donderdag 23 januari 2014

Formula 10.0.6. Multi Review


Ruim een jaar geleden maakte ik kennis met het merk Formula 10.0.6. Het merk werd verkocht bij Sephora, maar eigenlijk viel het daar een beetje weg. Toen het geïntroduceerd werd bij Kruidvat was ik direct nieuwsgierig en enthousiast. Ook heb ik al eens over de Pores be Pure mud mask en de Down To The Pore geschreven toen het net bij het Kruidvat verkrijgbaar was. Vandaag laat ik nog een aantal andere producten zien, zoals een dagcrème, Cleanser , Blemish Care en nogmaals het masker. 


Formula 10.0.6 is vooral gericht op onzuivere huiden, maar is ook prima te gebruiken voor iemand met een vochtarme en normale huid.


Laten we beginnen met de reiniging van de huid. De best face forward daily foaming cleanser met Passievrucht en groene thee. Ik moet zeggen dat ik deze cleanser prima vind werken. Hij schuimt een beetje in combinatie met wat water en hierdoor voelt het erg prettig op de huid. Natijd merk ik een licht trekkerig gevoel, maar totaal niet storend. Door de toevoeging van groene thee en passievrucht werkt hij ook licht talg regulerend en zorgt hij voor een licht antibacteriële werking.

Ik vind dit soort tubes altijd erg handig voor onder de douche. Je kunt het makkelijk doceren en je knoeit ook niet zo snel.


Zoals de verpakking al vermeld kun je een klein beetje op je hand doen en met wat water verdelen over het gezicht. Je kunt licht masserende bewegingen maken en daarna met warm water afspoelen. Je kunt hem prima bij de ogen gebruiken, maar pas op dat je het niet in je ogen krijgt. Er zit best wat SLS in, maar persoonlijk heb ik hier nooit last van.


De Shine Free mattifying oil-free moisturizer met aloë vera en bamboe is echt een favoriet bij velen die ik ken. Toen der tijd dat ik nog bij Sephora werkte werd deze dagcrème veel gekocht. Ook twee vriendinnen van mij vroegen regelmatig naar een tube. Hoe gek is het dan dat ik hem zelf nog nooit geprobeerd heb.


Ik vind de mattifying moisturizer echt super. Hij voelt erg prettig aan en is een fluide. Hierdoor trekt hij heel snel in de huid en maakt hij deze zacht, mat en gehydrateerd. Ik kan eigenlijk niet echt een min punt bedenken. Je hoeft ook maar een kleine hoeveelheid te gebruiken om al resultaat te zien.

Mijn vader gebruikt altijd een crème op zijn hoofd ( hij scheert zich kaal ) tegen het droog worden. De meeste crèmes glimmen dan altijd zo bij hem, nou toen hij deze van mij gebruikt had wilde hij hem direct mee naar huis nemen. Nou vooruit pap, omdat ik toch nog genoeg anderen heb om te testen de aankomende tijd ;).


De rescue me! blemish Care is meResorcinol en ZwavelDeze ingrediënten zorgen voor jeukvermindering , remt de talgproductie en is ligt keratolytisch ( zorgt voor lichte schilvering van de dode huidcellen) Je kunt dit product goed gebruiken op de plekjes waar onzuiverheden zitten. Niet over smeren, want dan droogt de huid echt uit. 

Nu moet ik zeggen dat ik niet snel onzuiverheden heb en alleen af en toe een keer een plekje ergens heb. Dus daar heb ik hem ook op gebruikt. Ik merk dat de blemish care ervoor zorgt dat hij iets in toom blijft, echter heb ik niet echt het gevoel dat het puistje er eerder door weg is. Wel heb ik het gevoel dat het puistje niet zo erg wordt en niet echt uitbreekt, dus dat is een voordeel. De Pores be pure skin-clarifying mud mask met aardbei en duizendblad is één van mijn favoriete maskers. Ik heb al eens eerder over dit masker geschreven en was toe ook al enthousiast. Hij is zuiverend , gaat verstoppingen tegen en kalmeert de huid.


Ik moet eerlijk zeggen dat ik het echt een actief masker vind. Je voelt hem warm worden en je voelt al snel een tintelend gevoel. Dit komt vooral door de fruitzuren die er in zitten. Deze verheldert je huid door de dode huidcellen weg te halen. Om heel eerlijk te zijn vind ik het echt tussen een masker en een dieptereiniging /peeling in zitten. Alleen maar beter, want zo ben je sneller en doelgerichter bezig!
Zoek je een goed werkend masker die veel goede voordelen heeft voor de huid, dan kan ik deze echt aanraden!
Ik zag op internet dat ze ook nog eeDeep Down Detox Ultra Cleansing Mud Mask hebben met sinaasappel en bergamot. Helaas is deze niet in Nederland verkrijgbaar. 


Als laatst heb ik de So totally crean deep pore cleanser. Een product waar ik tegenwoordig van geleerd heb dat het een beetje overbodig is en vaak niet eens goed voor de huid. Wij leren dat je na een reiniging de huid weer moet neutraliseren met een cleanser. Dit klopt wel, maar tegenwoordig hebben de reinigingsproducten al een compleet plaatje aan ingrediënten en is het niet echt meer nodig. Wel is het lekker als verfrissend effect natijd en soms neem je nog een klein restje make-up mee die niet bij de reiniging is weg gegaan.


Wat mij opvalt is dat hij goed reinigt, dit komt door voornamelijk de alcohol die er in zit. Dat is dan ook al direct mijn minpunt. Alcohol staat op nummer 1, dus dat betekent dat hij bijna alleen uit alcohol bestaat. Erg jammer want dit droogt erg uit en tegenwoordig zijn er al genoeg cleansers zonder alcohol die veel milder zijn. Ik vind het jammer, want ik zie dat Formula 10.0.6 ook een alcohol vrije variant heeft, echter is deze niet in Nederland verkrijgbaar.

De producten op een rijtje. Je zier de foaming cleanser, het masker , de moisturizer en de Blemish Care.


Dit is de totale lijn die in Nederland verkrijgbaar is, alleen de neusstrips missen nog. Ik vind het een erg leuk merk en het mag van mij wat meer aandacht krijgen in Nederland. Ik zie dat ze zoveel leuke producten hebben die hier ook heen zouden moeten komen, zoals: face scrub , no time to shine masker , dagcrème met SPFen de three times sublime 3 in 1 blackhead wash+scrub+mask lijkt mij geweldig. Maar helaas.

Alle producten kosten €7,99 per stuk en zijn verkrijgbaar bij het Kruidvat.

Q: Ken jij het merk al? Wat is jou indruk van deze producten? Welke spreekt jou het meest aan?


Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.