zaterdag 20 juli 2013

Kruidvat Zonnebrand producten


Hello Sun, wat hebben we lang op jou moeten wachten. Ik denk dat heel Nederland elk vrij moment pakt om te genieten van het mooie weer. Ik natuurlijk ook, maar let wel goed op het beschermen tegen de zon. Bescherming wordt zo vaak vergeten.Ik hoor dan ook regelmatig vrienden (vooral mannen maar ook zeker vrouwen) om me heen zeggen: "Oh joh maar ik word met zonnebrand echt niet bruin". Nou mensen knoop het goed in je oren: "Bescherming moet altijd en je wordt echt wel bruin met becherming!". Ik laat vandaag een aantal producten uit de Kruidvat SoLait lijn zien. Deze zijn zowel voor kids,gevoelige huid, extra bronzing, maar ook de gewone varianten.Als eerst heb ik een factor 20 transparante zonnespray (€9,29) . Deze is doorzichtig en geeft geen witte waas. Het is een medium bescherming met vitamine E. Factor 20  vind ik altijd een erg fijne factor als je huid al een tijdje gewend is aan de zon. Deze transparante spray moet trouwens wel goed geschud worden voor tijd.


Dan 3 factor 30 varianten die ik veelvuldig gebruik. Zeker de eerste paar keer toen de zon net begon te schijnen. Als eerste heb je de standaard factor 30 zonnemelk (€8,89) Dit is een prima basis zonnebescherming die ook nog eens Vitamine E bevat. Dan heb je als je iets extra's wilt nog de factor 30 in Intense Bronzing en Sensitive.

De Intense Bronzing (€8,39)  is een zonnemelk met als extra ingrediënt Tyrosin. Dit is eenatuurlijk voorkomend ingrediënt dat de aanmaak van huid-eigen melanine ondersteunt en voor een egale en natuurlijke bruine teint zorgt.

De Sensitive (€9,99) is een zonnemelk voor de extra gevoelige huid. Hij is gewoon waterresistant, hij heeft alleen geen parfum en conserveringsmiddelen er in zitten. Erg handig voor iedereen die daar niet goed tegen kan. 


Voor kinderen raad ik altijd factor 50 aan. Ik smeer Noah ook altijd in met factor 50. Uit onderzoeken is gebleken dat kinderen die vaak tussen hun geboorte en hun 12e verbranden, later meer kans hebben op Huidkanker en ook sneller verbranden. Wisten jullie dat kanker doodsoorzaak nummer 1 is bij kinderen tussen de 2 en 12? Daar schrok ik wel heel erg van. Voor Kids heb ik de gewone factor 50 (€10,99) in Sprayvorm met extra water resistant. En je hebt de Notenspray in factor 50 (€9.29) . Deze is eigenlijk hetzelfde, echter ruikt deze erg aangenaam,Ook kwam ik op youtube het fimpje tegen van stichting Melanoom. En echt ik schrok er best wel van en heb echt met tranen in mijn ogen dit filmpje gekeken. Ik kan jullie al melden dat ik ook al meer kans heb op kwaadaardig melanoom. Ik was in mijn tienerjaren nooit echt met zonnebescherming bezig en ik ben vroeger meerdere malen goed verbrand. Dus lieve jonge lezeressen, bescherm je goed!


Als laatste heb ik nog een heerlijke after sun lotion (€3,89) met aloé vera. Deze heeft een verkoelende en kalmerende werking op de huid. Daarbij is hij ook nog eens lekker voedend, en wordt de vochtbalans hersteld. Nog lekkerder als je hem uit de koelkast pakt.


De producten variëren een beetje tussen de €8 en  €12 voor zonneproducten, de after sun is rond de €4. Voor ieder is er wel wat, en natuurlijk is er veel meer dan deze producten. Nou laat het zonnetje maar heerlijk hier blijven!

Q: Denk jij dat er verschil is tussen een budget en een high end zonnebrand qua bescherming?

Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.