zaterdag 4 januari 2014

Recept: cranberry siroop!


99% van de tijd ben ik dolblij dat ik een vrouw ben. Wij hebben het voorrecht om een kind te kunnen dragen en krijgen, we mogen met make-up spelen en natuurlijk misbruik maken van onze vrouwelijke charmes (hehe). Maar als het op blaasontsteking aankomt.. Brrr.. Wij vrouwen hebben gewoon 50 keer meer kans op een blaasontsteking dan mannen en ja ik ben ook zo'n vrouw waarvan het soms lijkt alsof het een chronisch ding aan het worden is.. Vreselijk!

Ik kreeg de tip om eens wat meer cranberry sap te drinken of cranberry supplementen te gaan slikken en ja ik merk écht dat dit mij helpt. Ik weet niet precies hoe het werkt maar dát het werkt is natuurlijk het belangrijkste voor mij (en met mij neem ik aan nog velen!). Maar cranberry supplementen zijn erg duur en cranberry sap is nou ook niet bepaald erg goedkoop. Toen ik bij de Albery Heijn liep en een grote zak met cranberry's (zo'n 350 gr) zag liggen voor €2.50 heb ik deze meegenomen en er zelf siroop van gemaakt!

Op deze manier heb ik voor een euro of 2 voor anderhalve maand mijn dagelijkse dosis cranberry, klinkt goed toch?! 
Wat heb je nodig?
- 1 zak cranberry's van ongeveer 350 gram
- 100 ml gekookt water

Wat moet je doen?
1. Doe de cranberry's en het water met elkaar in een pannetje en zet dit op hoog vuur.
2. Zodra het kookt zet je het vuur op laag en laat het nog een minuut of 10 zachtjes pruttelen terwijl je het af en toe even doorroert.
3.  Haal het pannetje van het vuur, roer het door en laat het 10 minuutjes staan zodat het even iets afkoelt.
4. Pak de staafmixer en maak er een glad mengsel van.
5. Gooi het mengsel door de zeef.
5. Verdeel het mengsel over ijsblokjesbakjes en laat het op het aanrecht staan tot het helemaal is afgekoeld.
6. Zet het in de diepvries

Voila! Ready! Iedere morgen haal ik een blokje er uit en vermeng deze met mijn ochtendsmoothie! Je proeft er bijna niks van en ik krijg iedere dag mijn dosis cranberry binnen.
Van dit mengsel kon ik 45 'blokjes' maken. Dus voor €2,- heb ik 45 dagen mijn dosis cranberry! Nice :)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.