dinsdag 16 juli 2013

Biodermal Huidverzorging


Enigszins huiverig, maar toch nieuwsgierig testte ik deze huidverzorging van Biodermal. Enkele weken geleden kreeg ik op onverklaarbare wijze een allergische reactie op een reiniger van dit merk, dus zeg maar gerust dat ik best wel bang was voor nog zoiets. In principe ben ik nergens allergisch voor, dus na het checken van de ingrediëntenlijst kon ik eigenlijk vrij zorgeloos beginnen aan mijn dagelijkse reinigingsbeurt.

Biodermal biedt voor verschillende huidtypen een speciaal verzorgingsproduct. Een vette en gemengde huid produceert teveel vet, waardoor de huid onzuiverheden kan vertonen en er glimmend uitziet. Een vochtarme huid heeft geen tekort aan vet, maar wel een groot tekort aan vocht en voelt hierdoor vaak trekkerig aan. Een droge huid heeft een tekort aan vocht én vet en voelt vaak gespannen en ruw aan.

Allereerst de verpakking, strak en een beetje chique en lekker to the point. Een dagcrème voor de vochtarme of de droge huid, het staat allemaal lekker duidelijk aangegeven. Daar houd ik wel van. Ik ben nogal iemand die in de winkel voor een schap staat en alsnog de verkeerde verpakking meeneemt.


Reinigingsmousse voor de gevoelige huid
Een gezonde en krachtige huid begint bij een goede en milde reiniging. Biodermal Reinigingsmousse is speciaal ontwikkeld om de gevoelige gezichtshuid zeer mild te reinigen. De formule is hypoallergeen, parfum-, zeep- en alcoholvrij. De reinigingsmousse helpt de huid in balans te houden en droogt de huid niet uit. De huid voelt na gebruik schoon en zacht aan.
- Extra zachte en geteste formule verwijdert make-up en andere onzuiverheden zeer mild
- Gemberextract verzacht de gevoelige huid.
's Ochtends en 's avonds de mousse inmasseren op een vochtig gezicht. Vermijd de ogen. Spoel daarna goed af met water.

Zo, dat zijn nogal wat dingen! Ik vind het inderdaad een fijne reiniger om mijn make-up te verwijderen. Wat het voor mij dan weer een minder aantrekkelijk product maakt, is dat het nog afgespoeld moet worden. Ik heb hier een kruidvat make-up verwijderaar staan, die zonder water gebruikt kan worden en die pak ik veel sneller en is makkelijker in gebruik. Met dit product moet je toch weer een handeling extra doen. Na gebruik voelde mijn huid ook wat trekkerig aan. Ja, een schoon gevoel krijg je zeker wel, maar dit is het trekkerige schone gevoel en dus eigenlijk het foute schone gevoel. Wat betreft het verwijderen van make-up doet hij wel goed zijn werk hoor!

€10,25

Gelcrème voor de vette en gemengde huid
Vette en gemengde huid gelcrème hydrateert en matteert de huid langdurig. De gelcrème is licht van textuur en zorgt voor een zuivere en matte huid. 

Getsie, wat een viezige geur komt er van dit product af! Het ruikt een beetje chemisch en ook vind ik de gelstructuur niet fijn. Ik denk dat dit gewoon niet echt iets is voor mij en ik meer van de crèmes ben dan van de gezichtsgels.

€16,25 

Dagcrème voor de vochtarme of (zeer) droge huid
Vochtarm: hydrateert intensief en beschermt // Droog: voedt intensief en verzacht

Verschil tussen deze twee dagcrèmes? Die merk ik stiekem niet. Nee, echt niet. Ik vind beide dagcrèmes heel erg fijn. Ik gebruikte op de ene helft van mijn gezicht de crème voor de vochtarme huid en op de andere helft de crème voor de droge huid en ze voelen precies hetzelfde en zien er precies hetzelfde uit: zacht en rustig. Ik geloof dat deze crèmes voorlopig een blijvertje zijn in mijn routine!

€16,25 p.s.Algemene indruk: Deze productenlijn is mij eigenlijk goed bevallen. Ik vind het altijd fijn dat een merk zo goed rekening houdt met allerlei verschillende huidtypen. Wat altijd lastig is, is het bepalen van je type huid. Ik geloof dat ik een vette t-zone heb, maar een hele droge kin en een gemengde huid op mijn wangen. Maar af en toe wisselt het ook nog wel eens, dat mijn t-zone ineens heel erg droog en schilferig voelt. 
De prijs is iets wat tegen kan staan, omdat je wanneer je én een crème én een reiniger neemt je al snel rond de dertig euro kwijt bent. 

Wat vind jij van Biodermal? Heb jij al eens iets geprobeerd van dit merk? Let me know!

Liefs, Jennifer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.