woensdag 31 juli 2013

Essence Gel Nails at Home : First Impression


Yes lady's het is zo ver. Ik liep eergisteren de DM in Duitsland binnen en spotte ineens de Essence Gel Nails at home producten. Zo blij als een klein kind, want ik had de producten totaal nog niet verwacht. Het schap was al aardig leeg, maar deze starters kit stond er nog. Ik twijfelde geen moment en nam hem mee. Kijk mee naar mijn eerste indruk van de Budget gel nails voor thuis.
De doos van de starters kit voor een gel manicure met elke Essence nagellak. Er is ook nog een starters kit voor french manicure, daar ben ik ook wel erg benieuwd naar. In deze set zit alles om je nagels te voorzien van gellak. Het enige wat ontbreekt is een ledlamp en een kleurlak.


Op de site www.essence.eu/gelnails kun je heel veel antwoorden vinden op vragen en staat heel duidelijk hoe je stap voor stap het zelf kunt doen. Natuurlijk zit er ook een gebruiksaanwijzing bij zodat je het daarom goed stap voor stap kunt lezen, maar internet is en blijft onze beste vriend.

Wat zit er allemaal in de set en hoe werkt het?:


De Cleanser is een dunne vloeistof die je gebruikt om je nagels vet en vuil vrij te maken. Hiermee kun je geen nagellak verwijderen, maar is puur om de nagel schoon te krijgen of om de plaklaag te verwijderen.


De Primer zorgt er voor dat je nagels goed voorbereid zijn en laten de gellak langer zitten doordat het beter hecht op het nagelbed. Eigenlijk trekt een primer het vocht een beetje uit de nagel waardoor het beter hecht.


De Gel Base is eigenlijk de base coat. Deze doe je als eerste op de nagel en seal je onder de lamp. Hij is heel dik en lobbig en daardoor wat lastig aan te brengen. Ook trekt de gel een beetje terug, ik merk dit bij veel gel lakken, dus erg vreemd is het niet.


Als laatst bevat de set een Clear Gel Top Coat. Deze top coat gebruik je als laatste om de kleur af te sluiten en een erg mooie glans te geven. Ook hier is de top coat weer erg dik en lobbig en trekt hij een beetje terug.


Zo zagen mijn nagels voortijd er uit. Ze zijn door de gellak van andere merken al onwijs lange geworden. Ik vind dit eigenlijk wel een perfecte lengte, niet te lang en toch een klein wit randje.


Ik kocht twee kleurtjes erbij omdat ik nog niet echt kon kiezen. Je kunt dus elk willekeurig Essence nagellakje gebruiken. Ik nam een mint groen/blauwe en een koraal roze kleur mee. 


Zo zien mijn nagels er net na het aanbrengen uit. Ik heb toch voor het neutrale blauwe kleurtje gekozen. Ik moet zeggen dat de base en top coat prima zijn. Tussen door moet je de nagellak gewoon aanbrengen en wachten tot hij goed droog is. Dit is voor mij wel even wennen en daarom zijn de stappen iets ingewikkelder en langer dat een gewone gellak set, maar nu kun je wel gellak doen met elke kleur van de regenboog.

Ik ga jullie op de hoogte houden van de dagen dat je het aan het testen ben. Zien jullie dit graag in een foto of video verslagje. Ik hoor het graag.

Q: Wat is jou eerste indruk?


Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.