dinsdag 4 juni 2013

Born to Bio, biologische douchegel

Sta jij er wel eens bewust bij stil hoe jouw dagelijkse verzorging, van zeep tot dagcrème en make-up tot stand is gekomen? Kies jij ook wel eens bewust producten waarvan de ingrediënten eerlijk verkregen en verhandeld zijn? Of zou jij dat graag willen, maar zweer jij bij je dagcrème die toch niet helemaal 'eerlijk' is?


Zelf zou ik ook wel willen dat we in een eerlijke wereld leven, waarin alles biologisch is, maar ook kwalitatief heel goed in orde. Ik ben nou eenmaal ook geen wereldverbeteraar, maar een betere wereld begint wel bij jezelf. Ik probeerde daarom eens een biologische douchegel uit, om te kijken of ik dit een goede vervanger zou vinden voor de rest van mijn heerlijk ruikende, schuimende flesjes.

Deze douchegel is van Born to Bio, een merk uit Frankrijk, waar het product ook gemaakt is. Het zit in een flesje die ik er niet heel erg uitnodigend uit vind zien voor een merk waarvan je zou willen dat iedereen het gebruikt. De verpakking doet eerder denken aan kinderproducten. (Ook niet verkeerd natuurlijk om eens de jongere generaties aan te spreken, maar het zijn toch nog vaak wel de moeders die het product kopen voor deze leeftijdscategorie).


Over de inhoud was ik helaas ook niet zo enthousiast. De substantie zou moeten ruiken naar aloë vera en bamboe, maar ik heb wel eens lekkerdere aloë vera en bamboe geroken, want eigenlijk is het spul nagenoeg geurloos. Het geurloze is toch wel iets waar ik aan moet denken als ik denk aan biologische producten, terwijl er zeker ook producten met geur bestaan in dit genre. Ik vind de geurbeleving onder de douche heel belangrijk, mede omdat me dit ook gewoon een fris gevoel geeft. En omdat dit spul eigenlijk ook niet schuimt en niet lekker ruikt, geeft het mij geen fijn gevoel tijdens het douchen.


De Born to Bio douchegel is te koop voor €5,45 bij onder andere bol.com (ergens anders heb ik het niet gezien). De Born to Bio is gecertificeerd als een organisch product. 99,4% van alle ingrediënten zijn van natuurlijke oorsprong. 11% van de ingrediënten zijn van Organic Farming. Voor meer informatie over ecologische, biologische en organische producten, kijk op http://cosmetics.ecocert.com

Liefs, Jennifer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.