vrijdag 20 september 2013

Kenia de do's en dont's


-Cynthia- Kenia, het mooiste dat Afrika te bieden heeft! Het land waar je het gevoel hebt dat je in de film “The Lion King” bent beland. Ik bezocht Kenia 2 jaar geleden en nog steeds is dat één van mijn meeste bijzondere vakanties geweest. Vandaag neem ik je mee op safari door dit prachtige land.


Kenia is gelegen aan de oostkust van Afrika op circa 9 uur vliegen van Nederland. Vanaf Amsterdam kun je vliegen op Nairobi of op Mombasa. Vanaf beide bestemmingen kun je zeer gemakkelijk safari's maken.

Maar waar moet je dan naartoe?

In Kenia zijn vele wildparken te vinden. Kenia is zeer geschikt om de big five te spotten. De meest
bekende parken (en naar mijn mening de mooiste) zijn; Tsavo, Amboseli & Masai Mara.

Tsavo is het grootste nationale park van Kenia en zelfs één van de grootste ter wereld! Het park
bestaat uit een west en oost gedeelte en zijn van elkaar gescheiden door de snelweg naar Mombasa.
In het westelijke gedeelte vind je vooral kraters en opgedroogd lava en er is een zeer grote kans om
nijlpaarden te zien. Het oostelijke gedeelte staat bekend om de rode olifanten. In beide parken heb je een grote kans om leeuwen en buffels te zien.


Amboseli is één van de kleinere parken, maar daardoor is deze zeker niet minder speciaal! Amboseli ligt op de grens met Tanzania waardoor je als achtergrond de prachtige Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika (met sneeuw!) hebt. Hierdoor heb je soms het gevoel dat je in een ansichtkaart leeft!


Masai Mara is het bekendste natuurgebied vanwege de enorme hoeveelheid aan wild. Masai Mara is vooral bekend om de spectaculaire 'Grote Trek' van juli t/m september. Het voordeel van het park Masai Mara is dat je met je jeep/busje van de grote wegen af kunt gaan, waardoor je nog meer het echte safari gevoel krijgt.


Waar overnacht je dan?

Veelal wordt gebruik gemaakt van lodges of tented camps. Verwacht geen enorme luxe, echter een lodge waarbij je s'morgens wakker wordt, je balkon op gaat en er op 3 meter afstand tientallen wilde olifanten staan, maakt al heel veel goed! De lodges waar wij hebben verbleven waren allemaal ontzettend schoon en het eten was prima in orde.


Wat is de beste periode?

De beste reisperiode is tussen juli en maart. Het mooiste is natuurlijk om de 'Grote Trek' mee te maken, maar dan zijn wel de prijzen het hoogste!

Tips voor een safari in Kenia;
  • Zorg voor contant geld, in de wildparken kun je vaak niet pinnen. (Veel zul je niet nodig hebben, het eten is over het algemeen inclusief)
  • Zorg dat je luchtige kleding aan hebt, geen witte en felle kleuren. Vergeet je zonnebril niet en draag vooral geen lenzen! Er kan veel stof vrijkomen waardoor je lenzen zeker niet fijn zijn!
  • Probeer een extra accu mee te nemen van je camera, overdag ben je veel op pad en de meeste lodges hebben alleen op bepaalde tijden elektriciteit.
  • Bekijk niet alles door je camera, probeer ook zelf te genieten van alle het moois!

Kenia, een reis welke ik nooit zal vergeten!Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.