zaterdag 23 november 2013

DIY : Herfst Sfeerlichtjes met bladeren


Ik hou van knutselen en kan uren freubelen met spulletjes. Helaas is Noah iets minder van het knutselen. Zo nu en dan heeft hij zijn mood en zit hij uren te kleuren, maar meestal is hij het na 30 minuten alweer zat. Toen ik hem vertelde dat we blaadjes gingen zoeken en lampjes gingen maken vond hij het wel erg interessant en zijn wel een middag aan het knutselen gegaan. Dus geschikt voor jong en oud.
Eigenlijk heb je niet veel nodig, en wat je nodig hebt is almost for free.
Wat heb je nodig :

 • Bladeren 
  • Lekker met je kind een plastic zak mee en buiten zoeken naar mooie bladeren in alle kleuren , formaten en vormen.
 • Potten
  • Waar groente , chocopasta of iets anders in heeft gezeten. Alleen even het etiket er van verwijderen. Het is wel leuk om wat potten in verschillende maten te hebben.
 • Lijm
  • Wij gebruikten hobby lijn en dit werkte prima.
 • placemat of kranten
  • Om je tafel te redden tegen lijm geklieder. Wat erg belangrijk is, is dat je bladeren goed gedroogd en schoon zijn. Ik heb ze een tijdje op de vensterbanken gelegd verspreid door het huis. Daarna het overtollige zand er af geveegd en klaar voor gebruik.


Zoals ik al eerder aangaf is het leuk om wat verschillende formaten potten te hebben. Ik heb ze in de vaatwasser gehad daarna nog eens goed afgedroogd.


Noah is altijd heel geconcentreerd bezig als hij knutselt of iets anders doet. Wat het ergste van allemaal is, is dat zo nu en dan zijn tong tevoorschijn komt.


Het handigst is om de bladeren niet volledig te laten drogen. Ze moeten nog een beetje flexibel zijn anders scheuren en breken ze als ze te droog zijn. Noah en ik zijn lekker aan de slag gegaan en hebben een beetje lijm op de bladeren gedaan en ze daarna op de potten geplakt. Je moet ze even goed aandrukken , anders gaan ze weer los.


Als je ze een aantal uur goed laat drogen zijn ze klaar. Ik vind het effect echt onwijs leuk geworden. Het zijn leuke simpele gepersonaliseerde sfeerlichtjes die perfect zijn voor de herfst periode.

Q: Heb jij nog een leuke simpele DIY voor Noah en mij?

Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.