vrijdag 14 juni 2013

NAIL ART - OILILY Servies inspiratie


Hi there lieve Beauty Cutes,

Voor vandaag heb ik voor jullie een nail art gemaakt, en wel mijn allereerste nail art die ik ooit gemaakt heb. So, please be gentle with the comments ;-) Ik zie altijd zo veel mooie nail art op het internet, dat ik helemaal geïnspireerd raakte, en zelf ook graag aan de slag wilde gaan. Ik had het dus nog nooit eerder gedaan, maar dacht, kom op, gewoon proberen en gaan met die banaan. Wel wilde ik heel graag een heel eigen en originele nail art maken die ik nog nooit eerder gezien had. Ook wilde ik voor de afwisseling eens een keer veel kleur gebruiken. Voor wie het nog niet doorhad, ik ben dus iemand die een hang heeft naar non-colors ( zwart, wit, naturellen enz.). Niet dat ik niet van kleur houd hoor, in tegendeel, I love color. Ik heb zelf o.a. het Oilily servies van de DE ( Douwe Egberts ) en vond dit dan ook wel een leuke fleurige inspiratiebron voor een vrolijke zomerse nail art.Ik had dus voor deze week een stap voor stap nail art artikel gepland, en Silja was het weekend hier, dus kon ik mooi haar nagels gebruiken om mijn inspiratie op te botvieren. We zijn lekker aan de gang gegaan, en het resultaat was verrassend leuk geworden. Maar toen ......ja toen ging er iets helemaal mis met de SD kaart, en waren alle gemaakte stap voor stap foto's weg. Helllluppp, what should I do. Al het werk voor niks gedaan. En dat was nog niet alles, . Silja had via Twitter al een beetje door laten schemeren dat ik deze vrijdag een kleurige nail art voor jullie zou hebben.


Nou,  toen kon ik niks anders doen dan gewoon weer snel aan de slag gaan. Bij gebrek aan een mooie hand met een beetje fatsoenlijke nagels ( my nails are in a horor state right now )  heb ik maar een van mijn nagelwieltjes gepakt en heb het daarop gedaan. Het was dus wel wat extra werk deze week, maar ik hoop dat jullie het een leuk eindresultaat vinden, en ook geïnspireerd raken. O, en als de kwaliteit van de foto's wat minder is, dan komt dat omdat ik alles met mijn Iphone doe. En ik heb mij ook niet helemaal aan dezelfde kleurcombinaties gehouden, maar ben een beetje met de kleurtjes gaan spelen om het iets gevarieerder te maken. En het gaat uiteindelijk om het idee, toch ;-)

Wat ik gebruikt heb is het volgende ( dit zijn alleen maar richtlijnen, je kunt natuurlijk alle kleuren gebruiken die je zelf hebt en/of leuk vind ) :


Ik heb een paar dotting tools gebruikt, en een heel fijn nail art kwastje.
De kleuren/merken nagellak die ik heb gebruikt zijn ( van links naar rechts ) :

 • Een goudkleurig lakje van de H&M Creme de la creme,  
 • licht oranje kleur van KIKO nr. 356 Melon,  
 • een helder licht groene kleur van rimmel 60 seconds nr. 460 Limealicious,  
 • een helder rood lakje ook van rimmel 60 seconds nr. 315 Ready, aim, paint !,  
 • een kobalt blauwe kleur van essence multi dimension nr. 76 Cool and the gang,  
 • een helder lichtblauw kleurtje van MAX van de Action ( striper ) Turquoise, 
 • een rose kleur van Essie Madison ave-hue, 
 • een witte kleur van W.I.C. by Herome nr. 194 Snow White, 
 • en een topcoat van essence studio nails Better than gel nails Top sealer fast dry.Eerst heb ik iedere nagel voorzien van een ander kleurtje en ik heb 2 laagjes lak gedaan. Oke, oke, ik weet het, how stupid of me. Ik ben de duim vergeten,  of was het nou de pink ;-P  , maar je zou die leuk in de roze kleur kunnen doen.


