donderdag 9 mei 2013

Benefit (tutorial) look met de nieuwe Core Color make-up + Benefit bestsellers

Vorige week was ik aanwezig bij het Benefit ontbijt in de Douglas aan de Kalverstraat in Amsterdam. Tijdens het event werden de nieuwe producten van de Core Color lijn geïntroduceerd en kregen we kleine reminder wat op dit moment de hardlopers van Benefit zijn. Ook stond centraal dat vanaf heden Benefit exclusief bij Douglas verkocht wordt nu Sephora weg is/gaat. Kijk mee naar de nieuwe producten en de look die ik gemaakt heb met de producten. 

Benefit heeft twee nieuwe oogproducten uitgebracht. De longwear poeder oogschaduw en de creaseless cream oogschaduw. Alle oogschauws zitten erg schattig verpakt in individuele doosjes met een leuk printje voorop. Zowel op de doosjes als op het product zelf staat de naam van het product.

Of het handig is in je stash? Nee, de doosjes zijn niet handig bij het snel pakken van een oogschaduw, maar wel erg leuk!
De poederoogschaduw zit in een witte plastic verpakking en heeft een doorzichtige deksel. Het straalt helaas niet helemaal luxe uit. Ze zijn er in 12 kleuren en hebben drie verschillende finishes; mat, satijn en glans.  Ik heb de kleur Gilt-y Preasure.
De andere oogschaduws die gekomen zijn, zijn de Cream oogschaduws. Dit zijn langhoudende cream oogschaduws die in 10 verschillende kleuren verkrijgbaar zijn. Je kunt ze ook erg goed als basis gebruiken en blijven onwijs goed zitten. Ze gaan niet in je crease zitten omdat ze erg snel en goed drogen. Ik heb hier de kleuren. Bikini-Tini en My Two Cents.
Links zie je de poeder oogschaduw  en in het midden en rechts de twee cream oogschaduws. De pigmentatie van de poederoogshaduws vind ik echt top! Ze zijn zacht, geven direct veel kleur af, en de kleuren zijn ook erg mooi. Ik ben ook erg blij met deze gouden bronzen kleur. De cream  oogschaduws zijn ook erg mooi en brengen erg fijn aan. Zeker mooi als highlight kleur en basis kleur onder de poeder oogschaduw.
Het best lopende product binnen Benefit is deze They're Real masara. Deze mascara geeft de wimpers lengte, krul , volume en lift. De mascara heeft een siliconen harde borstel met een klein rond bol vormig tipje waar je makkelijk de wimpers bij de aanzet kunt pakken. Je ziet later dit artikel de mascara op mijn wimpers.
Nog een erg goed lopend product binnen Benefit is de Pore Fessional. Dit is een gezichts primer die ook dient als minimizer van je poriën en fijne lijntjes. Hij is olie vrij, voelt erg zacht aan en lijkt eerst een lichtbruine kleur te hebben maar wordt doorzichtig op de huid.
Je ziet zeker wel verschil tussen de eerst en de laatste foto. De lijntjes op mijn hand zijn zeker wat minder geworden. Het voelt onwijs zacht aan en geeft een heel klein laagje op de huid. Zelf is hij helaas niet zo geschikt voor mij. Als ik daarna foundation aanbreng met de beautyblender trek ik de foundation er ook weer heel makkelijk af. Zelfs als ik er een poeder overheen doe dan nog blijft het bij mij helaas niet goed zitten. Dit ligt niet aan het product, maar het komt meer door de siliconen die er in zitten die niet echt met mijn huidtype werken.  Jammer, want het product zelf vind ik echt top.
Een van de nieuwste producten die sinds een aantal weken in de winkels liggen is de 'fake up'. Het verbergt donkere kringen en fijne lijntjes, maar is ook erg geschikt om kleine oneffenheden te verdoezelen. Het is een concealer met een hydraterende buitenring. Hij bevat vitamine E en appelzaadextract en voelt hierdoor erg zacht aan op de huid.
Ik heb hier de kleur medium. Deze ik helaas iets te donker voor mij, maar de kleur is in combinatie met het hydraterende stuk erg mooi. Je kunt hem erg makkelijk blenden en zodra hij even zit, blijft hij ook erg goed zitten.

Natuurlijk ben ik wezen spelen met de producten en heb ik een look gemaakt. Ik heb alle bovenstaande producten gebruikt, op de concealer na. 
1. Begin met een schoon oog.
2. Breng de cream oogschaduw in Bikini-Tini over het gehele oog aan. Dus van ooglid tot aan de wenkbrauw.
3. breng daarna over het bewegend ooglid de cream oogschaduw My Two Cents aan.
4. Breng daarna met een platte oogschaduw kwast de poeder oogschaduw aan en doe dit tot boven het bewegend ooglid. Blend dit goed uit met een blending kwast. Zorg dat de kleuren mooi in elkaar over lopen.
5. Breng onder het oog de poederoogschaduw licht aan tot ongeveer het midden van het oog. Breng een dun eyeliner lijntje aan. Zorg dat hij goed door loopt en eventueel een beetje uitloopt met een wing.
6. Om wat extra accent te leggen op het oog heb ik een dun lijntje paarse oogpotlood aangebracht. Dit doe ik aan de buitenkant net een beetje onder mijn wimpers en de rest op mijn waterlijn en net door de wimperhaartjes heen.
7. Als laatst heb ik mascara aangebracht. De linker en rechter foto zijn hetzelfde qua finishing look, echter zie je hem linkt met flits en rechts met daglicht.
Het is een frisse lente look die net even wat extra's geeft door de eyeliner en het oogpotlood. Hij is heel simpel te maken en iedereen kan het zelf doen.  Ik moet zeggen dat ik de nieuwe producten erg prettig in gebruik vind en ze erg goed en lang blijven zitten.

Creaseless cream eyeshadow €19,00
Longwear powder shadow  €19,00
They’re real mascara €24,00
The porefessional primer €33,00
Fake-up concealer €25,00

Alle producten zijn verkrijgbaar bij Douglas of de webshop van Douglas. 

Q: Wat is jou indruk over deze bestsellers + de nieuwe producten van Benefit?

Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.