vrijdag 15 november 2013

Biosilk - Volumizing Therapy


Hi there lieve Beauty Cutes,

Ik heb de afgelopen maanden zeer uitgebreid de nieuwe producten van Biosilk voor jullie getest. Biosilk staat echt bekend om zijn heerlijke producten voor haarverzorging & styling. Het nieuwste kindje van Biosilk is de Volumizing Therapy lijn. Het is een behoorlijk lange review omdat ik echt graag een goed beeld wil geven van alle producten. En ook omdat ik het voor jullie wel zo handig vond om alle producten van deze lijn in een keer bij elkaar te hebben i.p.v. allemaal apart en los van elkaar te reviewen. Mocht je alleen geïnteresseerd zijn in een van de producten, dan kan je natuurlijk alleen daar de bevindingen van lezen en de andere producten overslaan. Wat wel zonde zou zijn, want je weet maar nooit waar jij nog eens je ultieme beauty product tussen ziet staan ;-)Als eerste, de naam "Biosilk Volumizing Therapy" zegt het al, het is een lijn die er voor moet zorgen dat je volume in je haar kan creëren. Maar dat is niet alles. Het is tevens een verzorgende lijn die beschadigd haar moet herstellen en je haar beschermd tegen schadelijke invloeden van de zon.

Nou heb ik best wel een dikke bos haar, maar de verzorging kan ik altijd goed gebruiken. Juist omdat ik lang haar heb is het zo dat de onderste, langste lengtes het meest te verduren hebben gehad. Denk maar fohnen, stylen, krullen. Maar ook als je het haar los draagt beschadigd je het door de zon, de wind die er langs gaat, of elke keer dat het tegen je kleding aan schuurt. Daarom is die extra verzorging dus geen overbodige luxe. 

Maar ook volume is best wel belangrijk voor mij. Nu mijn haar deze lengte heeft wordt het door het zware gewicht, steeds moeilijker om in de bovenpartij volume te houden.

De eerste keer dat ik de producten ging uitproberen heb ik een combinatie gedaan van Root Lift met de haarmousse en na het föhnen heb ik ook nog het Texturizing Powder erbij gebruikt. Dit was echt een beetje teveel van het goede dus daarna heb ik de producten afzonderlijk getest.

Ik heb de producten nu een paar maand uitgeprobeerd, en hieronder vertel ik mijn ervaring. Ik vind de verpakking mooi stijlvol en omdat de "buik" van de producten smaller is, is heel fijn bij het vasthouden onder de douche. Op het moment dat ik gladde handen heb van de shampoo of conditioner glijd de fles toch niet weg. Heel fijn dus. Maar verder ga ik niks over de verpakking zeggen omdat het mij uiteindelijk toch echt om de werking van het producten gaat.


Biosilk Volumizing Therapy Shampoo  ( 207 ml. € 13,80  /  355 ml. € 18,-  )

De verzorgende bestanddelen in de shampoo zijn o.a. zijdeproteïnen en rijstproteïnen die ervoor moeten zorgen dat mijn haar weer kan herstellen en het een goede regulatie van vocht krijgt. Het Hair Volume Complex moet voor de volume gaan zorgen.   

Ik doe elke keer een kleine hoeveelheid van de shampoo in mijn handpalm en masseer dit vanaf de hoofdhuid in mijn haar. Hoe verder ik naar beneden in de langste lengtes kom des te voorzichtiger ik ben. Ik laat het even 1-2 minuutjes inwerken en spoel het daarna grondig uit. De geur van de shampoo is heerlijk fris, en tegelijkertijd ook fruitig en licht zoet. Persoonlijk vind ik dit heerlijk. Na het uitspoelen voelt mijn hoofdhuid op de een of andere manier echt heerlijk fris en schoon aan.


Biosilk Volumizing Therapy Conditioner   (  207 ml. € 15,-   /   355 ml.  € 19,20  )

De conditioner bevat o.a. ook weer de zijdeproteïnen en rijstproteïnen die ervoor moeten zorgen dat mijn haar weer kan herstellen en het een goede regulatie van vocht krijgt. Het Hair Volume Complex moet ook hier weer voor de volume gaan zorgen.   Na het wassen doe ik een normale hoeveelheid conditioner in mijn handpalm en breng dit van onderaf op mijn haar aan en "kneed" het zachtjes steeds hoger in mijn haar.  Ik blijf ongeveer 5-10 cm. van de haarwortel verwijderd en smeer daar alleen nog de laatste waas/restjes die er nog op mijn handen zit in. Ik laat het nu 5 minuten inwerken voordat ik het goed uitspoel. Ook deze geur is weer heerlijk. Het is wel anders dan de shampoo, maar ook weer heerlijk fris, fruitig en licht zoet. Ken je de geur van pas gewassen wasgoed met Robijntje, daar doet het me aan denken, hahaha. Love the smell.

