dinsdag 1 april 2014

Urban Decay Naked 2 : The Real , The Fake & The Dupe


Ik heb al jaren de Urban Decay Naked 2 en gebruik deze nog steeds regelmatig met veel plezier. Het is een palette die door zijn kleuren combinatie erg veelzijdig is. Kort nadat het palette uitkwam verschenen er al snel dupes en neppers. Nu ik een aantal weken geleden de W7 in the Buff palette kocht heb ik op het internet naar een goedkope fake gezocht. Want wie wil nou niet weten wat beter is. Dus de battle of de Naked 2 palettes. Kijk naar The Real , The Fake & The Dupe. Dit artikel is geen review artikel, maar puur een artikel  waar ik producten met elkaar vergelijk. De Naked 2 palette die nep gekocht is, is doelbewust aangeschaft om te laten zien dat je moet opletten met wat je op internet koopt. later in het artikel vertel ik hier kort meer over. 


Even kort ter vergelijking de verpakking.  In het midden zie je het origineel, boven het W7 palette en onder de nepper. Zoals je kan zien heeft W7 zich lichtelijk laten inspireren door het origineel. Ze hebben er een eigen draai aan gegeven waardoor het wel doet denken aan de Naked 2, maar niet er op lijkt. De nepper is doelbewust nagemaakt. Hij ziet er praktisch hetzelfde uit, zelfde tekst , zelfde letters. De kleur van de verpakking is zelfs bijna identiek. Wel voel je een groot gewichtsverschil tussen de echte en de nepper, de nepper is veel lichter. 


Hier zie je de oogschaduws onder elkaar. Je ziet al direct wat verschillen, maar dit bespreek ik bij de swatches per kleur. 
Hieronder zie je alle swatches. Ik heb het origineel (real) elke keer in het midden, de W7 (dupe) links en de nepper (fake) rechts. 


Real: Foxy
Fake: Foxy
Dupe: Buff
De dupe komt het meest in de buurt, maar is iets geler. De fake valt bijna helemaal weg. 


Real: Half Baked
Fake: Half Baked
Dupe: Camel
Dit is altijd een van mijn favo kleur uit het naked 2 palette. De dupe en fake lijken er allebei niet op, maar de dupe komt nog het meest in de buurt. De fake vind ik een erg raar kleurtje hebben. 


Real: Bootycall
Fake: Bootycall
Dupe: Sand 
Een erg mooie highlight kleur. Alle drie zijn geschikt, maak lijken allemaal een beetje anders. De fake doet het hier het slechts. 


Real: Chopper
Fake: Chopper 
Dupe: Dust
Hier komt de dupe aardig goed in de buurt. Hij heeft de zelfde soort shimmer en kleur. De fake vind ik zwaar tegenvallen en brengt erg lastig aan. 


Real: Tease
Fake: Tease
Dupe: Chocolate
Weer drie totaal verschillende kleuren. Fake is veel koeler en donkerder, de dupe is veel warmer en intenser.


Real: Snakebite 
Fake: Snakebite
Dupe: Topaz
Ik vind hier in de swatch de dupe er mooier uitzien dan de real, De fake brokkelt heel erg en brengt stroef aan. 


Real: Suspect
Fake: Suspect 
Dupe: Earth 
De dupe komt weer het meest in de buurt en vind ik ook erg mooi qua kleur, hij is alleen iets warmer. De fake is weer brokkelig en lastig aan te brengen. 


Real: Pistol
Fake: Pistol
Dupe: Storm
De real heeft mooie shimmer er in en at mist een beetje in de dupe. Ook is de dupe iets donkerder. De fake valt er helemaal buiten en is echt een horror... Dit wil je volgens mij niet opbrengen want dan heb je instant panda-ogen boven en onder je ogen.  


Real: Verve
Fake: Verve
Dupe: Silk
Hier komt de dupe weer aardig in de buurt alleen mist de shimmer er een beetje in. De fake valt helaas er weer qua kleur erbuiten. 


Real: YDK 
Fake: YDK
Dupe: Wave
De keuren zijn niet te vergelijken met de real. De fake en de dupe zijn allebei warmer en anders qua structuur. 


Real: Busted
Fake: Busted
Dupe: Thunder
Alle drie de kleuren zijn weer totaal verschillend. De dupe is intenser en pakkender en de fake is veel meer zilver dan bruin. 


Real: Blackout
Fake: Blackout
Dupe: Onyx
Alle drie zijn het goed gepigmenteerde zwarte kleuren. Toch zie je goed verschil. De real is heel intens en donker, de dupe komt in de buurt en de fake is meer grijs dan zwart. 


Zoals jullie kunnen zien lijken de palettes op elkaar, maar zitten ze met de oogschaduw niet echt op hetzelfde level . Ik zal heel eerlijk zijn en zal van mijn minst favoriete naar mijn meest favoriete palette gaan. 
3. De Fake uit Hongkong. Ik vind hem totaal niet vergelijkbaar. De kleuren zijn totaal anders, ze zijn over het algemeen kruimelig of juist erg slecht te swatchen. Daarnaast voelen ze erg stroef en brengen ze niet fijn aan.
2. De W7 in The Buff. Eerlijk is eerlijk, het is echt een super vervanger voor de Naked 2. Hij heeft mooie kleuren waarvan een aantal goed lijken. Veel van de kleuren vind ik zelfs indrukwekkender dan van het origineel. Hij kost €6,95 , net zo veel als de fake, maar ik zou dan echt veel veel veel liever deze aanschaffen.
1. De originele. Ja zelfs nadat ik net heb aangegeven dat ik de W7 mooiere kleuren vind hebben kies is als favoriet het origineel en ik zal uitleggen waarom. De kleuren van dit palette zijn ook onwijs mooi en goed, echter blenden deze kleuren beter en brengen ze veel gemakkelijk en mooier aan. Het W7 is echt een mooi palette , maar als je voor kwaliteit gaat dan zou ik toch echt voor de Urban Decay Naked 2 gaan. Hij kost rond de €50 , maar dan heb je ook wat. Wil je niet zoveel uitgeven aan een palette, neem dan zeker het W7 palette, maar sla aub de fake over. 

Ik kocht de fake om jullie vooral te laten zien dat er niks mis is qua substantie en dat het zeker niet gevaarlijk is zoals veel mensen denken en beweren. Maar ook om te laten zien dat hij misschien van de buitenkant wel op het origineel lijkt, maar de binnenkant totaal niet. 

Tijdens het schrijven van dit artikel besef ik mij ineens dat ik nog een Dupe in de kast heb liggen van de naked 2. De MUA Undress me too palette. Deze zal ik deze week ook nog online zetten zodat jullie die ook nog kunnen bekijken!

Q: Voor welke zou jij gaan? 


Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.