zaterdag 11 mei 2013

Bourjois al 150 jaar - special edition mini nagellakjes

Dit jaar bestaat het mooie beauty merk Bourjois 150 jaar. Ter viering van deze gelegenheid heeft Bourjois een leuke collectie mini nagellakjes uitgebracht. Totaal zijn er 15 tinten gekomen die elk een jaar vertegenwoordigen. Deze jaartallen zijn niet zomaar gekozen, want elk jaar staat voor iets belangrijks in de tijdlijn van Bourjois. Kijk mee naar de 15 lakjes die ik voor jullie geswatched heb. 

Het is een leuk gezicht alle potjes zo bij elkaar. 15 belangrijke data , 15 kleuren in 150 jaar. De flesjes zijn klein en schattig en op de flesjes staat een jaartal met de naam van de kleur. Ik zal bij alle jaartallen kort vermelden waarom dit jaar gekozen is.
1879 : Java
1863 : Les Theatres
1890 : Manon Lescaut
1913 : Cendre de Roses
1928 : Soir de Paris


1863 Les Theatres is een diep rode kleur die in 1 laagje dekt. De lak is geïnspireerd door de dikke theatergordijnen. Hier is het allemaal mee begonnen! Bourjois kwam tot leven.


1879 Java is een onwijs mooi groen kleurtje. Hij is fris en dekt ook weer in 1 laagje. Dit lakje is geïnspireerd door het doosje van het Javapoeder 'Poudre de Riz de Java' 


1890 Manon Lescaut is een erg mooi nude beige kleur met kleine subtiele shimmers er in. In dit jaar creëert Bourjois het eerste compacte poeder voor de teint, Manon Lescaut.


1913 Cendre de Roses is een mooi oudroze kleur die een cream finish heeft. Hier ook weer 1 laagje. Dit lakje is geïnspireerd op de ronde blush doosjes die toen ontwikkeld zijn in deze kleur.

1928 Soir de Paris is een erg mooi helder donker blauw lakje met onwijs veel shimmers er in. Dit lakje heeft de kleur van de parfum fles 'soir de Paris' deze geur kwam in 1928 uit en is samengesteld door Ernest Beaux. 


1938 : Mais Oui
1950 : Bourjois avec un J comme Joie
1956 : Le Rouge Fidele
1980 : Boite Ronde
1995 : Grains de Beauté


1938 Mais Oui is een zacht subtiel roze kleurje met zilveren glittertjes erdoor. Geïnspireerd door het universele 'mais oui' , een vrouwlijke en elegante geur. 


1950 Bourjois avec un J comme Joie is een Slogan waar Bourjois in 1950 mee kwam om de verwarren met Bourgeois te voorkomen. Deze fel oranje kleur staat voor de vrede en dekt in 1 laagje.


1956 Le Rouge Fidele is de diep frambozen rode kleur die ook de langhoudende stralende lipstick uit dat jaar was. Ik zou zo'n kleur wel op de lippen willen ;)


1980 Boite Ronde is een intens helder blauwe kleur. Deze kleur is gekomen als eerbetoon aan Bourjois , de schepper van kleuren.


1995 Grains de Beauté is een mooie koele roze kleur met blauwe shimmers. Dekt als een van de weinigen in twee laagjes. Het is geïnspireerd op de douchegels van Bourjois die in dat jaar op de markt kwamen.


2001 : Coup de Theatre
2002 : Effet 3D
2006 : Clubbing
2007 : 1 Seconde
2013 : Bon Anniversaire!
2001 Coup de Theatre is een diep zwarte kleur met een paar kleine zilveren shimmers er in. Hij dekt goed in twee laagjes. Dit jaar kwam de eerste mascara met een dubbele uiteinde van het merk.2002 Effet 3D Is een erg mooi fuchsia roze nagellak met paars/blauwe shimmers er in. Hij lijkt onwijs veel op mijn collistar lipgloss. Deze kleur nagellak is dan ook geïnspireerd op de effect 3D lipgloss 'framboise magnific'. 2006 Clubbing is een gouden mettalic kleur die helaas wat streperig lakt. Hij is geïnspireerd op de cloubbing producten die in 2006 uitkwamen.2007 1 Seconde is een diep donkere lavendel kleur die heerlijk dekt in 1 laagje. Hij is geïnspireerd op de 1 seconde nagellakken die dat jaar op de markt kwamen. 

Dat waren ze weer. Ik ben erg enthousiast en vind ze erg leuk. Ik was echt super enthousiast over de intensiteit van de lakjes. Veel dekken in 1 laagje al en hebben mooie kleuren. Ze lakken goed, drogen snel en zijn perfect qua substantie. Ze zijn ook makkelijk om mee te nemen omdat ze zo lekker klein zijn. 

De lakken liggen nu in de winkel en hebben een leuk prijsje van €2,99 

Q: Wat vind jij van de lakken? Welke is jou favoriet? 

Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.