zaterdag 1 maart 2014

Plog 24 februari 2014 : Dagje Oldenburg + Shoplog


Ooit begon ik op Sillysilsil met plogs. Toen noemde ik ze geen plogs, maar waren het wel verslagjes van wat ik die dag allemaal deed. Vandaag heb ik weer zo'n dag voor jullie. Ik ben afgelopen maandag sinds lange tijd weer eens met mijn ouders naar Oldenburg geweest. 


Onze ochtend begon met een ontbijtje bij de Mac. Ik moet zeggen dat ik dat nog nooit eerder gedaan heb. Ik zag wel dat ze in Duitsland veel meer variatie hebben en dat er ook veel meer burgers en ijsjes e.d. zijn. 


Nooit geweten dat gedurende de dag de borden gewisseld worden. Zo kwam er een man binnen, haalde alle ontbijt aanbiedingen weg en hing alle burgers en menu's heen. Heel apart om te zien.


Mijn outfit van de dag. Simpel alles zwart met een grijs tuniekje er over en een mooie rood met roze bloemen shawl. Tuniekje van de Didi , Shawl van Ebay 


Samen met mams op de foto, midden in een schoenen winkel :D haha. Mijn moeder wilde voor schoenen kijken, maar vond niks leuks. 


Naast de schoenenwinkel was een jagerswinkel. Wij waren er nooit binnen geweest, maar gingen even kijken voor een kraai. Wel even schrikken hoor zo met al die geweren, ik hou er totaal niet van. En kijk die prijs, bijna €4000 voor een jachtgeweer.


Dit was de kraai waar het om ging. Wij hebben totaal niks met jagen, maar mijn moeder is gek op kraaien. Dus toen we deze kraai in de etalage zagen staan moest mijn moeder weten waar de winkel het vandaan  gehaald had. Wat bleek, ze verkopen deze kraaien. Dus mijn moeder was helemaal blij met haar kraaien. 


Natuurlijk een bezoekje aan de DM brengen. Ik vind er altijd wel wat en ze hebben geweldige merken.


Ik ga altijd langs een aantal Balea producten. Balea is het huismerk van de DM. Het heeft erg goede producten er tussen zitten. Ik ken geen ander huismerk wat zoveel variatie heeft met zo'n goede kwaliteit. 


Altijd even langs alle make-up schappen. 


Daarna even door naar de Tchibo. Dit is een winkel met veel huishoudelijke producten en wat sieraden en kleding. Ook heeft dit merk een geheel eigen koffiemerk. Dit is de outlet hiervan en kijken we altijd even rond. 


Mijn moeder en ik blijven altijd even plakken bij de sieraden en mijn moeder zag deze mooie gouden ring. Mijn vader heeft deze ring als cadeau aan mijn moeder gegeven. Zo lief!


Muller is een winkel waar ik bijna nooit kom. Ik wilde er nu wel erg graag heen omdat Essence een speciale collectie heeft die exclusief bij Muller verkocht wordt. Helaas was deze collectie er nog niet en baalde ik hier wel een beetje van. 


Wel hadden ze bij Muller de speciale Bloom me up collectie met verschillende tools. Ik nam 1 kort afgesneden stipling brush mee. Verder zaten er leuke tools bij, maar had ik simpelweg niks nodig. 


De uitgebreide en grote schap van de Catrice Luxury Lacquers. Nog steeds heb ik het hebben hebben hebben gevoel, maar ik hou me elke keer netjes in. 


Ik kwam deze Limited Edition Escada geur tegen. Dit is de nieuwe variant van 2014 genaamd born in Paradise. Ik heb hem nog niet in Nederland gezien, maar Duitsland is altijd iets eerder. 


Jullie zagen gisteren in de shoplog de armbanden van de action. Deze kwam ik in Duitsland tegen. Beetje hetzelfde idee alleen wel een stukje duurder. 


Ik moest natuurlijk ook even naar de Lush. Bij binnenkomst zag ik al snel dat de lente/paas collectie er was en moest ik mijn favoriete Lush product weer hebben. De Bright Side is echt zo lekker, ik zou er wel 10 tegelijk willen hebben. I love the smell.... 


We aten tussendoor nog wat bij de ijssalon. Mijn moeder en ik namen een Crêpe met ijs en karamel. Mijn vader had spaghetti ijs met aardbeiensaus. 


Langs backwerk om een broodje mee te nemen. Backwerk is zoiets als Bakker Bart alleen dan met self service. Hierdoor heeft het allemaal een leuk prijsje en smaakt het ook nog eens goed. 


We wilden bij ons vaste chinees/sushi tentje gaan eten , maar helaas was het (alweer) van eigenaar veranderd. Hierdoor hadden ze niet meer op maandag avond buffet. Helaas pindakaas, dus hebben we maar wat sushi mee naar huis genomen als avondeten. 

De dingen die ik geshopt heb: 


Ik zocht al een tijdje een mooie shawl voor de koudere dagen ( al zijn deze nu een beetje weg) Op de foto oogt hij wat lichter, want het is een mooie donkerrode bijna bordeaux kleurige shawl. Deze shawl koste eigenlijk €40 maar was nu €8. Score!


Mooie subtiele blauwe oorbellen die bij mijn ketting en armbanden passen.  Ik zocht wat subtielere, want ik draag graag vaak grote opvallende oorbellen en wilde nu wat rustiger. 


Een spy pen waar je onzichtbaar mee kunt schrijven. In de pen zit ook een lichtje waar je het mee kunt lezen. Pure fun natuurlijk, maar vond het zo grappig.  En een zakje dille, lekkere kruiden voor het koken en sausjes maken.


Hier de gekochte Bright Side van Lush en de kwast van Essence. 


Ook zijn we nog even langs de toko geweest en heb ik zoete soyasaus gekocht. Die van mij was alweer bijna op dus heb direct twee flessen meegenomen. Ook nam ik banaanchips mee, dit is zo lekker en heeft veel minder calorieën dan bijvoorbeeld gewone ships. Ook kocht ik twee zakjes met instant rice, eigenlijk is dit hetzelfde als noodles waar je alleen heet water bij hoeft te doen. Echter heb ik dit nog nooit gehad en wilde ik het met rijst wel eens proberen.

Dit was mijn dagje Oldenburg.

Q: Vaker Ploggen? Ja of Nee? Let me know in de comments. 


Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.