dinsdag 28 mei 2013

Carmen Thermal Protection


Iedereen weet, voordat je je haar gaat stijlen of krullen (en misschien zelfs ook voor het föhnen), moet je een goede heatprotector gebruiken. Inderdaad, je haar beschermen tegen de hitte is heel belangrijk. Maar denk bijvoorbeeld ook aan de hemelse temperaturen die je hebt in zonnige oorden. Het zal niet beschermen tegen UVA/UVB, maar wel tegen de hitte. Belangrijk is dus een goede lijn haarverzorgingsproducten, zoals deze, bestaande uit een shampoo, een conditioner ene en serum.
Ten eerste dus een shampoo, voor gekleurd en beschadigd haar, die hydrateerd, je haar laat glanzen en zacht maakt. Klinkt perfect voor mij. Maar helaas, er staat SLS op het lijstje, wat ik heb afgezworen. SLS droogt uit, dat is wat ik juist niet wil. De shampoo schuimt inderdaad ook hevig. Ik heb de inhoud trouwens gewoon uitgeprobeerd, ondanks SLS. Als beautyblogger moet je soms even je principes aan de kant zetten. Ik moet zeggen dat ik na een week gebruik geen uitdroging merk, misschien dat dit gecompenseerd wordt door het volgende product?En dat is de conditioner. Ook hier zit een bestandsdeel in dat ik liever vermijd, namelijk minerale olie. Erg jammer! Maar wat ik zeker in mijn achterhoofd wil houden is, dat dit spul wél heel fijn werkt. Mijn haar ziet er mooi glanzend en verzorgd uit en is na het wassen goed uit te borstelen. Dat is toch wel waar ik voor ga bij een conditioner. 

Of de shampoo en conditioner nou ook écht tegen de hitte werken, hmm. Ik vind het een beetje twijfelachtig. Voor een goede bescherming tegen een stijl- of krultang zul je alsnog een goed serum moeten gebruiken, vind ik. Want anders hadden ze die serums toch nooit uit hoeven vinden? Bovendien vind ik een serum toch veel veiliger klinken dan een shampoo, die je er dus eigenlijk ook weer uitwast.


Maar hoe beoordeel je nou of een serum goed werkt? Wat maakt een serum tegen de hitte goed en hoe merk je het aan je haar? Ik stijl mijn haar niet regelmatig, maar juist af en toe een keer. Als je je haar structureel stijlt of krult (misschien zelfs dagelijks), dan zul je al snel verschil merken. Zelfs met serum zal je haar nog beschadigd raken, maar een serum beperkt deze schade zo veel mogelijk. Blijft jouw haar mooi, gaat het niet pluizen, droogt het niet uit, ziet het er niet heel dood uit? Dan heb jij waarschijnlijk een goed serum.

Omdat ik mijn haar niet structureel met de stijltang behandel, zie ik nou ook niet echt verschil. In een serum zitten ingrediënten die door de hitte van je tang in je haar worden 'gebrand'. Of dit ook echt gebeurt is met het blote oog - natuurlijk - niet te zien.
Waar ik een serum op dit moment op wil beoordelen is, of het mijn haar niet vettig maakt, en of de glans van de tang ook echt een glans is, en geen vettig laagje. Bij dit serum is dit niet het geval.

Verder wil ik nog een kritische noot maken. Dit serum zou ook moeten beschermen tegen UV straling, maar je moet wel onderscheid maken tussen UVA en UVB. Dit is allebei iets heel anders, en het serum wijdt zich hier niet over uit. Ik geloof hier dus eigenlijk niet echt in.

Prijzen: Carmen Thermal Protection Shampoo: €6,99 ~ Carmen Thermal Protection Conditioner: €6,99 ~ Carmen Thermal Protection Serum: €7,99

Gebruik jij een goede hittebeschermer voordat je je haar stijlt / krult?

Liefs, Jennifer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.