vrijdag 25 oktober 2013

Venetië de stad op water


Cynthia vertelt één keer per maand over haar ervaringen in het Buitenland, haar ervaring in de reisbranche en haar tips en tops. Deze maand vertelt ze wat meer over Venetië. 
-Cynthia- Venetië, misschien wel 1 van de meest romantische steden! Tevens 1 van de mooiste steden welke Europa te bieden heeft! 


Wat vindt je in Venetië?

Venetië is gelegen op een kleine groep eilanden in het noordoosten van Italië. Vanaf Amsterdam kun je er in een kleine 2 uur naar toe vliegen.


Deze prachtige stad is te vergelijken met een groot openluchtmuseum. Grachten, kanalen, fraaie paleizen en veel pracht en praal! Het meest opvallende is wel dat er in de stad geen auto's rijden, alles gaat per boten, gondels, watertaxi's en waterbussen.

Tot 1,5 jaar geleden was ik nog nooit in Venetië geweest, ik keek dan ook mijn ogen uit en was werkelijk verbaasd over de schoonheid van de stad. Bruggetjes, kanalen, een doolhof van kleine straatjes en kanaaltjes waar gondeliers zingend doorheen varen.Vele oude paleizen, prachtige pleinen en natuurlijk het wereldberoemde Piazza San Marco en de Rialtobrug. Op dit plein is het een enorme drukte van toeristen, inclusief de nodige restaurantjes en ijssalons!
Waar kun je verblijven?

Venetië staat vol met hotels in verschillende klasses. Het leukste is natuurlijk een hotel aan de waterkant met uitzicht op 1 van de vele bezienswaardigheden. Wel zijn dit vaak de wat duurdere hotels, mijn mening is dan ook boek een goedkoper hotel, je bent over het algemeen toch alleen maar buiten en weinig op je kamer.

Wat is de beste reisperiode?

De beste reisperiode voor Venetië is onze lente of herfst, in de zomer ligt de temperatuur vaak vrij hoog waardoor het behoorlijk heet kan worden.
Tips voor een bezoek aan Venetië;
  • Da Nico is één van de bekendste ijssalons van de stad. Er is veel keuze en het leuke is dat zij ook ijspoeder verkopen zodat je thuis Italiaans ijs kunt maken! 
  • Ga bij voorkeur niet uit eten op het San Marco plein, de prijzen liggen daar ontzettend hoog, tevens betaal je extra voor je bestek, borden en live muziek.
  • Maak een vaart door de grachten per waterbus, relatief lage prijzen en zo ervaar je toch het leven op het water!
  • Verblijf je in de zomer aan 1 van de meren in Noord-Italië? Vanaf daar kun je heel gemakkelijk een dagtocht maken naar Venetië. Zeker aan te raden!

  • En misschien wel de leukste tip voor jullie als beauty liefhebbers: ze hebben een Kiko winkel! 

Venetië de stad van de liefde en romantiek, laat de schoonheid op je inwerken!Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.