vrijdag 7 juni 2013

DIY - FOTO ART ( create your wall of friends )


Hi there Beauty Cutes,

Vandaag heb ik weer een leuke DIY voor jullie. Het is heel eenvoudig, en geeft een leuk resultaat. Natuurlijk hoef je het niet helemaal in zwart wit te houden. Het is n.l. ook super vrolijk als je er gekleurd papier achter doet, en dat je die zelfde kleur verf gebruikt. Zo kun je denken aan de trendy fluor kleuren, maar ook is het heel leuk om het b.v. helemaal in roze/rode tinten te doen (especially if you are big time in LOVE ) . Of wil je het nu juist leuk als cadeautje voor je opa of oma doen, en die houden meer van donker eikenhout, dan neem je gewoon mooie houten lijstjes, laat je de foto in sephia afdrukken en neem je naturelle/bruine kleuren verf en karton. Of heb je een vriendin die alles in "Holland" style heeft, dan neem je rood-wit-blauw als kleuren. Zo zie je maar, je past het heel makkelijk aan aan ieder zijn/haar smaak.

 Wat heb je nodig voor je eerste creatie :


 • Een fotolijstje in A4 formaat ( deze komt van Ikea ).
 • Een A4 formaat papier of karton in de kleur die je wil gebruiken voor de achtergrond.
 • Een fotokopie ( A4 ) formaat van de afbeelding die je wil gebruiken van wat dikker papier.
 • Een schaar
 • Fotolijm ( deze komt van de Action )

Wat je doet is heel eenvoudig. 


Je knipt de foto uit langs de contouren van de persoon. ( knip wel netjes en aan een stuk door, omdat je de buitenkant die je er vanaf knipt later gaat gebruiken voor je tweede creatie. Dus niet tussendoor naar de buitenkant knippen om het knippen makkelijker te maken. Het is even tricky, maar als je voorzichtig bent gaat het zeker wel lukken ). Plak nu de uitgeknipte foto op het gekleurde papier ( in mijn geval zwart ) en laat dit goed drogen. Ik heb het een halve dag laten drogen. Als het n.l. nog vochtig is, dan ga je dit later merken als je hem al ingelijst hebt omdat je dan condens tegen het glas krijgt, en dat wil je echt niet. Is er nu wat lijm onder de rand van de foto weg gepiept, dan is dat met fotolijm helemaal geen probleem. Je kunt er gewoon met je schone vinger overheen rollen en dan rol je het overtollige lijm er gewoon van af.
Het enige wat je nu nog hoeft te doen is de foto inlijsten, en klaar is foto creatie.


Nu kun je door naar de tweede creatie. Deze ziet er veel bewerkelijker uit, maar geloof me, het is super eenvoudig en in no time klaar.

Wat heb je nodig voor creatie 2 :


 • Een fotolijstje in A4 formaat ( staat niet op de foto, maar ik heb weer een van de Ikea gebruikt ).
 • Je overgebleven contour van je fotokopie
 • Een wit vel stevig papier of karton ( of een kleur naar keuze als je met kleuren werkt ).
 • acrylverf ( in mijn geval zwart en wit )
 • Een keukensponsje
 • Een wegwerpbordje ( optioneel, want het kan ook op een gewoon bord, als je het maar direct weer goed schoonmaakt met veel water als je klaar bent ).

Gebruik niet te dun papier voor de 2e creatie omdat dit meer vocht opneemt van de verf en daardoor gaat "bobbelen". Ook kan je van dun papier minder makkelijk het contourpapier verwijderen. Dit geld ook als je papier gebruikt welke ruw is of structuur heeft. Het makkelijkst werkt een glad stevig papier.

Wat je doet is het volgende :

Doe alleen langs de binnenkant van het contourpapier een streepje fotolijm en plak hem op het witte papier. De fotolijm zorgt er zo voor dat de contour goed op zijn plaats blijft tijdens het sponsverven, en dat de verf niet helemaal onder de randen gaat lopen. Doe niet overdadig veel lijm erop want je moet het contourpapier er later weer vanaf halen. 


Nu doe je een beetje van de verf op het (wegwerp)bordje en meng je het gewoon een beetje door het sponsje om en om in de kleuren te drukken. Vind je het nog een beetje griezelig of het resultaat wel mooi wordt, dan oefen je gewoon even op een ander stuk papier. Stempel nu gewoon de binnencontouren met je sponsje tot je een dekkende ondergrond hebt gekregen. En laat dit helemaal drogen voordat je verder gaat.


Is het helemaal droog dan kan je nogmaals met het sponsje stempels aanbrengen, maar nu iets meer om en om zodat je een speels patroon krijgt. Natuurlijk kan je hier ook weer variëren door b.v. stempels met vormpjes te maken.


Laat dit ook weer helemaal goed opdrogen. Nadat het helemaal goed gedroogd is kan je voorzichtig het contourpapier verwijderen.Ik heb hierna het witte papier nog een heel lichte stempel structuur gegeven om het meer een mooi geheel te maken. Als je alles weer heel goed hebt laten drogen kan je hem weer in de lijst doen.


Zie, zo maak je in een mum van tijd een super leuke originele foto creatie.


En heb je eenmaal de smaak te pakken, dan heb je binnen de kortste keren een heuse wall of friends  ( of een wall of loved ones )  gemaakt. En zeker weten dat jou vrienden daar graag op deze manier tussen willen hangen.


Nou Beauty Cutes dat was weer mijn bijdrage voor deze week. Ik hoop dat jullie het weer een leuke DIY vonden en dat jullie weer volop inspiratie hebben gekregen om zelf aan de slag te gaan.
Een wall of friends is super leuk om te maken, maar ook gewoon een paar mooi ingelijste foto's is altijd leuk om cadeau te geven ( of te krijgen ;-D ). En vergeet natuurlijk niet om ook je lievelingsdier(en) een mooi plekje te geven aan je wall of loved ones.

Q: Ga jij ook een begin maken van een wall of friends ?  En houd jij dan alles in 1 of 2 kleuren, of ga je voor alle kleuren van de regenboog ?

Have a nice weekend, everyone,Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.