Nadat mijn haar handdoek droog is kam ik mijn haar altijd door met een super grove kam. Normaal heb ik dan nog altijd een hele hoop ontklittings product voor nodig, maar nu dus helemaal niet. Tot mijn grote verbazing kon ik heerlijk soepel door mijn lange haar heen komen wat voor mij echt een unicum is. En wat mij ook verbaasde was dat mijn haar op de een of andere manier heerlijk luchtig voelde. Net of het veel minder zwaar was. Ik kan het niet goed uitleggen, maar ik vind het in ieder geval een fijn gevoel.

Ook wil ik hier even een kleine extra notitie maken. Aangezien ik de huidziekte psoriasis heb, en dit juist vaak in grotere mate op mijn hoofdhuid voorkomt is niet elke shampoo even fijn voor mijn hoofdhuid. Het komt regelmatig voor dat ik een product gekocht heb welke er voor zorgde dat het verergerde, en dat het extreem gaat jeuken op mijn hoofd. Ik wil daarom even apart vermelden dat de shampoo en conditioner echt heerlijk zijn geweest voor mijn hoofdhuid. Het had juist een erg kalmerend en verfrissend effect. Hiep, hiep, hoera. Daar scoor je punten mee bij mij ;-D


Biosilk Volumizing Therapy Texturizing Powder  (  15 gr.  € 16,20  )

Biosilk Volumizing Therapy Texturizing Powder moet er voor zorgen dat het overtollige talg op de hoofdhuid wordt opgenomen. Dit zorgt ervoor dat het haar bij de hoofdhuid wat stroever en stugger aan gaat voelen en hierdoor blijft het beter rechtop staan.

Daar waar de shampoo en conditioner juist een erg kalmerend en verfrissend effect hebben op mijn hoofdhuid, daar had de Biosilk Volumizing Therapy Texturizing Powder juist het tegenovergestelde effect. Net zoals ik echt altijd heb, bij dezelfde vergelijkbare producten van andere merken, maakte ook dit mijn hoofdhuid onrustig en gaf het me veel jeuk. Welk merk ik ook gebruik, het geeft altijd hetzelfde resultaat. Onrust en jeuk. Ik weet dat mijn psoriasis hier de schuldige aan is, en dat dit dus niet een reden mag zijn waarom jij het niet zou kunnen gebruiken. Het is namelijk wel een fijn product wat doet wat het beloof. Ondanks de jeuk heb ik het dus wel geprobeerd, en het gaf mij echt een extra volume boost. Het maakt het haar een beetje stroef en stug en elke keer als ik even met mijn handen door mijn haar ga dan merkt ik dat het toch weer een beetje gelift wordt. 


Biosilk Volumizing Therapy Root Lift    (  207 ml.  € 16,20  )

De Biosilk Volumizing Therapy Root Lift is een product wat je op zowel nat als droog haar kan gebruiken. Je kunt het over het hele haar aanbrengen, maar ook alleen op die delen die jij extra volume wil geven.
Door de fijne vorm van de fles ligt hij heel makkelijk in de hand. Hij heeft een spraydop zodat je het product goed kunt verdelen/vernevelen tussen je haar. Ik heb het product geprobeerd op handdoek droge haar en op droog haar. Ik heb het alleen bij de haarwortel gespoten. Hierna heb ik het haar droog geföhnd. Naar mijn idee heeft het eigenlijk een beetje hetzelfde effect als een haarmousse. Het enige verschil is dat het iets meer handelbaar blijft. Het is iets minder stroef dan de haarmousse en het heeft bij mij een beetje het effect alsof ik een dagje naar het strand ben geweest.( het geeft ook een klein beetje het idee of mijn haar vettig wordt, dat vind ik heel jammer ). Het droogt mijn haar niet uit en ik kan nog makkelijk met mijn handen door mijn haar komen. Het geeft wel een beetje een liftend effect, maar zodra ik er met een borstel of kam door ga blijft dit effect niet. Ik denk dat het wel meespeelt dat ik lang en zwaar haar heb. Ga je met je handen door je haar woelen, dan lift het wel weer een beetje. Persoonlijk zou ik dit product het meest adviseren voor als je wat fijner en futlozer haar hebt.


