zaterdag 26 oktober 2013

Halloween Eye Candy Dessert


Hi there lieve Beauty Cutes,

Aankomende Donderdag 31 Oktober is het dan eindelijk zo ver. Het is dan de dag van Halloween. In Nederland doen wij hier niet zo heel veel aan, maar je merkt toch dat het de laatste jaren wel meer en meer invloed begint te krijgen.

Aangezien Noah dit weekend gezellig bij ons aan het logeren was ben ik samen met hem de keuken in gedoken om ook een lekker griezelig toetje te maken. Want zeg nou zelf welk kind vindt het nou niet leuk om spannende dingen te doen. ( niet echt heel spannend hoor, hij wist namelijk heeeeel goed dat het hier om lekkere marshmallow snoep-ogen ging ).
Maar het is natuurlijk wel super leuk om zijn oom J.J.  ( mijn zoon en Silja haar jongere broer ) lekker in de maling te nemen en te zeggen dat het echte ogen zijn ;-)


Wat heb je nodig :
  • snoep ogen
  • Een pakje gelatine pudding + 100 gram suiker
  • gele vla
  • 500 ml water
Noah is echt het perfecte kleinkind want hij wil altijd samen met mij lekkere dingen maken in de keuken. Hier mocht hij de rode gelatine pudding maken. Het is super makkelijk. Je doet 100 gram suiker in een pan, roert hier het zakje kant en klare gelatine pudding door en vervolgens roer je er de 500 ml water doorheen. Dit verwarm je zachtjes zodat het suikermengsel goed opgelost is, maar het mag niet koken.


Vervolgens heb ik twee glazen in een cakevorm gelegd, zodat ik de gelatine pudding hier schuin in kon laten opstijven. Giet in beide glazen wat gelatinepudding en doe met een lange lepel in elk glas een oog. Zet de cakevorm met de gevulde glazen minimaal 5 uur in de koelkast om op te stijven.


Ook is het heel leuk om een oog in een klein glaasje te doen, en deze tot de rand te vullen met de gelatinepudding.


Als de glazen lang genoeg in de schuine stand in de koelkast hebben gestaan, dan is de gelatinepudding stijf en blijft hij dus mooi schuin staan in het glas. Dit zorgt juist eens voor een leuk en verrassend effect.


Als laatste giet je gewoon nog gele vla in de glazen en klaar is je halloween griezel dessert. Super grappig als je eens een halloween of horror thema etentje geeft. Gegarandeerd dat je gasten het hilarisch vinden en dat je gelijk weer leuke gespreksstof hebt aan tafel. Maar voor kinderen kun je dit soort desserts het hele jaar door maken, die vinden het altijd fantastisch :-DEn nu mag deze kleine boef van zijn toetje gaan genieten en mag hij oom J.J. even lekker in de maling nemen. Dit is nou precies waarom ik het zo jammer vind dat wij hier in Nederland eigenlijk maar zo weinig aan halloween doen. De gein, het griezelen, de spanning, de mooie verkleedkleding en bijpassende make-up en natuurlijk de mooi uitgesneden pompoenen niet te vergeten. Van mij mag het allemaal wel, ik houd er echt van. En jij ? Houd jij er ook van ? En doet een van jullie er nog iets aan, zo rond deze tijd van het jaar ? Of zeg je van mij hoeft het echt niet, ik vind het doodeng.

Q :  Halloween, YES or NO ?


Have a nice weekend, everyone,
Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.