donderdag 13 juni 2013

Lancaster Summer Splash + Waarom geen parfum in de zon


Ik ben dol op parfum en kan geen dag zonder. Het enige nadeel is dat in de zomer je niet elke parfum kunt dragen op de huid. Lancaster komt ook dit jaar weer met een zomerse geur die wél geschikt is om tijdens de zomer te dragen. Ik laat jullie vandaag kennis maken met de Summer Splash en ik vertel jullie de do's en dont's van parfum tijdens de zomer.

Summer Splash is een geur die speciaal gecreëerd is voor de zomer. Zodoende kun je hem na hartenlust gebruiken zonder er last van te krijgen. De geur is ook zo gemaakt dat hij heel goed in combinatie met de zonneproducten van Lancaster werkt.

De geur is tropisch en heeft accenten van oranjebloesem en zachte muskus, het wordt hierdoor een licht zoete geur. Omdat het een eau de toilette is en hij zo ontwikkeld is dat hij geen kwaad kan op de huid blijft hij niet de hele dag hangen. Maar goed, je krijgt een heerlijk grote fles van 100ml. , dus een keer extra bij sprayen is niet echt een ramp.

Waarom geen parfum in de zon?
Ik kreeg wel eens de vraag waarom iemand ineens allemaal bultjes in haar nek en hals had, en dan voornamelijk achter de oren en op het decolleté. Dit was alleen tijdens de zomer maanden en dan trok het later wel weer weg.

Waar moet je op letten:

  • Spray geen parfum op de huid, maar spray het bijvoorbeeld op je kleding. Of op een schaduwrijk plekje, zoals achterkant van je hoofd bij de haargrens. 
  • Let op hoeveel alcohol er in een parfum zit, en welke etherische oliën. Bergamot, Citrus en Lavendel zijn voorbeelden van ingrediënten die een reactie kunnen veroorzaken. 
  • Je krijgt meestal pas na 24 tot 48 uur een reactie, dus dan kan de zon allang weer weg zijn. 
  • Reacties kunnen zijn: bruine vlekken, bultjes of branderigheid. Gebeurd dit, hou het dan koel en hydrateer het goed. Bultjes en branderigheid trekt binnen enkele dagen wel weer weg, maar bruine (soort brandwond) vlekken kunnen soms wel maanden blijven. 
  • Let op zomergeuren. Er zijn genoeg merken die een speciale zomer geur hebben, of met een speciale zomer editie komen van hun favoriete zomergeur. 

Dit zijn een paar kleine tips en aanraders. Ik hoop dat jullie er wat aan hebben. Ben je toevallig in de buurt van een parfumerie, dan raad ik het zeker aan deze lekkere Summer Splash van Lancaster te gaan besnuffelen. 

De Lancaster Summer Splash is vanaf nu verkrijgbaar voor €45 bij een parfumerie bij jou in de buurt.

Q: Gebruik jij parfum in de zomer? Let jij er op of hij wel geschikt is voor de zomer? Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.