woensdag 12 juni 2013

Kruidvat Verzorginslijn - De bruine glazen pottenIk denk dat Kruidvat een winkel is waar ik het meest kom. Ik loop regelmatig even naar binnen om te kijken of er iets nieuws binnen is gekomen. Nu ging ik naar het Kruidvat omdat ik in de folder een exfoliërende abrikozen crème had gezien van de kruidvat eigen merk lijn in het bruine glas. Deze lijn bestaat al onwijs lang en gaat voornamelijk terug naar de basis van een product en zijn werking. Ik heb nooit echt interesse in deze lijn gehad tot op vandaag. Ik zag een aantal producten met fijne ingrediënten en mijn interesse was gewekt. Ik heb een paar producten meegenomen en ben gaan testen. Kijk mee naar een aantal producten uit deze lijn.


Scrubcrème abrikoos - €2,84
Als eerst begin ik me de crème scrub met abrikoos. Het is een hele fijne crème die kleine schurende deeltjes heeft. Hij is geschikt voor het gezicht alleen pas op bij de ogen en de mond. Ik vind deze crème scrub erg geschikt voor meiden met een normale tot vette huid. De meeste scrubs bevatten namelijk veel olie, en vette huid en olie gaat niet echt prettig samen. Heb jij een hele droge huid (dus niet vochtarm, maar schilferig droog) dan zou ik een scrub pakken met olie er in.


Er wordt aangeraden hem twee keer in de week te gebruiken. Zelf doe ik het ook 2 keer in de week. Zo haal je de dode huidcellen van de huid en kan je huid mooier egaal bruin worden.


Tea Tree behandelingsolie - €2,13


De tea tree olie vond ik echt onwijs interessant. Tea tree is een product wat op dit moment helemaal hip is. Tea tree is ontstekings remmend en ontstekings werend. Het is kalmerend en zorgt voor een goed herstel van de huid. Bij een mannenbehandeling gebruiken we ook altijd tea tree in het water tijdens het reinigen van de huid omdat mannen vaak last hebben van ontstoken en ingegroeide haartjes.


Hier wordt tea tree aangeraden om een kleine hoeveelheid op het pukkeltje te doen of het probleemgebied. Dit is ook hoe ik het zou gebruiken. Ik moet er wel bij zeggen dat tea tree een sterke eigen geur heeft. Ik weet dat heel veel deze geur niet lekker vinden. Het is heel apart , want als ik het bij mezelf aanbreng moet ik elke keer weer wennen aan de geur, en als ik het tijdens een behandeling bij iemand anders doe vind ik het juist lekker ruiken.


Heb jij een wat onzuivere huid of ken jij iemand met wat ingegroeide baardhaar die er last van heeft, dan is dit zeker een goede optie.


Tea Tree was gel - €2,49


Ook heb ik een reinigingsgel met tea tree meegenomen. De werking van tea tree is hier natuurlijk weer hetzelfde, echter is deze gel minder geconcentreerd en daarom erg geschikt voor het hele gezicht en voor dagelijks gebruik.


Ik had verwacht dat hij mijn gezicht trekkerig zou laten aanvoelen, omdat het toch meer voor de probleemhuid is. Hij wordt totaal niet trekkerig , en na de reiniging voelt het zelfs onwijs zacht aan.

Ook hier moet ik weer wennen aan de geur, maar ik geef hem een maand, en als hij echt perfect werkt heb ik er de iets mindere geur er wel voor over.


Oogcrème Vit. E - €3,04
Ik begin steeds meer met smeerseltjes voor de ogen. Nog steeds heb ik niet het perfecte product gevonden, maar we blijven proberen. Nu zag ik de oogcrème met vitamine E. Een oogcrème in een potje heb ik nog niet eerder gehad, want ik kies voornamelijk van rollertjes/tubetjes. Met een potje vind ik iets onhygiënischer en heeft iets minder gebruiksgemak.


Hij voelt lekker aan, smeert goed uit en trekt helaas niet heel snel in. Ik denk dat ik dit een beetje de tegenvaller vind van alle producten die ik meegenomen heb. Ik ben er zeker niet ontevreden over, maar dit product heeft het meeste toevoegingen aan andere ingrediënten en is daarom niet zo puur als bijvoorbeeld de de tea tree of de amandelolie ,waar ik zo meer over vertel.


Amandelolie - €2,89
Als laatst heb ik een klein potje pure amandelolie meegenomen. Heerlijk spul die erg veel goede eigenschappen heeft. Nooit geweten dat Kruidvat dit verkocht, maar het is echt een uitkomst. Zeker ook erg geschikt voor een DIY.


Je kunt de olie als een soort kuurtje aanbrengen over het gehele gezicht of als make-up reiniger voor de ogen. Wees hier wel voorzichtig mee. Ik wist in het begin niet zo goed wat ik er mee moest doen, maar ik moest het gewoon meenemen omdat het handig is voor in huis. Ik denk dat ik de rest voor een heerlijke DIY gezichtscrub ga gebruiken.


Ik ben echt onder de indruk van de producten van Kruidvat eigen merk. Ik vind de uitstraling er erg mooi uitzien. Het bruine glas in combinatie met opdruk oogt het wat ouderwets en of het van de apotheker komt. Er zijn nog veel meer producten uit de lijn, want zo zijn er ook producten voor de rijpere huid en de normale huid.

Q: Wat vind jij van de uitstraling van de Bruine potten?

Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.