vrijdag 5 juli 2013

DIY - Shine a Light on me. Personalised Candle Holder


Hi there lieve Beauty Cutes,

Het is weer Vrijdag, dus dan heb ik natuurlijk weer een leuk artikeltje voor jullie. Voor vandaag heb ik weer een super eenvoudige DIY voor jullie bedacht. Leuk voor een tuin party/BBQ op een zwoele zomeravond. Of om iemand als verrassing cadeau te geven. Maar zeker ook om bij je thuis een gezellige en persoonlijke sfeer te creëren. Kijk dus snel mee hoe eenvoudig jij dit ook kunt maken.Zie je de video niet, kijk dan hier.

Het komt er in het filmpje niet helemaal uit, maar door het geflikker van het kaarsje en de kleine ruimte tussen de twee glaasjes in krijg je dat de tekst een beetje lijkt te zwevend/bewegen. Echt super leuk is dit. Dus eenvoudig te maken, en met een groot effect. En je hebt zoveel mogelijkheden waarvoor je er een zou kunnen maken. Denk maar eens aan een Geboorte cadeautje, Beterschap wensen, Bedankje, Kerst lichtje, Voor jou belangrijke of lieve woorden, Valentijn cadeautje, Vader/Moederdag cadeautje, Gedichtjes, Getekende silhouetten, enz. enz.  Of zet er een paar op een rijtje naast elkaar met op elke een andere letter. Zo kun je een leuk woord maken. Je kunt er echt eindeloos mee variëren.Wat je nodig hebt is een paar matglazen potjes en een paar helder glazen kleine potjes die daar in passen en die groot genoeg zijn voor een waxinelichtje. Verder nog een doorzichtig multomap hoesje een permanent marker en wat plakband. 


Knip van het multomap hoesje een strook ter hoogte van het kleine glaasje en vouw deze om het glaasje heen. Laat hem ongeveer 1/2 cm overlappen, en plak hem vast met een stukje plakband.
Je kunt zelf een leuke tekst, sjabloon of plaatje uitprinten, en deze uitknippen en op de plek waar je deze wil hebben even met een klein stukje plakband aan de binnenkant vastzetten zodat het niet kan verschuiven. Dit hoeft niet netjes want je haalt het er toch weer uit.

Neem nu de gewenste tekst of het plaatje over met een permanent marker, en haal daarna het papiertje weer weg.


Waxinelichtje of geurkaarsje er in.  Zet hem in het matglazen glaasje en Tatatada…..Klaar.  Zoooo Easy Peasy als wat ;-)Zo kun je elke tekst erop zetten die je zelf leuk vind.


Maar je kunt natuurlijk ook leuke tekeningen maken met kleuren permanent markers.
En het mooiste is nog wel dat het niet permanent is, en je het elke keer weer kunt veranderen. Je kunt het hoesje er voorzichtig af schuiven  ( en bewaren voor een latere keer )  en er een nieuwe omheen doen en weer voorzien van een andere tekst of tekening. Het leuke is dat je met bijvoorbeeld  Word eindeloos veel keuze hebt in lettertypes en dat het internet vol staat met leuke plaatjes.  Ik zou zeggen, Go for it, and have some fun.
Q : Houd jij ook van sfeerkaarsjes en lichtjes ?

Nou, lieve Beauty Cutes,  dat was hem weer voor deze week. Ik hoop dat jullie hem ook leuk en inspirerend vonden.

Have a nice weekend, everyone,


Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.