vrijdag 26 juli 2013

Recept: Ciabatta Breekbrood - Snel & Makkelijk


Hi there lieve Beauty Cutes,

We hebben eindelijk een paar echt lekkere zomerse dagen gehad. Dit betekend natuurlijk heerlijke salades, BBQ'en  en buiten eten. Niemand wil lang in de keuken staan als het warm is en vandaar ook dit lekkere maar super makkelijke en snel te maken receptje.


Het enige wat je nodig hebt hiervoor is een ciabatta brood, kruidenboter ( liefst natuurlijk vers gemaakt, maar uit een pakje werkt ook prima ) en plakjes kaas.

Maak ongeveer elke cm. een inkepingen in het ciabatta brood. Snijd niet helemaal door zodat het brood wel aan elkaar blijft. Doe nu in elke inkeping een plakje kruidenboter, en klap een plakje kaas dubbel en druk deze er ook in. Nu alleen nog even een paar minuten in de oven ( ongeveer 180 graden )  zodat de kaas en de kruidenboter lekker door het brood heen smelten. En klaar is je Ciabatta Breekbrood.  Je kunt er nu gewoon een stuk vanaf breken. Of je snijd er per persoon een groter stuk van een paar plakjes vanaf, zodat ieder voor zichzelf hier verder van kan scheuren.


Tips :   

  • Je kunt tegenwoordig bij de afbakbroodjes ook ciabatta krijgen die al half afgebakken is. Altijd handig om in huis te hebben voor als je bijvoorbeeld onverwacht vrienden op visite krijgt. Je kan deze dan direct gebruiken zonder hem eerst af te bakken. Vul hem, en bak hem dan de aangegeven tijd af.
  • Niet alleen lekker bij de BBQ, maar ook heerlijk bij een frisse salade of een lekkere kom soep.
  • Maak zelf een lekkere kruidenboter met verse kruiden, pesto of gebrande noten.
  • Gebruik ook eens een andere kaas zoals b.v., Cheddar, Emmenthaler,  Gruyere of een lekkere blauwschimmelkaas als gorgonzola.
  • Probeer ook eens te variëren met verschillende soorten brood. Denk bijvoorbeeld aan Woudkorn brood, Maisbrood of Zonnepitbrood.

 

Nou ik zou zeggen Bon Appetit en lekker genieten van het mooie weer.

Q : Houd jij ook van makkelijke en snelle maaltijden tijdens de warme zomerdagen, of ga je toch uitgebreid in de keuken staan koken.Have a nice weekend, everyone,


Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.