dinsdag 26 november 2013

Recept: croissant deeg pizza!


Afgelopen week had ik zó veel zin in pizza maar stiekem was ik te lui om op de fiets te springen en naar de winkel te gaan. Ik dook mijn kasten in en vond een rol croissant deeg. Meiden die mijn blog lezen weten dat ik dol ben op croissant deeg omdat je er zo ontzettend veel lekkers mee kan maken (buiten croissantjes om!). Met deze rol croissant deeg ging ik aan de slag en ik maakte een héérlijke pizza! Lees snel verder voor het recept! 
Voor de meiden die niet gelijk weten wat ik met croissant deeg bedoel, dat zijn deze rolletjes ( ik was al iets te enthousiast en scheurde de verpakking al los voor ik een foto kon maken ). Je hebt deze van Danoroll maar deze zijn veel duurder dan het croissant deeg bij de Aldi. Ik denk dat ik daar iets van €1.50 voor betaald heb!

Wat je moet doen is eigenlijk super simpel. Ik sneed 2 tomaten in plakjes, legde deze in een ovenschaaltje en strooide er wat italiaanse kruiden, peper/zout en een scheut olijfolie overheen. Dit zette ik 20 minuutjes op 200 graden in de oven. Ondertussen maak je de rol croissant deeg open en maak je er een pizza bodem van.


Op deze manier! Met 2 driehoekjes croissant deeg maak je 1 pizza. Je kan dus uit 1 rol croissant deeg 3 pizzabodems halen. Cheapy cheapy!

Haal de tomaten uit de oven en snijdt ze met een schilmesje zo fijn mogelijk, je saus is klaar!Beleg je pizza naar keuze, ik deed er ham en kaas op omdat ik dat toevallig nog in huis had. Zet de pizza 12 minuutjes in de oven op 180 graden en voila! De pizza was echt heerlijk! Zoals je ziet is er al een stukje weg op de eerste foto, Kay kon er niet vanaf blijven totdat ik de foto gemaakt had haha ( 'dit is ECHT lekker Roos!')

Nog even een kleine berekening:
- Het croissant deeg kost ongeveer €1.50 voor 3 pizza's. Dus €0.50 cent per pizza (het overgebleven deeg doe je in een diepvrieszakje en vries je gewoon in!)
- Voor 6 tomaten betaalde ik €0.90, aangezien ik er 2 nodig had is dit dus €0.30 cent.
- Voor de kaas en ham betaalde ik (in deze hoeveelheid) hooguit €0.50.

Je hebt op deze manier dus een heerlijke pizza voor slechts €1.30!

Eet smakelijk! Liefs!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.