vrijdag 31 mei 2013

COCONUT MILKSHAKE & COCONUT COCTAIL


Hi there Beauty Cutes,

Kennen jullie dat, je hebt ooit iets gehad wat je lekker vond, maar kon het daarna nooit meer krijgen. Zo was ik zo'n 20 jaar geleden regelmatig in Parijs, waar ze toen bij de McDonalds kokosmilkshakes verkochen. Jaren, jaren later heeft Nederland deze ook als tijdelijk artikel gekregen. Zo ook een paar week terug. Ik moest en zou natuurlijk die heeeerlijke kokosmilkshake hebben, dus dat werd een ritje langs de Mc. Maar wat een teleurstelling :.-(  Deze nieuwe kokosshake hier in Nederland kon echter niet tippen aan  de heerlijke shake van the good old days in Paris. Het had nu zo'n vieze chemische smaak gekregen, bah, bah, en nog eens bah. Vandaar dat ik dacht, ik ga zelf eens iets proberen te maken. Silja kwam vorige week een paar dagen hier, en toen hebben we ons er maar eens flink aan gewaagd. Nou ik kan je zeggen.... het was mnomnomnom lekkerlekkerlekker ;-D


Maandag was het ineens zo'n lekker zonnig weertje, dus ik dacht nu zullen jullie ook wel in de mood zijn  voor een lekkere tropische milkshake. Maar helaas was dat mooie zonnentje van korte duur. Op het moment dat ik dit aan het schrijven ben is het grijs en grauw in de lucht en zie ik dat iemand met regelmaat de kraan daarboven opendraait. Ik zou bijna beter een receptje van warme chocolademelk hier kunnen plaatsen ;-P. Maar ik dacht laat ik toch maar voor de lekkere tropische coconut milkshake gaan, en wie weet stemmen we daarmee de weergoden goed. En voor iedereen die overdag door de regen, naar het werk, school of elders is geweest, en die 's avonds rillerig op de bank kruipt is er de 2e variatie om toch een beetje op te warmen. Sorry voor de dames die nog geen 16+  zijn, maar jullie zullen het met de eerste variant moeten doen. Maar dat zal vast geen probleem zijn want die is super lekkerrrrr.


Wat heb je nodig ( voor ongeveer 4 milkshakes )  :

  • 4 bollen vanille ijs
  • 1 blikje kokosmelk
  • 50 gram kokosmeel/poeder ( of maal even geraspte kokos fijn als je een magic bullet hebt )
  • 20 gram suiker ( optioneel )
  • ongeveer 10 ijsblokjes ( niet op de foto. Ik ben ze vergeten, maar laten we het er maar op houden dat het komt omdat ze zo snel smelten, gnagna )


Ik had zelf geraspte kokos, en deze heb ik even in de magic bullet  tot poeder vermalen. Hierna kan je alle ingrediënten in een blender doen en laat je het echt goed blenden zodat alle ijsblokjes helemaal fijn zijn. 
Wat ik hierna gedaan heb is heel eenvoudig, maar heeft wel een groot representatief effect.
  • Doe een bodempje kokosnootmelk in een schoteltje ( ik had het al in een glas, dus heb het even van daaruit gedaan  ).
  • Doe in een ander klein kommetje een beetje geraspte kokos.
  • Dip de bovenrand van het glas even in de kokosmelk, en daarna in de geraspte kokos en klop vervolgens de overtollige kokos er even af.


En vind je hem nog wat te dik, dan kan je er altijd nog een beetje melk bij doen. Wil je hem really healthy maken, dan kan je wat van de kokosmelk vervangen door magere melk, en geen suiker en vanille ijs toevoegen maar allen ijsblokjes ( en eventueel wat stevia of honing ) Misschien dat je iets meer van het kokosmeel/poeder kan gebruiken om toch te zorgen dat het een lekker lobbig geheel wordt, en zo krijg je gelijk een beetje extra erg gezonde vezels binnen.

Milkshake klaar, schenken maar.


En heb je nu nog wat over, dan kan je het gewoon een paar uurtjes in de blenderkan in de koelkast laten staan en vlak voor gebruik nog weer even blenden. En met een scheutje likeur erdoor maak je er 's avonds een lekkere cocktail van. Ik heb er een scheutje Pina Colada door gedaan, maar je kan er ook heel goed een beetje Malibu door doen. Dit zijn alletwee drankjes op basis van kokos.


Ook hier heb ik natuurlijk weer een mooie "sneeuwkraag" langs de bovenrand gemaakt, met als extraatje een takje munt.


Nou maar hopen dat we een lange warme zomer krijgen waarbij we regelmatig lekkere milkshakes of cocktails  kunnen drinken.

Q: Ken je dat, dat je ooit eens iets gegeten of gedronken had wat je super lekker vond, maar dat je het later nooit meer ergens kon krijgen ?

Nou cutes, ik wens jullie allemaal een heel fijn weekend toe met hopelijk met veel zon en tot volgende week.

Have a nice weekend, everyone,

P.S.  Zo aan het eind van het schrijven van dit artikel is de kraan ondertussen gelukkig weer dichtgedraaid en de zon piept achter de wolken en probeert er weer een beetje door te komen ;-)


Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.