zaterdag 21 december 2013

DIY: kerstster van paper doiliesPaper doilies, één van de leukste dingen om mee aan de slag te gaan. Pinterest staat vol met geweldige dingen wat je met deze simpele papieren 'taartranden' kan maken. Bijkomend voordeel, ze zijn ook nog een ontzettend goedkoop. Voor een pak met 50 doilies betaal je bij Action zo'n €0,45 cent!

Deze papieren kerstster vind ik zelf ontzettend goed gelukt! Je hebt voor deze DIY 8 doilies nodig, dus reken maar uit wat je hier aan kwijt bent, bijna niks! Lees snel verder voor de uitleg!Wat heb je nodig?
- 8 paper doilies
- Dubbelzijdig plakband (ook te koop bij Action)
- Een lintje/touwtje om de ster aan op te hangen

Wat moet je doen?!
1. Vouw 8 paper doilies zoals je dat ziet op de linkerfoto. Je vouwt 'm dus één keer helemaal dubbel en daarna vouw je 1 zijkant nog zo'n 1 cm naar binnen.
2. Doe een stukje plakband op de paper doilie op de plek die linksonderin staat afgebeeld. Op de 1 cm die je naar binnen hebt gevouwen dus. Plak de volgende gevouwen doilie daar tegenaan. Dit doe je op de manier zoals het linksonderin staat afgebeeld.
3. Plak op deze manier 8 doilies tegen elkaar aan.
4. De laatste doilie die je vast moet plakken plak je tegen de eerste aan zodat hij helemaal aan elkaar komt en het er zo uitziet zoals op de foto rechts bovenin.
5. Nu ga je de ster uitvouwen zoals op de rechterfoto links onderin gedaan word.
6. Maak een touwtje of lintje vast met wat plakband, hier zie je niks van als je dit aan de achterkant doet.

Hang je ster in de kerstboom of zoals ik, op mijn Life by Rosie kantoortje.

Alvast een hele fijne kerst meiden!Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.