dinsdag 21 mei 2013

Mascara Multi Review - Rimmel Scandaleyes Flex , Gosh Growth Mascara en NYC Big Bold Curl


Een goede mascara vinden blijkt voor velen - helaas - nog een hele opgave. We willen geen spinnenpoten en geen klonten, we willen de langste wimpers en dat alles moet uit een klein langwerpig potje komen met het handigste borsteltje. Kortom, we gaan met nogal wat eisen de winkel in en vaak komen we met een teleurstelling thuis. Hoe vind je nou een goede mascara?In deze blogpost lees je over drie verschillende mascara's; wat ik ervan vind. Dit betekent niet dat dit voor jou ook zo geldt. Bedenk allereerst wat jij belangrijk vindt aan een mascara. Wat ik hierboven schreef is redelijk vanzelfsprekend, maar bedenk ook aanvullende eisen. Wil je een droge mascara, omdat je wimpers moeilijk krullen, of wil je juist een wat nattere mascara? Moet jouw borsteltje groot zijn of werk jij het liefst met een klein borsteltje? Kijk goed naar je wimpers!

NYC Big Bold Curl Mascara


Allereerst heb ik hier een budgetmascara van NYC met een enorme borstel. In de borstel zit een kleine ronding zodat je in één beweging alle haartjes mooi mee kunt pakken, maar ook om een mooi gekruld effect te behalen en te behouden. Deze mascara is vrij droog, waardoor het gevaar van klonteren bestaat, maar waardoor je gekrulde wimpers wel snel drogen en dus goed gekruld blijven. De droogtijd van deze mascara is minimaal. Ook is het borsteltje niet erg flexibel, dus uitschieten zal je niet snel gebeuren.

Ik vind deze mascara zelf best fijn. Hij zorgt ervoor dat mijn wimpers mooi gekruld zijn en blijven. Ik heb van mezelf al erg lange wimpers, waardoor ik het soms best lastig vind om met zo'n grote borstel te werken. Als ik de punten bereikt heb, zit ik vaak ook al met de borstel tegen m'n wenkbrauwbot aan, en heb ik vaak daar nog een 'mooie' zwarte veeg. Zelf denk ik dat deze borstel ook lastig is voor kleine wimpers, omdat je gewoon niet zoveel hebt om je borsteltje tegenaan te zetten. Zo is deze mascara ook vrij lastig te gebruiken voor je onderste wimpers, hoewel de ronding in het borsteltje het gebruik toch vergemakkelijkt.
Het effect van deze mascara vind ik wel echt de moeite waard en ik pak deze toch wel vaker dan alleen tijdens mijn testrondje. Zeker voor de prijs zou ik deze mascara niet laten liggen.

Rimmel London Scandaleyes Lycra Flex Mascara


Een tweede mascara met een vrij grote borstel is deze van Rimmel. Van deze mascara heb je waarschijnlijk al wel vaker gehoord, want op de tv verschijnt regelmatig een reclame van deze beauty. Terecht een goede mascara, vergelijkbaar met die van NYC, maar dan een paar eurootjes duurder. De borstel is erg recht en niet erg flexibel en de substantie is vrij droog. Het gevaar van klonteren is echter wel minder, doordat het borsteltje toch erg precies kan werken en geen dikke laag aanbrengt; je kunt deze mascara dus netjes opbouwen.

Over de grootte van deze borstel hoef ik het niet te hebben. Als jij er goed mee kunt werken, dan zou ik zeker niet huiveren, want je hebt hiermee een erg goede mascara in handen. De substantie en de borstel zijn goed genoeg om voldoende aan te brengen, je wimpers mooi te krullen en te separeren. Je hoeft niet bang te zijn voor een grote zwarte bende om je ogen.

Gosh Growth Mascara


Van de grote borstels naar deze kleine borstel van Gosh en ook meteen een switch van de droge naar een natte mascara. Het gevaar met kleine borsteltjes vind ik toch vaak dat de haartjes niet goed tussen je wimpers komen en je dus een kleefbende krijgt. Dit valt gelukkig super mee, want doordat deze substantie erg nat is, droogt het langzaam en krijg je dus goed de kans om je mascara perfect aan te brengen. Kleine borsteltjes zijn handig voor kleine wimpertjes, maar ook voor lange wimpers waarbij je snel je wenkbrauwbot raakt. Vaak heb ik bij deze mascara wel een wimperkruller nodig, omdat een natte mascara gewoon niet goed krult, en ook een klein borsteltje helpt je niet dit effect te bereiken.

Dit kleine borsteltje vind ik erg prettig, want hij is ook zeker niet te klein; precies groot genoeg om je wimpers mooi te separeren en om er goed tussen te kunnen komen. Voor een precies werkje is dit een fijne mascara. Wat ik iets minder fijn vind aan natte mascara's is dat ze een langere droogtijd nodig hebben, en dat ze je wimpers dus niet zo helpen te krullen. Met mijn lange wimpers hoef ik ze niet kaarsrecht vooruit hebben staan.


Dit waren de drie mascara's: twee met een dikke borstel waarvan één met een rechte borstel en één met een geronde borstel, en als laatst de dunne mascara. Zoals je van mij begrijpt vind ik er niet één écht bovenuit springen, omdat ze allemaal gewoon anders werken en een ander effect bereiken.
Bepaal dus altijd goed voordat je op iemands review afgaat, of jij hetzelfde belangrijk vind aan een mascara, en of het effect goed bij jouw ogen en wimpers past.

NYC Big Bold Curl Mascara, 12 ml voor €3,99  ~  Rimmel London Scandaleyes Lycra Flex Mascara, 12 ml voor €11,99  ~ Gosh Growth Mascara 10 ml voor €11,49

Wat voor mascara past het best bij jouw ogen en wimpers? Zit hij in deze review? Laat het me weten!

www.jenniferelbert.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.