donderdag 20 maart 2014

Marbert HuidverzorgingEen aantal weken geleden ontving ik een pakketje van MarbertMarbert was voor mij een totaal onbekend merk en ik dacht ook nog vrij nieuw op de markt . Had ik het daar even flink mis. Marbert heeft al meer dan 75 jaar huidverzorging op de markt. Het is een Duits merk die ook echt haar producten in Duitsland produceert. Ik testte voor jullie van de Pura Clean lijn de touch stick en de regulating cream.De Pura Clean lijn met anti-spot-effect is een verzorgingslijn bestaande uit 4 producten die speciaal voor de naar onzuiverheden neigende huid is.

Verstopte poriën zijn vaak de boosdoener in dit verhaal en deze worden vaak veroorzaakt door dode huidcellen ( schilfertjes ) en overmatige talgproductie. Doordat de talg niet genoeg eeg kan ontstaan er verstoppingen en daarvan zijn pukkeltjes het gevolg. Ik moet wel zeggen dat dit meestal het geval is, maar zeker niet altijd. Er kunnen veel meer oorzaken zijn van het ontstaan van acne.

De pura clean lijn bevat een stofje genaamd Piroctone Olamine, ik heb tijdens mijn lessen/examens van acne geleerd dat dit stofje erg goed werkt tegen het propionibacterium ances ( bacterie die acne veroorzaakt) . Dit stofje reinigt , kalmeert en normaliseert de huid.


De Regulating cream €16,95:
Deze crème heeft een verzorgende en matterende werking. Een acne huid heeft vaak een vette huid, en daardoor is dan een matterende crème altijd erg prettig. De creme bevat ook de werkstof BioVicil , deze verzacht prikkeling en irritatie. Omdat er ook een hoeveelheid palmitine in zit ( vitamine A) zorgt de crème er ook heel lichtelijk voor dat de verhoorning wat oplost ( verhoorning = verdikking/verstopping van de huid )

Je kunt hem het beste in de ochtend en avond op een schone huid aanbrengen. Vermijd de oogcontour i.v.m. de teveel werkstoffen voor de huid rondom de ogen.


De Touch Stick €12,95:
Een kalmerende en regulerende stick tegen puistjes. Deze stick is voornamelijk bedoelt voor de plekken die ineens of heel erg actief worden. Door deze stick te gebruiken werkt het verkoelend en neemt het spanningsgevoel af. De roodheid en vlekjes verminderen ook.

Je kunt deze het beste plaatselijk gebruiken en naar behoefte kun je het herhalen.


Hier zie je de crème en het vloeistof van de touch stick. De crème is tussen een gel en een crème in, hierdoor erg prettig met het aanbrengen. 


Ik ben erg enthousiast over het merk. Het is echt een lijn waarbij ik mijn duim omhoog doe , zeker met het oog op mijn schoonheidsspecialiste vak. Het is een merk wat ik zo in een salon zou zien staan omdat het heel doelgericht bezig is en daadwerkelijk ook actieve stoffen er in heeft zitten die doeltreffend zijn.

De producten zijn verkrijgbaar bij de drogisterij. Ik weet niet zeker welke, maar ik heb het zelf al bij de DA en de Etos zien liggen.


Q: Had jij al eens van het merk gehoord?

Dit review bevat producten die opgestuurd zijn door een bedrijf of merk. Lees hier meer over. 
Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.