zaterdag 13 april 2013

Vakantie Londen + Nikon 1 J2

Zoals jullie weten ben ik in de voorjaarsvakantie bijna een week op vakantie geweest naar Londen. Dit keer niet voor de site, maar heerlijk een weekje weg met het gezin. Omdat ik graag leuke foto's wilde maken, maar niet mijn zware spiegelreflex mee wilde was ik op zoek naar iets anders. Nikon en ik kwamen met een leuk idee om tijdens mijn Londen vakantie een camera te testen die erg handig en makkelijk is voor op vakantie. Ik testte de Nikon 1 J2 en heb de gehele vakanties foto's gemaakt die ik jullie graag laat zien.


Eerst even kort over de camera zelf. Ik ben totaal geen techneut en ik denk mijn lezeressen ook niet, dus ik houd het lekker simpel qua uitleg. Hij is lekker compact en ligt makkelijk en goed in de hand. Hij is niet zwaar en je schuift hem ook erg makkelijk in je zak. De kleur roze staat mij heel erg aan, maar er zijn zeker ook nog vele andere kleuren verkrijgbaar. (zes in totaal)
Ik heb de camera niet alleen op vakantie gebruikt, maar ook een enkele keer voor de site. Hij is snel en makkelijk in gebruik en je kunt erg makkelijk de instellingen wijzigen. Hij heeft een mooi groot beeldscherm waardoor je de foto's goed en snel terug kunt kijken!

De camera bevat niet onwijs veel knoppen en daardoor heb je onwijs snel door hoe de camera werkt en wat je moet doen. Er zit een flits op die je met 1 klik omhoog laat schieten. Ik vind de flits een beetje onhandig, want hij voelt niet echt stevig en ik was soms bang dat ik hem er per ongeluk zou laten afbreken.
Wat ik natuurlijk helemaal top vindt is dat je er verschillende lenzen op kunt zetten. Ik heb hem met de 10-30mm lens getest. Deze lens zit standaard bij de camera.
De camera maakt snelle foto's, is heel snel opgestart en is ook snel gebruiksklaar. Er zitten ook veel leuke bewerk opties op. Zo kun je bijvoorbeeld een foto zwart/wit maken met alleen 1 extra contrast kleur. Ik kam echt nog heel lang over de camera door praten want het is gewoon een onwijs leuk ding. Hier in huis werd al gevraagd of we hem niet konden kopen. Nieuw in de winkel met de standaard lens kost deze camera €539, maar hou zeker de aanbiedingen in de gaten, want ze zijn regelmatig in de aanbieding. 

Dan nu een aantal vakantie foto's die gemaakt zijn met de Nikon 1 J2
China Town met alle mooie lampen!
In China Town heb je onwijs veel buffet restaurantjes waar je voor ongeveer €8 kunt eten. Je kunt dan zelf je bord opscheppen en zelfs meerdere keren als je wilt.
Vlak bij China Town heb je de Broadway van Londen met onwijs veel musicals. 
Per toeval kwamen we langs de M&M store en moesten we natuurlijk even naar binnen met Noah. Het is net een attractie daar, want het is er onwijs druk en iedereen maakt foto's 
Mijn twee mannen  wachten op de metro.
De Big Ben, want een mooi ding is dat en wat hadden we prachtig weer!
Noah en ik bij de Londen Eye 
Elke middag aten we ergens anders, en zo waren we hier bij een soort Albanees restaurant waar je voor €10 een twee gangen lunch kreeg.  
We gingen het liefst met de Metro, maar Noah vond de bussen ook erg leuk. Zeker als hij boven voor in de bus kon zitten. Zo zie je alles erg goed.
Ik bij mr. Big Ben.
Typisch Londen plaatje, de underground en de Big Ben.
Beetje wazige foto maar wij met zijn drieën in de Londen Eye.
Ook zijn we naar Londen Sea Life geweest. Noah vond het onwijs leuk en genoot er echt van. 
Noah vond alles geweldig en heeft zoveel indrukken gekregen van alles.
Onze middag in madam tussauds was een groot succes. Noah wilde met bijna iedereen op de foto en in Londen vind ik Madam Tussauds veel leuker dan in Amsterdam. Mooiere poppen, leuke attracties e.d. Ja het was top. Ik moet zeggen dat de foto's ook leuk geworden zijn. Helemaal de foto van Robert met Spiderman.
Ik zou naar Beautycon gaan, maar wegens omstandigheden ging dat helaas niet door. Wel ben ik bij de afterparty geweest waar ik nog een aantal andere Nederlandse bloggers tegen kwam.
Bij daglicht maakt de Nikon 1 J2 echt prachtige foto's . Deze foto is buiten het winkelcentrum Westfield Mall  gemaakt bij een soort kleine waterval met groene bebossing.
Ook hebben we in Londen nog heerlijke sushi gegeten. Het sushi eten gaat in Londen er wel heel anders aan toe dan in Nederland. All you can eat werkt heel anders en vind ik persoonlijk minder fijn.
We hebben de hele week zoveel gelopen en sightseeing gedaan. Jongens wat had ik een last van mijn voeten. 

We hebben een geweldige week in Londen gehad en hebben heerlijk genoten. Ik wil Nikon bedanken voor de bruikleen van de geweldige camera. Het is een heerlijk ding voor erbij. Kijk voor meer informatie op de site van Nikon.

Q: Wat voor camera neem jij het liefst mee op vakantie?


Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.