zaterdag 7 december 2013

DIY: kerstkrans


Nu Sinterklaas weer terug is naar Spanje gaan we gelijk maar eens aan de slag met de kerstdecoratie in huis. Ik houdt er van om mijn huis gezellig te maken met kerst, veel kaarsjes, leuke decoratie en daarbij kan een mooie krans natuurlijk niet ontbreken! Deze kerstkrans kost even wat tijd maar is ontzettend makkelijk te maken. Daarnaast zijn alle dingen die je nodig hebt verkrijgbaar bij Action dus dat is lekker handig! Benieuwd hoe ik deze krans maakte?!
1. Koop al je benodigdheden bij Action. Ik kocht een krans van stro (€0.85 cent), 1 setje van 12 middelgrote kerstballen + 6 doosjes mini kerstballen in de kleuren wit, zilver en mat zilver. Daarnaast heb je een stuk lint nodig, een lijmpistool en wattenbolletjes.
2. Bedek je krans met het lint. Dit werkt iets makkelijker maar is eigenlijk optioneel. Ik vond het zelf wel handig!
3. Begin met de iets grotere ballen, verdeel ze over je krans en plak ze vast met het lijmpistool.
4. Begin nu met de kleinere balletjes. beplak de gehele krans met de balletjes. Let ook goed op de buitenkant en de binnenkant!
5. Vul de gaatjes op met wattenbolletjes. Dit is ook nog wel even een werkje maar het maakt de krans echt af!(het is handig om hiervoor een saté prikker te gebruiken!). Je kunt er  nog van alles meer op maken, houten sterretjes bijvoorbeeld of rode besjes (die je op de eerste foto ziet liggen) maar ik vond 'm eigenlijk zo helemaal goed!


Voila hij is klaar! Hang 'm aan je voordeur of leg de krans op tafel (zoals ik) en zet een mooie kaars in het midden. 's Avonds aansteken en HALLO sfeer!

Veel plezier met maken en het decoreren van je huisje!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.