zaterdag 9 november 2013

DIY: haarmasker!


Om mijn lange haren in goede conditie te houden houdt ik er van mijn haren goed te verzorgen. Af en toe een haarmasker is voor mij een must en sinds ik dit masker een aantal maanden geleden gemaakt heb, heb ik nooit meer een ander haarmasker gekocht. Dit masker is gemakkelijk in gebruik, budgetproof, en het laat mijn haren meer glanzen dan ooit! Benieuwd?!Het enige wat je nodig hebt voor dit haarmasker is een grote eetlepel (met korter haar heb je natuurlijk ook minder nodig!) kokosvet en een kleine eetlepel honing. 


Doe de honing en het kokosvet in een klein kookpannetje en laat dit op zacht vuur in een minuutje met elkaar smelten. Roer dit goed door, doe het in een bakje en laat het staan tot het iets afgekoeld is.


Ondertussen borstel je je haren vast goed uit. Ik verdeel mijn haren in tweeën zodat ik straks mijn haren in 2 knotjes op mijn hoofd kan vastzetten met een knip. Zorg dat alle knopen uit je haar zijn voordat je het masker in je haren doet.


Doe het honing/kokos masker in je haren, breng het alleen in het haar aan vanaf je oren naar beneden, niet op de hoofdhuid. Dit heb ik 1 keer gedaan en hier kreeg ik zo snel vet haar van, geen aanrader dus! Verdeel je haren in tweeen, draai het en zet het boven op je hoofd vast met een knip. Laat het masker zo lang mogelijk intrekken, zelf laat ik het altijd minimaal een half uur zitten maar het liefst nog langer. Spoel je haren daarna onder de douche uit en was het met shampoo. Laat je haren aan de lucht opdrogen en je zult zien dat je haren ontzettend goed aanvoelen en mooi glanzen! Jeej, een top masker!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.