vrijdag 11 oktober 2013

DIY : Bouwmarkt Bangle


Hi there lieve Beauty Cutes,

Vandaag weer een DIY die niet alleen makkelijke is, maar ook nog eens zeer budgetvriendelijk. Totaal kwam ik op ongeveer € 0,65 per armband. Als jij net als ik ook van aparte, unieke accessoires houdt, dan moet je soms je materiaal eens zoeken buiten de standaard hobbyzaak. Ik denk graag buiten de box en ging daarom dit keer naar de bouwmarkt. Hier heb je een walhalla aan mooie en niet standaard materialen welke mij inspireerden tot deze leuke design achtige armband.


Wat heb ik gebruikt :  • Een klein stukje flexibel buis ( volgens mij is het normaal gesproken en water/wasmachine buis ).
  • Dik kunststof touw in de kleur die je wenst. Houd er wel rekening mee dat het niet dikker is dan de diameter van de flexibele buis, zodat het er wel in past. Neem voor de lengte ongeveer je polsomtrek + 3 cm. zodat je hem makkelijk om kunt krijgen. Meestal ligt er een soort van soldeerbout bij waar je het touw mee doormidden kan branden. Op deze manier wordt alles dicht gesmolten en is het gelijk mooi afgewerkt. Het zorgt ervoor dat het touw niet verder kan rafelen.
  • Een stukje ducktape ( duct tape ) in de kleur die je leuk vindt.


Snijd met een scherp mesje een stukje van de flexibele slang. Je kunt zelf bepalen of je dit lang of kort wilt hebben. Je moet er alleen rekening mee houden dat de twee uiteinden van het touw er goed in moeten passen.


Neem nu een stukje ducktape en plak dit om de flexibele buis heen. Druk hierna de overtollige ducktape van de zijkanten naar binnen in de buis.


Je kunt de ducktape er glad omheen maken, maar houd je meer van een edgy look, probeer het er dan eens lekker rommelig en scrunchy op te plakken.


Druk vervolgens de beide zijkanten van het touw naar binnen. Klaar is je armband.


Je kunt ook verschillende buisjes maken zodat je ze kan afwisselen.

Extra tips :
  • Geen ducktape ? Probeer de flexibele buis eens te kleuren met nagellak, of verven met acrylverf.
  • Extra zekerheid ? Steek een van de kanten van het touw in de buis. Spuit hier een dot lijm uit je lijmpistool in en druk vervolgens de andere kant van het touw aan de andere kant van de buis.
  • Geen heel dik touw ? Neem gewoon een paar dunnere stukken en knoop, draai of vlecht deze samen tot de gewenste dikte.
  • Wil je een leuk setje, maak dan een bijpassende ketting. Je kunt het touw makkelijk in en uit de buis doen, dus dit kan gewoon als sluiting fungeren ( deze kun je dan niet vastlijmen ).
  • Neem een effen touw en maak verschillende buisjes om als sluiting te fungeren. Zo kan je elke keer je armband aan je kleding aanpassen.
  • Je kunt ook nog een bedeltje aan je armband maken. Gebruik hiervoor een metalen ringentje die je door het touw steekt, of naai er gewoon iets aan vast.Veel draagplezier.
                           

Q : Gebruik jij wel eens materialen anders dan waar ze voor bestemd waren ?


Have a nice weekend, everyone,

Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.