Biosilk Volumizing Therapy Styling Foam   (   360 gr.   € 21,-  )

De Biosilk Volumizing Therapy Styling Foam heeft een fijne spitse spuitmond waardoor je het product makkelijk rechtstreeks bij de hoofdhuid kunt aanbrengen. Ik heb vaak dat een haarmousse mijn haar erg zwaar maakt, maar gelukkig is dat bij deze niet het geval. Ook dit product heb ik zowel op handdoek droog haar als ook op droog haar getest. Of het meer volume creëert ? Ja dat doet het. Maar wat ik minder vind is dat het lijkt of mijn haar hier erg droog van wordt. Ik heb het daarom ook nog eens extra getest op (vet) haar wat eigenlijk gewassen moest worden. Wat me hierna opviel is dat het haar ineens niet vet meer eruit zag. Het was dus niet alleen verstevigend, maar het gaf tegelijk het effect van een droogshampoo. Het is een stuk stugger dan de Root Lift en ik kan er ook niet lekker meer met mijn vingers doorheen glijden.
Als ik mijn haar los wil dragen, dan zou ik dit product persoonlijk laten staan. Maar wil je het haar opgestoken dragen en toch ook veel volume in je haar houden, dan zou ik deze zeker aanraden.


Biosilk Volumizing Therapy Hair Spray   (   340 gr.  € 21,60  )

Deze Biosilk Volumizing Therapy Hair Spray is een strong hold haarlak die een heel fijne nevel heeft. Hierdoor kan je het beter "opbouwen" en krijg je niet direct een heel harde pluk haar. Zelf spuit ik het altijd op mijn haar en houd mijn haar een beetje omhoog en föhn het kort. ( eerst heel even op de warme stand, en vervolgens nog kort op de koele stand ).  De geur van de hair spray doet me heel erg aan denken aan de sprays in de hairsalon. In het begin is het misschien een beetje een sterke geur, maar dit is niet blijvend. En het geeft toch ook wel een beetje het luxe gevoel van als je net je haar mooi hebt laten stylen in de hairsalon.
De hair spray is voor mij persoonlijk het fijnste product van de stylings producten. Je kunt het bij de wortels sprayen en je haar gewoon onderste boven föhnen voor veel volume. Maar je kunt het ook opsprayen en hierna ( warmte ) rollers in doen. Het geeft in ieder geval veel stevigheid en je kunt er mega fijn volume mee creëren. Ook als je het haar met een krultang hebt gedaan is het fijn om de krul te fixeren met een beetje hair spray. Zo blijft de krul er veel beter/langer in zitten.


DE PLUSPUNTEN  :
 • Het maakt het haar heerlijk zacht en glanzend.
 • Ik heb het nu enkele maanden gebruikt en mijn haar begint er echt steeds beter uit te zien.
 • Het is makkelijker doorkambaar.
 • De shampoo en conditioner zijn  heerlijk dik, waardoor niet de helft al op de bodem van je douche is beland nog voor je het op je haar hebt kunnen aanbrengen.
 • Het maakt mijn haar luchtiger ( waardoor ik toch wel het idee heb dat ik meer volume krijg)
 • De verpakking van de shampoo, conditioner houd lekker vast in de hand en glijd daarom niet uit je hand onder de douche.
 • De geur van de shampoo en conditioner is erg aangenaam maar niet overheersend.
 • De haarlak geeft veel stevigheid en zorgt er voor dat je coupe goed blijft zitten.
 • De Texturizing Powder maakt het haar goed stroef. Hierdoor kan je makkelijk door alleen maar even op de kop door je haar te woelen veel volume creëren.


DE MINPUNTEN :
 • Ik heb een klein beetje het idee dat de Root Lift er voor zorgt dat het haar iets eerder vet wordt. Aangezien je dit bij de haarinplant/hoofdhuid aanbrengt vind ik dat niet echt fijn. Je moet dan eerder je haar weer wassen of er direct producten als droogshampoo of Texturizing Powder bij gaan gebruiken.
 • Ik moet eerlijk zeggen dat ik verder niet echt een negatief punt kan bedenken. Misschien dat de prijs iets aan de hoge kant is, maar ik moet ook eerlijk zeggen dat de shampoo en conditioner me wel zo goed bevallen dat ik het er zeker weer voor zou betalen.Mijn eindconclusie/advies :

Persoonlijk vind ik de Shampoo en Conditioner dus echt fantastisch en gebruik ik de haarlak ook heel graag. Wil ik mijn haar met veel volume opsteken dan gebruik ik de Styling Foam. Maar de Root Lift en Texturizing Powder laat ik persoonlijk staan. 
Kijk naar wat voor haar jij zelf hebt, en welke producten voor jou het meest geschikt zullen zijn. Naar mijn idee is het namelijk niet alleen geschikt voor dun en futloos haar ( natuurlijk is het dan altijd een aanrader ). Maar ook voor zwaar en lang haar zijn een aantal van deze producten zeker de moeite van het proberen waard.

 • Alle producten hebben als belangrijk ingrediënt het Hair Volume Complex, rijstproteïnen, zijdeproteïnen en een UV-bescherming.
 • Verder is alles Gluten-, sulfaat- en parabeen vrij.
 • Het is niet getest op dieren


De Biosilk Volumizing Therapy lijn is o.a. online verkrijgbaar via de website van John Beerens of online of in de winkels van de Douglas.

Have a nice weekend, everyone,

Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.