pot zitten, want er komt echt altijd water bij als ik het gebruik onder de douche. Een haarmasker uit een tube zou makkelijker zijn, en eigenlijk vind ik de conditioners al voedend genoeg. De gebruiksroutine van een haarmasker is namelijk ook precies hetzelfde als van een conditioner. Desondanks vind ik het wel een fijne substantie en geeft het een goed effect, maar, wel dezelfde als de conditioners, dus neem ik liever een conditioners in fles.

De Dove Color Care Hair Therapy is gewoon een fijne haarverzorgingslijn en zou ook een plekje moeten verdienen in de douche van iemand die het haar niet kleurt. Met name de roze conditioner in tube (links op de foto) vind ik een fijn product en als ik met deze conditioner heb gewassen merk ik echt verschil. Mijn haar is nat echt verschrikkelijk om door te borstelen en vaak breekt er dan iets af, maar sinds ik deze conditioner gebruik vliegt mijn borstel er echt doorheen, vrijwel pijnloos; HEERLIJK!
Maar misschien nog wel belangrijker; blijft mijn haarkleur mooi? JA! Ik had echt gedacht dat de rode gloed vrij snel uit mijn haar verdwenen zou zijn, maar nee, nog steeds glimt mijn rode bosje haar en nu met dat zonnetje erbij straalt mijn haarkleur meer dan ooit tevoren.

De prijzen van de producten verschillen nogal, de shampoo is te koop vanaf €4,- het haarmasker en de twee conditioners vanaf €4,85. Ik denk dat als deze producten op zijn ik ze weer ga kopen, want ik heb niet alleen het idee dat ze goed zijn voor mijn haarkleur, maar ze ook nog een prima verzorging zijn voor mijn haar. De prijzen van deze producten zijn ook niet absurd hoog. Ik ben dus echt enthousiast!

Heb jij je haar wel eens gekleurd en gebruikte je toen ook speciale kleurshampoo's?


www.jenniferelbert.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.