dinsdag 7 mei 2013

Yes to Cucumbers - calming shower gel


Wat is er lekkerder dan na een hele dag in de zon onder een verkoelende douche stappen? Natuurlijk smeer je daarna nog even goed met een after-sun, maar hoe fijn is het om ook dit verkoelende effect onder de douche te beleven? Of geniet van een hele sterke komkommergeur in bad; een waar schuimfestijn is gegarandeerd, hoewel deze douchegel vrij is van SLS (en parabenen). 

Doordat ik - helaas - last heb van zonneallergie, moet ik me de constant in blijven smeren met vette zonnebrandcrème. Uiteraard vind ik het niet zo fijn om met zo'n vettige laag in bed te kruipen en neem ik altijd na zo'n zonnige dag een douche. Deze douche is altijd verkoelend, dus ik douche eigenlijk vrij lauw, omdat warm water nogal brand op m'n allergie. Daarna smeer ik mezelf nog wel in met een aftersun, die snel intrekt. Met deze douchegel kan ik gewoon heerlijk genieten van een warme straal.De ingrediëntenlijst, zoals jullie zien is deze douchegel vrij van parabenen, petroleum en SLS. En ook zijn de ingrediënten voor 99,8% natuurlijk. Het product is absoluut niet op dieren getest. Say Yes to that! ;) Verder zie ik niet zoveel schokkende dingen. Er staat aan het eind nog wel parfum op het lijstje, maar dit zal vrijwel niet schadelijk zijn. Wat ook nog fijn is om te vermelden is dat het groene thee bevat, wat ontstekingsremmend werkt, en voor extra verkoeling zit er aloë vera in. Qua oliën bevat het jojoba en amandelolie, hmm!

Deze Yes to Cucumbers is geschikt voor de gevoelige huid en gekleurd haar, vanwege het verkoelende effect. Ja, dat kan ik wel beamen, hoewel ik het als shampoo een minder fijn product vind.


De dop van deze gigantische fles is echt extreem handig. Ik ben altijd wel fan van dit soort doppen, omdat er geen water bij kan komen en je ook heel schoon en zuinig kunt werken. Bij knijpflessen gaat er nog wel eens zeep in de dop zitten en wordt het een geklaai. Gelukkig dat veel merken al zo'n soort dop kennen, maar ik zou willen dat er meer van dit soort flessen waren. Ik vind het trouwens ook een feestje dat het zo'n grote fles is, want dit staat zo mooi in de douche of badkamer.

Ik ben zeker weten enorm fan van dit product! Naast dat het een heerlijk verkoelende douchegel is, ruikt het tijdens het douchen heeeeerlijk naar komkommer. Ik gebruik douchegel altijd heel zuinig, omdat ik van mening ben dat je met weinig zeep ook heel schoon wordt, en zelfs met kleine hoeveelheden ruikt het in de douche sterk naar komkommer en werkt het heerlijk verfrissend. Er zitten ook veel vitamines in, wat ook heel fijn is voor de door de zon beschadigde huid (ondanks dat je nog zo goed hebt gesmeerd). Ik houd ook wel van komkommer en ik zorg dat ik altijd lekker veel in huis heb, omdat het zo'n heerlijke snack is en een goede vervanger van chips en andere ongezonde troep. Deze Yes to Cucumbers Calming Shower Gel is ook zeker een goede vervanger voor alle SLS-zeepjes die op dit moment in je douche staan! Genieten!

Je hebt deze grote fles van 500ml in huis voor €5,95 en is te koop bij Etos en De Tuinen.
Dit vind ik absoluut niet duur en je kunt met één zo'n fles de hele zomer wel doorkomen!

Yes to Cucumbers ... or no?

www.jenniferelbert.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.