donderdag 31 oktober 2013

IKEA Pluchen Speelgoed actie voor beter onderwijs + Sprookjestheater


Gisteren was het een hele speciale dag voor Noah en mij. Vanaf de dag dat ik voor Sillysilsil regelmatig naar Amsterdam ga wil Noah altijd al eens mee. Gisteren was het dan zo ver en mocht Noah als een echt helper voor Sillysilsil mee naar IKEA Amsterdam voor de aftrap van de  Pluchen Speelgoedactie in combinatie met Unicef en Save the Children.

Zie je de video niet, kijk dan hier

Ik ben gisteren voornamelijk bezig geweest met het vloggen, maar hier en daar heb ik ook foto's gemaakt.Eerst kregen we een perspresentatie door IKEA , Unicef en Save The Children. IKEA vertelde heel boeiend over het ontstaan en hun visie.  Zo zijn ze al 35 jaar in Nederland en hebben ze al een groot aantal jaar de pluchen speelgoedactie voor beter onderwijs. In 10 jaar tijd is er al wereldwijd 57 miljoen euro opgebracht. Dit komt overeen met betere schoolvoorzieningen voor ruim 10 miljoen kinderen in 46 landen.


Wat ik onwijs leuk vond was dat ambassadeur van Unicef , Sipke Jan Bousema, kort wat over Unicef wilde vertellen maar lekker improviseerde en de aanwezige kids van de pers naar voren riep en zo een klein 1 op 1 gesprekje deed met de kids over knuffels en o.a. Of je wel of niet op school naar de wc kunt ( want kinderen in ontwikkelingslanden kunnen dat niet altijd )


Na de perspresentatie begon de mini theater voorstelling in het restaurant van IKEA.

Na de presentatie hadden we nog een klein moment terug en kregen we de goodiebag met daarin twee van de nieuwe knuffels ( prinses Klara en Krullig ) en het KRULLIG sprookjesboek ( De prinses en het geluk) . Daarna zijn we naar de bakken gelopen en hebben we de eerste knuffels in de doneerbak gegooid. Deze knuffels worden allemaal geschonken aan lokale goede doelen die zich inzetten voor kwetsbare kinderen in Nederland . Echt de kracht van 2 keer geven, een knuffel naar een kind in Nederland en een euro naar een onderwijsproject van Unicef of Save the Children. Noah en ik hebben er ook een knuffel in gegooid en ik weet zeker dat ik het in Groningen ook nog ga doen.


De actie loopt van 28 oktober tot en met 5 januari 2014. 
 Ik moet zeggen dat ik de actie voorgaande jaren wel zag staan, maar nooit goed wist van hoe en wat. Nu ik weet waar het naar toe gaat en hoe het werkt ben ik helemaal enthousiast. En ik kan iedereen aanraden mee te doen aan deze actie, zeker als je nog in de buurt komt van IKEA .

De voorstelling die gegeven werd is niet alleen in Amsterdam , maar gaat langs elke vestiging van 
IKEA in Nederland. Het is een leuk , korte , interessante en gratis voorstelling waar iedereen welkom is. Dit is het tourschema (alle voorstellingen beginnen om 15.00):
 • Woensdag 30 oktober bij IKEA Amsterdam
 • Zaterdag 2 november bij IKEA Utrecht
 • Woensdag 6 november bij IKEA Amersfoort
 • Zaterdag 9 november bij IKEA Heerlen
 • Woensdag 13 november bij IKEA Haarlem
 • Woensdag 20 november bij IKEA Eindhoven
 • Zaterdag 23 november bij IKEA Hengelo
 • Woensdag 27 november bij IKEA Duiven
 • Woensdag 11 december bij IKEA Breda
 • Zaterdag 14 december bij IKEA Barendrecht
 • Woensdag 18 december bij IKEA Delft
 • Zaterdag 21 december bij IKEA Groningen


Wil je nog meer weten over de actie van IKEA *klik hier* of de samenwerking met Unicef *klik hier* , kijk dan bij de linkjes.


Noah en ik hebben een top dag gehad en gingen allebei met een goed gevoel naar huis . Ik heb Noah net uit het boek voorgelezen en Noah vind hem helemaal leuk. Ook ligt hij nu lekker met de knuffeltjes te slapen en droomt hij nu vast over Prinses Klara en Krullig.
Nog een kleine toevoeging deze ochtend. Ik ontving vanochtend een Instagram foto van lezeres Kimberley , zij zag deze foto bij haar in de krant, en wie staat daar heel bedenkelijk naar Sipke-Jan te kijken, Noah.. 


Sponsored Artikel en Video 

Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.