Tegen de tijd dat je klaar bent met alle nagels kan je al wel met de volgende stap verder. Ik heb een druppel witte nagellak op een schoteltje gedaan gedaan, en heb met het fijne kwastje een stukje van de boven en de onderkant wit gemaakt. Dit is er voor dat de andere kleuren straks ook weer mooi helder uitkomen. Als je namelijk bijvoorbeeld oranje over het blauw zou doen, dan zou die kleur niet meer zo helder blijven.


Hierna heb ik met een dotting tool witte stippen gezet, maar je zou ook b.v. een knopspeld kunnen gebruiken.


Hierna heb ik de onderkant van een kleur voorzien met het dunnen kwastje ( weer eerst een druppeltje verf op het schoteltje ), en heb hier een smalle rand over gelaten voor de goudkleurige nagellak. Achteraf bleek dit niet nodig aangezien de goudkleur een mooie dekkende kleur was die niet echt veranderde door de onderliggende kleur. Maar ja, al doende leert men. Ook heb ik de bovenkant van een andere kleur voorzien.


Hierna heb ik weer met een grote dotting tool een rijtje aaneengesloten stippen met het goudkleurige lakje gemaakt, en heb daarna nog eens met een fijnere dotting pen aan de onderkant nogmaals een stipje gezet. Zo krijg je dat het iets meer een soort van zigzag effect geeft.


Nu heb ik langs de bovenkant met de aller fijnste dotting tool een kringelend lijntje gemaakt met het goudkleurige lakje. Het is hierbij vooral leuk om te slingeren en ook de open lusjes te doen.


Vervolgens heb ik weer met een middel maat dotting tool witte stippen in het goud gemaakt. Dit weer om de volgende kleuren weer mooi uit te laten komen.


Nu kun je nog de laatste kleuren op de witte stippen doen ( die in het goudkleur zitten, dus niet in de grote witte stippen ). Alles nu echt even goed laten drogen en dan een goede topcoat eroverheen zodat het een mooie glans geeft en het goed beschermd is.


En dan is dit het dus uiteindelijk het eindresultaat. Leuke vrolijke kleurige nagels in de style van het DE Olily servies.


Tips :

 • Maak van te voren wel even een planning welke kleuren je waar wilt hebben want voordat je het weet heb je de neiging om vaker dezelfde kleur te pakken. En op deze manier verspringt het leuk en haal je elke kleur wel een keer weer terug.
 • Denk er om dat je regelmatig een nieuw drupje nagellak gebruikt omdat deze door het snelle drogen aan de lucht dikker en stroperiger wordt ( lees minder handelbaar ).
 • Ook moet je tussendoor regelmatig even je dotting tool schoonvegen met een wattenschijfje met wat nagellak remover erop. Zo voorkom je dat de stippen steeds groter worden of gaan vervormen door achtergebleven nagellak.
 • Laat voordat je de topcoat eroverheen gaat doen de nagels echt heel goed drogen. Doordat je best wel wat laagjes over elkaar hebt, en met het dotting tool ook best wat lak achter laat, heeft het een iets langere tijd nodig om goed te drogen.  Neem die tijd ook echt, anders heb je de kans dat je de kleuren licht oplost in de topcoat en dat je ze door de witte stippen smeert. Geloof me, ik spreek uit ervaring, I did it.  :-O  hahaha.  oooops again.Nou, ik hoop dat jullie het deze week weer een leuk artikel vonden, en dat jullie genoeg inspiratie hebben gekregen om snel zelf aan de slag te gaan. Zelf hoop ik dat ik aankomende week nog ergens een gaatje vind om voor jullie voor volgende week vrijdag weer een leuk artikel te maken. Ik ga namelijk een paar dagen weg op culinaire reis naar Engeland. En natuurlijk ga ik daar ook heerlijk uitgebreid shoppen. En als ik terug ben plakken we er gelijk nog even een dagje shoppen in Amsterdam aan vast. Allemaal heel leuk, maar daardoor ben ik wel gelijk een aantal dagen kwijt, en heb ik minder tijd over voor een nieuw artikel. Maar ik zal zeker mijn best doen. Voor nu alvast een heel fijn weekend allemaal, met hopelijk een paar zonnige dagen.

Q: Ga jij voor gedurfde nagels, of vind je een effen felle kleur al heftig genoeg ?

Have a nice weekend, everyone,

Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.