vrijdag 17 mei 2013

15 minutes brownies, Love, love, love it !!!!!


Hoi Beauty cutes,
Vandaag heb ik voor jullie echt een super mega simpel receptje. In totaal gaan er maar 4 ingrediënten in, en de kans is groot dat je die gewoon al in huis hebt.
Het beslagje maak je binnen 5 minuten, en daarna gaan ze nog zo'n 10 minuten de oven in, en je hebt echt overheerlijke hapklare kleine brownies.


Wat gaat er in :

 
  • 2 eieren
  • 300 gram chocolade hazelnootpasta
  • 100 gram gezeefde bloem
  • ongeveer 15 pecannoten grof gehakt ( en eventueel voor op elke brownie nog een extra noot )


Doe alle ingrediënten in een kom ( wat het makkelijkst is, is om een kom, met twee eieren er al in op een weegschaal te zetten. Druk op de nul knop, en voeg nu eerst 300 gram chocolade hazelnootpasta toe, en vervolgens 100 gram bloem ( door een zeef heen ). Doe ook de gehakte pecannoten erbij en klop dit met een mixer door elkaar.Vet een siliconen vorm voor mini cupcakes in met bakspray ( of kwast het in met een beetje olie of gesmolten boter ) en vul de cupjes met het beslagje. Je kunt eventueel ook papieren mini cupcake vormpjes er in doen, en die nog even invetten voordat je ze vult ). Doe op elke cupje een pecannoot.

Zet de bakvorm in een voorverwarmde oven van 200 graden celsius en bak de mini brownies in ongeveer 10 minuten gaar ( even een sate prikker erin prikken, en als hij er schoon uit komt, dan is hij gaar ). Haal ze uit de oven en laat ze ongeveer 5 minuutjes afkoelen voordat je ze uit de siliconenvorm drukt.
Je hebt hier genoeg voor 36 mini brownies. Op de foto staan er iets minder, maar dat komt omdat we niet konden wachten en er al een paar op gesnoept hebben ;-P
Hou je er van dat de binnenkern nog een heel klein beetje smeuïg blijft, bak de mini brownies dan 1 minuut korter.Probeer ook eens te variëren met witte of pure chocoladepasta i.p.v. de chocolade hazelnootpasta of vervang de pecannoten door andere noten of stukjes grof gehakte pure chocolade. En je kunt ook de pecannoot die je er bovenop legt weglaten en er een creme topping op spuiten zoals je bij cupcakes doet. Of doe er eens wat grofgehakte studenten haver door.

TIP : Geef je een keer een leuk/lekker etentje, dan is het ook heerlijk als warm dessert met een bolletje ijs en een takje munt. Je kan dan het beslagje al vast vooruit maken en in een spuitzak doen om het op het laatst alleen nog even 10 minuten te bakken. 
En wil je een beetje op je voeding letten en niet te veel zoetigheid eten, dan zijn ze ook ideaal omdat ze klein zijn ( 2 bites ).  Je kan ze dan invriezen en gewoon af en toe eens eentje nemen.

Q : Nou wat vinden jullie van deze super makkelijke en snel te maken mini brownies ? Ga jij ze ook snel uitproberen dit weekend?

Have a nice weekend, everyone,  Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.