vrijdag 22 november 2013

DIY - OVERHEERLIJK : Fusion cooking, Mediterrane loempia's


Hi there lieve Beauty Cutes,

Vandaag heb ik weer een super lekker receptje voor jullie.  Silja kwam hier een paar dagen logeren, en wat is er dan leuker dan gezellig kletsen in de keuken en een beetje aanrommelen met de ingrediënten waar je op dat moment zin in hebt. Zo ontstond spontaan dit recept. We hadden zin in brie, met honing. Ik dacht gelijk, dat gaan we eens anders aanpakken. Ik zei toen : "weet je wat we gaan proberen, ik heb nog loempia vellen, we gaan ze vullen met brie, honing en pecannoten.


Zo gezegd, zo gedaan. Ook voor ons was het afwachten of dit wel lekker zou zijn, maar ik kan je verzekeren, het is gewoonweg ........ goddelijk. Super snel te maken ( en eventueel in te vriezen ), en heerlijk als snack of als lunch/voorgerechtje met bijvoorbeeld een lekkere salade.


Wat heb je nodig :

  • Loempiavellen ( ik heb de grotere gebruikt, en die doormidden gesneden zodat het een driehoek wordt ).
  • Brie
  • Honing
  • Pecannoten

Zorg dat de loempiavellen ontdooid zijn, en snij ze over dwars doormidden zodat er driehoeken ontstaan.
Leg op ieder driehoek een dun reepje brie en schenk hier wat honing over ( mag best royaal ) en leg er 3 halve pecannoten op.

Sla het vel een keer naar binnen zodat het loempiavel de noten en kaas bedekt. Ik heb toen de zijkanten afgesneden ( ongeveer daar waar het einde van van de omslag is ) en de twee kanten naar binnen gevouwen en vast geplakt met een klein beetje water.

Hierna maak je de kant welke de binnenkant van de loempia is ook nat met water, en rol je de rest van de loempia ook dicht.


Leg alle loempia's op een schaal en laat ze even drogen.


Je kunt nu de loempia's bakken tot ze mooi goudbruin zijn.


Je kan natuurlijk de loempiaatjes al van te voren inrollen, en daarna in de koelkast leggen tot je ze gaat bakken. Je kunt ze ook gewoon invriezen ( wel ongebakken natuurlijk ) Maar als je ze eenmaal geproefd hebt zullen ze daar vast niet lang blijven ;-)


Je kunt natuurlijk ook camembert gebruiken als je dat in huis hebt. Of de pecannoten vervangen door walnoten. Als extra tip : Je zou ze ook zonder de honing kunnen maken, en dan apart wat honing in een schaaltje doen ( eventueel een beetje warm of verdund ) om ze daar in te dippen.

Nou, ik hoop dat ik jullie voor dit weekend weer geïnspireerd heb om lekker de keuken in te duiken.

Bon Appetit.


Nou heb ik ook nog een paar vraagjes aan jou als lezer van Sillysilsil en hoop dat jullie hier onder in de comments antwoord op willen geven. Zo deel je je kennis, en helpen en inspireren we elkaar.  Natuurlijk mag je ook altijd met vragen komen. Ik zal dan proberen ze zo goed mogelijk te beantwoorden.

Vraag 1. : Heb jij zelf wel eens loempia vellen gebruikt ? Traditioneel gevuld, of ook met iets anders ?
Vraag 2. : Wat lijkt jou lekker om loempia vellen mee te vullen ?
Vraag 3. : Houd jij ook van fusion cooking en invloeden van andere culturen op je bord, of hoeft dat van jou niet zo nodig, en ben je meer van de oer Hollandse bruine boterham met kaas ? Dus Yes-or-No voor fusion cooking ?

Have a nice weekend, everyone,


Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.