zondag 17 november 2013

Het leed dat eczeem bij je oog heet


Misschien valt het jullie al wel een beetje op dat ik de laatste tijd geen oogmake-up meer draag ( behalve mascara dan). Dit kom omdat ik al een paar weken (ruim 2 maand) last heb van een soort eczeem rond mijn ogen. Het ging maar niet weg en de dokter zei 'hou het maar een beetje vet met vaseline'. Ik had daar al een beetje een raar gevoel bij aangezien ik op de opleiding geleerd heb geen afsluitende producten op eczeem te smeren en al helemaal geen minerale oliën ( wat vaseline voornamelijk is). Toch deed ik het en werd het ( zoals ik al dacht)  steeds erger. 


Aangezien ik voor een ander eczeem plek op mijn been een zalf had gekregen , heb ik gevraagd of ik dat mocht gebruiken. Eerst deed de dokter er een beetje moeilijk over omdat er nadrukkelijk op de verpakking stond vermeld "niet bij ogen". Toch mocht ik het maximaal één week lang eenmaal daags dun aanbrengen. Nou na 3 dagen was het eindelijk weg. Ik snap niet hoe ik er ineens aan kwam. Ooit heb ik in mijn pubertijd wel wat eczeem gehad , maar jaren lang niks meer. Nu ineens kreeg ik ineens weer plekken. Ik denk dat het de drukte, stress en weersverandering de boosdoeners zijn geweest. Maar vanaf  nu zul je weer wat vaker een foto met looks en make-up zien.

Ik heb namelijk de afgelopen 2 maanden expres de make-up niet aangeraakt omdat ik het goed wilde laten genezen. Maar mensen wat kriebelde het bij mij om weer leuke looks te maken, zeker nu de kerst collecties hier thuis op kantoor komen.


Nu kunnen sommigen mij echt een pietlut vinden, maar ja mijn ogen is voor mij toch echt wel belangrijk. zeker omdat ik het altijd onwijs leuk vind om met make-up te spelen. 


Q: Heb jij wel eens iets kleins gehad waar jij echt van baalde? Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.