dinsdag 1 oktober 2013

Parfum review: Oriflame 'pretty swan' en 'smarty Susie'.


Wat een ontzettend leuke flacons was het eerste wat ik dacht toen ik deze parfums van Oriflame zag. Pretty Swan met het schattige 'tututje' om en smarty Susie met de leuke dop! Ik kon niet wachten om ze uit te proberen en yes ik ben enthousiast!
Ik als meisje-meisje pakte als eerste dit schattige flacon. Pretty swan zit in een prachtig, in mijn ogen klassieke, flacon met om de 'hals' een schattig stukje kant als tutu, cute! Pretty swan is geïnspireerd op een ballerina, op haar zelfvertrouwen, kwetsbaarheid en innerlijke kracht.. Dat hebben ze zeker goed naar het flacon weten te vertalen! 

Wat Oriflame zelf zegt over dit parfum:
Geef toe aan het verlangen van je hart met de vluchtige symfonie van Pretty Swan Eau de Toilette. De sierlijke noten van roze peper omarmen het hart van fluweelzachte abrikoos, die zichzelf vervolgens hullen in een zijdeachtig spoor van rijstpoeder, zo teer als vlindervleugels.
Opbouw van de geur:
  • Topnoten: roze peperkorrels
  • Hartnoten: abrikozen, heliotroop en jasmijn
  • Basisnoten: vanille orchidee, blonde houtsoorten en rijstpoeder
Het klinkt super.. En zo ruikt het ook! Ik ben zelf heel erg weg van deze geur. Het is een lekkere vrouwelijk, frisse geur. Op het begin denk je dat het een beetje een 'standaard' geur is maar na een minuut of 10 op je huid merk je dat je niet meer alleen het frisse en fruitige ruikt maar dat er een bepaalde warme, kruidige geur vrij komt. Heerlijk! Ik vind het een frisse lente/zomer geur. Het enige nadeel wat ik kan bedenken is dat de geur vrij snel vervliegt. Na een uurtje of 4 moet je wel weer even wat bij spuiten!


De flacon van Smarty Susie vind ik ook erg leuk, een simpele pot met een leuk meisje in pin-up stijl en een leuke dop met een sleutelgat. 

Wat Oriflame zelf zegt over het parfum:
Duik in het boek der liefde met Smartie Susie Eau de Toilette. Sexy vamp lipstick, gesuikerde viooltjes en patchoeli mixen om de perfecte geur te creëren voor het slimme meisje dat verstand heeft van tussen de regels door lezen.
Opbouw van de geur:

  • Topnoten: Violet, suiker, Ylang-Ylang.
  • Hartnoten: Neroli, Orchidee, Heliotroop.
  • Basisnoten: Patchouli, Marshmallow, Labdanum en Peru balsem. 
Toen ik eens even lekker aan het flacon snuffelde leek het me een heerlijke geur, fris. Eenmaal op mijn huid was ik helaas een beetje teleurgesteld: het rook totaal anders voor mijn gevoel! In de flacon vond ik het een heerlijke zoete en frisse geur, op mijn huid vind ik 'm vreselijk overheersend en 'ouwelijk'! Na een tijdje neemt 'de oude vrouwen' geur wel wat af maar zo fris en fruitig als dat ik verwacht had na geroken te hebben aan de flacon, dat was het absoluut niet. Zo jammer. De kans is natuurlijk groot dat het aan mijn eigen huid ligt dus ik ben eens even op internet op zoek gegaan naar andere reviews: (bijna) alle reviews waren positief en beschreven het als een fris, zoet en zacht (!) parfum. Totaal anders dus als mijn ervaring. Ik heb vaker dat geuren gewoon niet zo lekker uitkomen op mijn huid helaas dus ik houd het persoonlijk bij Pretty Swan!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.