woensdag 22 mei 2013

Biodermal Zonne Mousse + Wat is UVA & UVB

Sinds ik de opleiding Schoonheidsspecialiste doe weet ik als geen ander dat het heel belangrijk is om de huid te beschermen tegen de zon. Zelfs als het bewolkt is moet je eigenlijk smeren met SPF. Biodermal komt met een geheel nieuw product op de markt tegen de zon. We kennen al de crèmes, lotions, sprays, milk en olie , maar nog nooit had ik gehoord van een Zonne Mousse. Ik was onwijs benieuwd naar het effect en ben het gelijk gaan testen. Is het wat? Dat zien jullie hieronder.
Mijn eerste indruk is erg positief, ze zitten in leuke verpakkingen die goed opvallen en mij doen denken aan een bus haarmousse. Ik vind ze lekker fris en zomers aandoen. Ook staat er groot en duidelijk op welk SPF ze hebben. Erg makkelijk vind ik dat, want bij sommige merken staat het zo klein dat je eerst goed moet kijken of je de juiste gepakt hebt. Ook is de aftersun direct goed te onderscheiden van de zonnemousse.


De zonnemousse zit in een lekker grote verpakking, makkelijk voor mee op vakantie en voor thuis gebruik. Ik moet wel bekennen dat de verpakking wat glibberig wordt en dat er eigenlijk een soort antislip stukje op zou moeten zitten.


Wat ik direct zie en wat ik echt een groot voordeel vind, is dat er een UVA en UVB in zit. Beide zijn erg belangrijk. Een zonnebrandproduct met UVB filter beschermt de huid met name tegen zonnebrand. Een zonnebrandproduct met UVA filter beschermt de huid voornamelijk tegen veroudering van de huid. Door een UVA filter wordt je minder snel bruin. Een zonnebrand product met beide (zoals hier het geval is) wordt een breedbandfilter genoemd. Het is ook altijd aan te raden om een product te gebruiken met beide. Het zou namelijk zonde zijn als je smeert om niet te verbranden, maar je nog steeds huidveroudering krijgt door de zon. 

Je ziet vaak dat producten met beide filters een stuk prijziger zijn, maar houdt er rekening mee dat meestal goedkoop = duurkoop wordt. Maar let daar gewoon goed op, want tegenwoordig zijn er ook wat huismerken met beide filters. 


De zonnemousse heeft echt een paar voordelen, zo geeft hij een vitamine boost door de extracten uit rode bessen en sinaasappel. Ook bevat hij vitamine C en E. Heel belangrijk, want door zon vermindert de aanmaak van vitamine C in de huid. Vitamine E is voor het tegengaan van veroudering in de huid. 

Het product is dermatologisch getest en is PH huidneutraal. En waar ik helemaal happy van wordt is het NMF ( natural moisturizing factor) . Door de zon verdwijnt het vocht uit de huidlagen , niet in één keer natuurlijk, maar in de loop der jaren. Omdat het product je NMF aanvult zorgt hij er voor dat de huid in balans blijft qua vochtgehalte.  


Op de één of andere manier vind ik het het altijd fijn als ik een zonneproduct gebruik dat ik ook de bijpassende aftersun erbij heb. Helemaal als hij ook nog eens herstelt en hydrateert.


De aftersun mousse bevat ook veel van de goede voordelen die in de zonnemousse zitten, echter heeft hij ook nog herstellende gouden zeewier er in zitten.


De mousse met zijn drieën op een rijtje. Links en midden zijn de zonnefactoren 20 en 30, daar zit eigenlijk geen verschil tussen, de aftersun is echter wat dikker en luchtiger. De mousse is erg compact en wordt niet zo dik en luchtig als een haarmousse. 


De zonnebescherming smeert erg makkelijk uit en echt ik heb veel te veel gepakt. Bij dit product geldt echt:  a little goes a long way. Ik merk dan ook dat je met zo'n klein dotje echt je hele been kan doen. Het product trekt lekker snel in en ruikt erg aangenaam. Het wordt naarmate je het uitsmeert iets meer milk achtig. Ik voel dat hij echt verzorgt en totaal niet vettig aanvoelt. 


De aftersun mousse is een beetje zachter en gladder van structuur. Ik vind het na het zonnen echt heerlijk aanvoelen, al moet ik wel zeggen dat een lekker koele gel aftersun ook lekker is. Ik denk dat het heerlijk is als je hem op een lekkere koele plek bewaart.


Ik vind de zonnemousse en aftersun mousse echt een uitkomst. Het voelt heerlijk aan en ik ben echt super enthousiast. Ze trekken snel in de huid en beschermen goed. Ik heb alleen 1 klein minpuntje aan de mousse, maar dat heb ik ook altijd met haar mousse, ze lekken nog een soort van door als je al klaar bent met spuiten. Je kunt dat goed zien op de afbeelding hierboven, maar vind ik het erg? Nee niet echt, ik blijf het een top product vinden. 

Ze zijn o.a. verkrijgbaar bij de drogisterij en kosten €18,25 (SPF 20) , €19,30 (SPF 30) , €13,20 (aftersun). 
Pssssttt... Op dit moment heeft Etos t/m 26 mei 50% korting op alle zonbescherming van Biodermal. Ik ga er zeker nog een Spf 30 en aftersun bijhalen!

Q: Let jij op UVA en UVB? En wist je wat het betekende?

Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.