dinsdag 17 september 2013

Positief denken, hoe doe je dat!


A negative mind will never give you a happy life. Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen die positief denken gelukkiger zijn, langer leven en meer bereiken in het leven. Hoe je denkt bepaalt in feite alles. Ik geloof zelf heilig in positief denken en positief in het leven staan, het maakt je leven echt een stuk leuker! Ben je van jezelf een wat negatievere denker? Goed nieuws, positief denken kun je namelijk leren! Met een beetje moeite kom je al een heel eind! Ik geef je 6 tips om hiermee aan de slag te gaan!
Stop met jezelf te vergelijken met anderen.
Nee je bent geen Doutzen Kroes of Adriana Lima, who cares?! Iedereen is mooi op zijn of haar eigen manier. Wat heeft het voor zin om jezelf te vergelijken met anderen? Je haalt jezelf alleen maar naar beneden met deze gedachtes. De enige persoon waarmee je jezelf zou moeten vergelijken ben jij zelf. Probeer elke dag een betere versie van jezelf te worden, dát is nog eens een mooi iets om na te streven!

Probeer je gedachtes te veranderen van negatief naar positief.
Neem jezelf voor morgen eens voor om de gehele dag je bewust te zijn van je (negatieve) gedachtes en deze te veranderen in iets positiefs. Sta je ’s ochtends voor de spiegel en is je eerste gedachte dat ‘je haar er niet uitziet’ of dat je ‘ die enorme pukkel nooit kan wegwerken’? Probeer bij iedere negatieve gedachte er iets positiefs tegenover te zetten. Oke die pukkel is enorm maar het is maar één pukkel, hoe blij mag ik wel niet zijn dat ik maar één pukkel heb?! Ik denk dat heel veel mensen met een slechte huid of acne een moord zouden doen voor 1 pukkel..!

Omring jezelf met positieve mensen.
Super goed dat je nu aan het proberen bent je gedachtes van negatief naar positief te veranderen! Wat ook ontzettend veel invloed heeft op je gedachten zijn andere mensen. Niks is zo slecht voor je (en energie vretend) als die eeuwig zeurende vriendin (uberslank en nog zeuren over haar vetribbel, wie kent ze niet!?) of andere negatieve mensen om je heen. Hun negativiteit maakt jou ook negatiever dan je eigenlijk bent! Omring jezelf met mensen die positief in het leven staan, daar kun je ook nog eens van leren!

Wees dankbaar.
Wees dankbaar voor alles wat je hebt én wees daar bewust van. Om met een positief gevoel te gaan slapen kun je elke avond een gratitude diary bijhouden. In zo’n dankbaarheidsdagboekje schrijf je elke avond (minstens) 3 dingen op waar jij die dag dankbaar voor bent geweest!

Doe eens iets voor een ander.
Positieve gedachtes komen vaker spontaan op in je hoofd als je ook blij bent met jezelf. Hoe kun je nou blij worden met jezelf? Nou door bijvoorbeeld eens iets belangeloos voor een ander te doen. Als je anderen blij maakt zal je ook blijer worden met jezelf!

Geef het wat tijd.
Je kan niet van het één op het andere moment je gehele gedachtengang veranderen. Geef het wat tijd, doe je best en je zal zien dat je langzamerhand gaat merken dat je gedachten positiever zullen worden!
Zet ‘m op meiden!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.