woensdag 5 juni 2013

Tutorial - Modern Barbie Look

Ik liet jullie een tijdje geleden al zien dat ik helemaal weg ben van de Budget palettes van Technic Electric. Deze palettes kocht ik in Newcastle, maar ik hoorde nu van jullie dat ze ook zo nu en dan bij Bart Smit verkrijgbaar zijn. Met nieuwe palettes krijg ik altijd zin om looks te maken en zeker als ze zo mooi zijn als deze. Vandaag laat ik een simpele look zien geïnspireerd op een moderne barbie, en dan Barbie van als in Pop en Ken e.d.


  • Stap 1: Begin met oogschaduw basis en breng daarna een licht lila paarse kleur aan op het bewegend ooglid. De kleur die ik gebruikt heb is de licht paarse kleur waar een sterretje bij staat. 
  • Stap 2: Ik breng een donkerdere violet paarse kleur aan in mijn arcade boog en laat deze lopen in een v-vorm. Ik laat hem schuin naar boven uitlopen tot net onder de wenkbrauw zodat het oog optisch gelift wordt. Blend alles goed uit, en goed in elkaar over. Blenden is echt het belangrijkste.

  • Stap 3: laat de violet paarse kleur doorlopen tot onder het oog, langs de onderwimperrand en doe dit tot ongeveer het midden van je oog.
  • Stap 4: Breng ene lichte highlighter aan net onder de wenkbrauw op het wenkbrauwbot en vervaag dit naar de donkere kleur. Zo blend je de randen in elkaar over en loopt het mooi door.
  • Stap 5: Breng een paarse eyeliner aan, die dit niet met een te donkere kleur omdat je de look niet te donker en zwaar wilt maken. Ik laat de eyeliner een beetje in een kleine wing uitlopen, doe dit ook weer schuin naar boven zodat het oog wat gelift wordt.  De eyeliner die ik hier gebruik is van Gosh, hier komt nog meer over op de site.


  • Stap 6: Breng als laatst een dun laagje mascara aan. 
  • Stap 7: Nu kun je kiezen voor een kunst wimper. Dit heb ik gedaan, maar ik heb een wimper door de helft geknipt zodat ik alleen aan mijn buiten ooghoek een kunstwimper krijg, hierdoor blijft het licht en oogt het natuurlijker. Wil je dit niet, dan raad ik het aan om de mascara zelf iets sterker aan te zetten.


  •  Stap 8: Op de lippen heb ik een combinatie gemaakt van mijn P2 14H Lip Designer Vervet matte in de kleur 040 sweet peeptoe. En daaroverheen heb ik een nieuwe Rimmel Stay Glossy 3D lipgloss. Deze liggen vanaf juni in de winkel dus daar lezen jullie ook later meer over.

Dit is de totale look geworden. Ik snap best dat sommige het wat heftig vinden, en dat klopt ook wel. Je moet er van houden en het is ook meer een party en avond look dan een dag look. Natuurlijk loop ik hier gewoon overdag mee op straat, maar ik moet wel zeggen dat in een klein dorp als waar mijn ouders wonen het voor sommige mensen aardig shocking kan zijn ;P.

Ik hoop dat jullie hem weer leuk vinden en dat jullie ook weer wat geïnspireerd zijn. 

Q: Zou jij dit zo op straat dragen, of is het echt voor een party? 

Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.