zaterdag 22 februari 2014

Kruidvat Budget Nail Care + wat is Formaldehyde


Tijdens het Kruidvat event afgelopen najaar werd er een vernieuwd nagel assortiment geïntroduceerd. De meeste producten zaten al in het Nail Care gamma en zijn in een nieuw jasje gestoken. Ook zijn er wat nieuwe producten bij gekomen en laat ik jullie vandaag een vijftal producten zien die erg goed bij een budget Nail Care routine passen.Allereerst drie verschillende soorten blanke lak. Elk heeft zijn eigen eigenschappen en voordelen. Ze zitten allemaal in de vernieuwde verpakking die bestaat uit zwart hoogglans met fuchsia roze stukken. Ze vallen veel meer op dan de oude verpakkingen. Die waren een beetje lichtrose met een soort kantenrandje er op afgedrukt. Ik vind dit zeker een verbetering.


De nagellakpotjes zijn volgens mij hetzelfde gebleven en zijn een beetje ovaal rond met een lange dopje. Ze doen mij qua flesje altijd heel erg denken aan de flesjes van Koh.


Nail Hardener Strong:
Dit is echt een versterker, versteviger en gaat splijten en inscheuren tegen. Hij stimuleert de nagelgroei en geeft een mooie verzorgd en glanzend effect.

Je gebruikt deze in kuur vorm en er wordt aangeraden om hem maximaal 2x per jaar voor 2 weken te gebruiken. Hij moet als volgt gebruikt worden : Dag 1 breng je één laag aan, dag 2 breng je het tweede laag aan en de derde dag haal je er alles weer af en breng je weer één laagje aan.

Omdat deze verharder Formaldehyde bevat mag je deze nooit direct na het verwijderen van kunstnagels gebruiken. Dit omdat de nagel dan gevoeliger , kwetsbaarder en zachter is. Formaldehyde is eigenlijk een vocht ontrekker die de nagels sterker maakt. Dit komt doordat er minder vocht in de nagel zit en het eiwit (keratine) die de nagel opbouw sterker maakt de overhand krijgt. In beautyproducten mag er maar een minimaal percentage Formaldehyde in een product zitten en als ik naar de ingrediënten lijst kijk zal deze nagelverharder niet zo sterk zijn dat het pijnlijk kan aanvoelen.

Pijn , pijn? Nu zul je wel denken, kan een nagellak pijn doen? Jazeker, ik wilde ooit eens een sterke nagelverharder variant van Herôme proberen. Nou na een half uur stonden mijn nagels in brand en voelden ze zo pijnlijk en trekkerig aan. Toen ik op onderzoek uit ging (google your best friend)  en er achter kwam dat je door een verhoogd percentage Formaldehyde je nagels en huid er onder echt kan verbranden , heb ik het er snel weer afgehaald. Ik heb ook een paar dagen gevoelige nagels gehad en je zag wat witte plekjes.

Nu wil ik jullie niet direct bang maken, want dat is nergens voor nodig. Ik heb ook genoeg verharders gehad die wel voor mij werkten (zoals deze) maar de herôme variant was gewoon te sterk voor mij.


Base & Top Coat:
Deze base & top coat zegt het al. Je kunt hem onder en boven een gekleurd lakje doen als bescherming van de nagel en de nagellak, maar je kunt hem natuurlijk ook gewoon alleen als blanke lak aanbrengen.

Deze base & top coat bevat ook een beetje diamant poeder, hierdoor geeft de lak nog meer glans en een wat beschermende laag. Het is een fijne lak in gebruik, echter had hij van mij nog iets sneller mogen drogen.

High Shine Topcoat:
Deze topcoat is echt wat voor jou als je van een wetlook nagellak houdt. Deze geeft echt een nattige glans aan de nagel en oogt daarom ook niet helemaal droog. Dit komt door de gel formule er in. Persoonlijk houd ik daar wel van, want ik vind de glanzende laag op gelnagels ook altijd erg mooi. De kleur van de nagellak is altijd wat intense er valt altijd iets meer op. Ook deze had van mij iets sneller mogen drogen, maar fijn is hij zeker wel.Dan zijn er naast de nagellakken ook nog een aantal verzorgings producten in de vorm van een pen. Zo heb je hier een corrector pen die je nagellakfoutjes makkelijk aanpast en een care & repair ben die de nagelriemen een verzorging geeft.


Corrector Pen : 
Deze pen heeft Kruidvat nu al weer een lange tijd in het assortiment. Ze zijn makkelijk voor het snel bijwerken van een kleine uitschieter met nagellak. Er worden 3 extra stiftjes meegeleverd voor als er 1 te vies is geworden en niet meer goed kan corrigeren. Je moet bij deze pen er goed om denken dat je de dop er weer goed op doet, doe je dit niet dan droogt hij uit en kun je hem niet meer gebruiken.  De pen heeft overigens geen aceton  en bevat wat verzorgende oliën.

Care & Repair Pen:
Deze pen vind ik persoonlijk erg fijn voor in de tas en onderweg. Deze pen heeft een verzorgende, verzachtende en herstellende werking voor voornamelijk de nagelriemen. Dit komt door de toevoeging van Aloë Vera , Amandel olie , bisabolol  (komt van kamille plant en kan irritatie , bacterie en schimmels tegen gaan. Daarnaast geeft het een hele lichte bloemige geur af)  en sheabutter.

Je kunt hem erg makkelijk gebruiken door op de knop aan de achterkant de drukken tot er vloeistof op het kwastje komt en je rustig de nagels kan verzorgen en terug drukken. Ik vind het een prettig product en kan deze zeker nu tijdens de wintermaanden aanraden.


Ik vind het een verbetering van Kruidvat. De verpakkingen zijn leuker en opvallender en de producten die ik hier getest heb werken allemaal prima. Het zijn fijne budget producten die allemaal tussen de €2,49 en de €3,99 liggen. Ik vind dat prima prijsjes voor een Nail Care product.

Q: Kende jij de eigenmerk Nail Care lijn van Kruidvat al? Jij al eens ervaring (goed of slecht) gehad met nagelverharders met Formaldehyde?

Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.