woensdag 1 januari 2014

Sfeershoppen in Bourtange


Happy New Year iedereen. De meesten van jullie liggen nog heerlijk te slapen, worden net wakker of zijn alweer op bezoek bij familie. Omdat nieuwjaarsdag meestal al wat zwaarder en vermoeiender is dan de meeste dagen heb ik vandaag een lekker luchtig en gezellig artikel waar je vooral lekker veel foto's kunt kijken.
Bourtange is een klein vestings dorpje in Groningen tegen de Duitse grens aan. Je kunt er eigenlijk in twee minuten er rechtdoor steken en je bent er alweer doorheen. Natuurlijk deden wij dat niet en zijn we gezellig de snuister winkeltjes in geweest en hebben we wat gedronken in een restaurantje.


Het leukste winkeltje in Bourtange vind ik het winkeltje waar ze oud Hollands snoep en kleine leuke snuisterijtjes verkopen. Ook hebben ze er heerlijke geuroliën en kaarsjes e.d.. Noah mocht een paar snoepjes van mijn moeder uitzoeken en vond het geweldig.


Daarna zijn we een kop warme chocolademelk gaan drinken. Helaas viel de chocolade melk erg tegen en was het echt te waterig. Jammer, maar wel lekker om even wat warms te drinken als je een tijdje buiten loopt.


We zijn ook nog bij een tweetal andere snuister winkeltjes geweest. Overal zie je leuke kleine dingetjes en de sfeer is zo leuk en authentiek. Echt een aanrader om een keer te gaan kijken.


Bourtange is een heerlijk plaatsje als je even op een zondag middag ergens heen wilt waar je lekker kan wandelen. Het is super leuk voor kids, want je kunt er kaarsen maken, de kanonnen staan er nog en dingen van vroeger, zoals poephuisjes boven de gracht , uitkijktorens en meer. Soms hebben ze ook speciale dagen dat mensen alles naspelen helemaal in klederdracht. De ene keer is het heel rustig en de andere keer is het echt wat drukker en toeristisch.

Op de site van Bourtange kun je meer info vinden en brochure bekijken.

Geniet nog lekker van nieuwjaarsdag!

Q: hebben jullie nog leuke tips om heen te gaan? Beetje in het Noorden ?

Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.