dinsdag 11 februari 2014

Pictorial #2 : Pinky Valentine


Vorige week liet ik jullie de eerste Valentijns Look aan jullie zien. Die look was vooral wat klassieker. De look die ik vandaag voor jullie heb is wat spannender en heeft een flinke touch of pink er in zitten. Want rood en roze zijn wel echt de kleuren die centraal staan tijdens Valentijnsdag. Om te laten zien dat roze totaal niet ziek hoeft te lijken (wat dat doen roze en rood vaak) heb ik deze look voor jullie gemaakt. Kijk stap voor stap mee en haal je inspiratie er uit. Stap 1:  Na het aanbrengen van de basis  maak ik voornamelijk gebruik van een palette van de Primark uit Engeland ( zie hier het doosje). Als eerst gebruik ik over het gehele oog een licht beige kleur aan. Dit doe ik van wimperrand tot wenkbrauw en doe ik heel lichtjes. 

Stap 2: Met een lichtroze shimmer kleur breng ik een dun laagje aan in de binnenooghoek tot ongeveer halverwege mijn ooglid. 


Stap 3: Met een oud roze naar paars neigende kleur zet ik met een fluffy blending kwast de kleur in mijn arcade boog aan. en breng het flink naar boven. Zorg dat je de kleur goed uit-blend anders krijg je een strakke en onnatuurlijke ooglook die niet mooi wordt. 

Stap 4: Met de bruine kleur Busted van Urban Decay ga ik met een pencil brush nogmaals in de arcade boog. Dit blend ik ook weer uit, maar niet zo hoog als de oud roze/paarse kleur. Zo krijg je een mooie overgang van kleuren. 


Stap 5: En nu komt het spannende werk. Pak een fel roze keur. Deze kleur die ik gebruikt heb komt uit een merkloos Ebay-achtig palette. Vaak vind je goed gepigmenteerde roze kleuren in budget merkloze palettes.  De roze kleur breng ik op het middelste gedeelte van het bewegend ooglid aan. Ook dit blend ik weer lichtelijk uit zodat de kleuren goed in elkaar overgaan. 

Stap 6: Om de look iets luchtiger te maken ga ik met een witte shimmer kleur nogmaals over de binnenooghoek en werk dit licht uit. Zie vooral het verschil tussen stap 5 en 6 op de foto, dan zie je goed het verschil. 


Stap 7: Met de Liner Feutre van Bourjois breng ik een dun lijntje eyeliner aan. Dit is met een viltstift punt. Ik doe juist een simpel lijntje en geen wing. Over de eyeliner breng ik met een dun penseel een laagje black out van Urban Decay er over aan. Dit doe ik om de eyeliner goed te fixeren.

Ook breng ik onder mijn oog een dun lijntje met Busted van Urban Decay aan om een iets zwoelere en afgemaakter te maken. 

Stap 8: Om de ooglook af te sluiten breng ik een laag mascara aan. Dit doe ik met mijn nieuwe favoriete mascara Scandaleyes Retro Glam Extreme Black. Hierover komt binnenkort een review.


Stap 9: Als laatst breng ik een laagje lipgloss van Teeez in de kleur 09 Smooth . 


Hier zie je de look full face. Persoonlijk vind ik alles zo mooi in balans. Ik heb verder de blush en highlighter heel subtiel gehouden. Het is een wat meer uitdagende look dan de eerste Valentijns look, zeker ook geschikt voor de make-up lovers onder ons.  

Q: Wat vinden jullie van de touch of pink er in? 

Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.