zaterdag 12 oktober 2013

Travel: mijn reis!


Hey meiden, 12 oktober is het zover, dan vertrek ik voor een maand naar Indonesie en Maleisisch Borneo samen met mijn vriend! Het leek me leuk om jullie te vertellen hoe onze reis er uit gaat zien want dat het een bijzondere reis gaat worden, dat is zeker!


Op 12 oktober (vandaag ) vertrekken we vanaf Amsterdam via Kuala Lumpur en Jakarta naar Yogyakarta, hier zal onze reis gaan beginnen. Over land trekken we naar het oosten van Java, we hebben verder geen hotels of vervoer geregeld dus we zullen daar gaan kijken wat we tegenkomen! Wanneer we in het oosten van Java zijn aangekomen pakken we de boot naar Lombok. Wat we op Lombok gaan doen weten we nog niet precies, hier is toch een stuk minder over te vinden dan over bijvoorbeeld Bali. We zullen het daar wel zien!


Na Lombok vertrekken we naar de Gili eilanden. De Gili eilanden zijn 3 eilandjes die ten noord-westen van Lombok liggen. Het zijn 3 prachtige eilandjes die bekend staan om de rust (er rijden bijvoorbeeld geen auto's slechts paard en wagen!!) en de geweldige duikmogelijkheden. Het lijkt me geweldig om eens totale rust te ervaren (wij gaan naar het kleinste eiland waar de minste toeristen komen).. Geen auto's, geen lantaarnpalen, geen massa's mensen.. Rust! 


Na de Gili eilanden reizen we voor 2 nachten naar Bali, ja slechts 2 nachten! We gaan alleen naar Bali voor
het Bali elephant safari park! Aan de rand van dit olifanten park zijn een aantal jaren geleden lodges gebouwd waar toeristen tussen de olifanten kunnen slapen. Zo gaaf! Op deze website kun je er meer over vinden. De dagen dat je er bent kun je de hele dag bij de olifanten zijn. Je mag op ze rijden, je mag ze aaien, je mag ze wassen en je gaat zelfs op hun rug met ze zwemmen, hoe gaaf! Ik ben gek op olifanten, ik vind het zulke bijzondere dieren.. Dat ik ze over een paar weekjes van zo dichtbij mee ga maken vind ik geweldig! 


Na Bali stappen we in het vliegtuig naar Singapore. In Singapore zullen we 3 nachten blijven. Ik ben ontzettend benieuwd naar deze bruisende stad.. Shoppen moet hier ook geweldig zijn dus ik ga mij hier zeker vermaken! :D


Na Singapore vliegen we door voor de laatste 11 nachten op Borneo.. Borneo is al sinds jaren mijn droom, Orang Oetans, zeeschildpadden.. I can't wait! We gaan in ieder geval naar Turtle Island (waar je met rangers het strand op gaat om schildpadden te kijken) en we gaan naar het Orang Oetan recovery center waar orang oetans opgevangen worden waarvan de familie gestroopt is of die ziek zijn.

Zoals jullie wel kunnen lezen word het een droomreis, een reis om nooit te vergeten en een reis waarop we waarschijnlijk ontzettend veel gaan leren. Ik ben zo benieuwd en zo super excited! Zijn er nog meer mensen die op één van deze plekken geweest zijn en leuke tips hebben?! Laat het me dan weten in de comments!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.