zaterdag 16 november 2013

TRAVEL: Indonesie en Maleisie, i'm back!


Hoi meiden! Zoals jullie misschien wel wisten heb ik de afgelopen maand met de backpack op mijn rug door Indonesie en Maleisië gereisd. Wat hebben we het geweldig gehad! We zijn begonnen op Java, in Yogjakarta, hier hebben we de Borobudur tempel (zie foto!) bezocht. Een eeuwenoude boeddhistische tempel! Hierna zijn we door gereist naar Malang, de Gili eilanden, Bali, Singapore en Borneo. Benieuwd? Lees dan snel verder!Wat hebben we veel geweldige dingen gezien! Op Java hebben we de Bromo vulkaan beklommen waarna we met de bus zijn doorgegaan naar het vliegveld van Surabaya die ons naar Lombok vloog. Vanaf Lombok zijn we met de boot naar de Gili eilanden gegaan. De Gili eilanden zijn 3 bounty eilanden die aan de kust van Lombok liggen. Wij gingen naar het kleinste eiland en snorkelden hier tussen de meest geweldige vissen en het mooiste van allemaal: tussen de zeeschildpadden!

Na de Gili eilanden gingen we naar Bali waar we in Ubud in een prachtig hotel verbleven en van daaruit ontzettend veel gezien hebben. Daarnaast sliepen we op Bali 2 nachten in het Taro Olifanten park. Een park waar (geredde) Sumatraanse olifanten een beter thuis hebben gekregen (laatste foto). Wat een ontzettend bijzondere ervaring! Na Bali vlogen we naar Singapore, en wat een overgang was dat. Van het arme Java naar het iets rijkere Bali naar opeens een stad als Singapore. Een stad die voornamelijk bestaat uit wolkenkrabbers en shoppingmalls! Bizar maar wel ontzettend gaaf!

Na Singapore vlogen we naar het eiland waar ik al jaren over droom: Borneo. Het is mijn droom om orang oetans te zien en YES, dat is gelukt! Wat een geweldig mooie dieren zijn dit toch.. Naast orang oetans, neusapen en lots of makaken hebben we op Borneo ook WILDE olifanten gespot. Ongelofelijk.. Dat is toch wel echt heel anders als in een park! Ook sliepen we op Borneo 1 nachtje op turtle island. Een eiland die totaal in het teken staat van het vergroten van de schildpadden populatie. We mochten hier 's avonds met een ranger mee het strand op om te zien hoe een, aan land gekomen, schildpad haar eieren legde en daarnaast mochten we ook nog eens zelf BABY schildpadjes naar zee brengen!!!

Ik kan amper geloven dat we er al weer zijn. De reis waarmee we een jaar geleden zijn begonnen met plannen, waar we tijden voor gespaard en naar uitgekeken hebben is voorbij.. Maar wat hebben we veel moois gezien, wat hebben we genoten, gelachen en gehuild. Ik ben een ton ervaring rijker en ik voel me gelukkiger dan ooit.

Als jullie benieuwd zijn naar mijn reisverslagen moet je de aankomende tijd zeker mijn eigen blog in de gaten houden. Ondertussen is er al een reisverslag online gekomen over Turtle Island en over de Borobudur!

Een hele fijne dag meiden!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.