vrijdag 23 mei 2014

DIY : Heksenkaas / Kruidendip (Silly's Kitchen)


Ik ben dol op heksenkaas en is het heerlijk op een stukje stokbrood of een een cracker. Helaas koop ik niet zo vaak heksenkaas omdat ik het persoonlijk te duur vind om als gewoon beleg te kopen, maar vind het zo nu en dan wel erg lekker. Mijn moeder weet dat ik het erg lekker vind en attendeerde mij op een recept van Lekker en SimpelIk kende de site Lekker en Simpel nog niet, maar wat is dit een leuke foodblog. Ze plaatsten dagelijks heerlijke recepten en mijn moeder vertelde dat ze er een Heksenhaas recept op online hadden gezet. Voor de mensen die heksenkaas niet kennen, heksenkaas is een kruiden roomkaas dip die wat pittig is, maar totaal niet scherp! Erg lekker en eigenlijk heb ik nog nooit iemand horen zeggen dat ze het niet lekker vonden. 

Ik heb het recept dus van Lekker en Simpel, maar heb er mijn eigen draai aan gegeven door nog wat toe te voegen. 

Wat heb je nodig: 

 • 1/4 prei
 • 150 gram Kruiden Roomkaas (ik heb bovenstaande variant van de Lidl gebruikt)
 • 3 eetlepels mayonaise 
 • scheutje citroensap 
 • 2 takjes peterselie 
 • grote scheut vloeibare zoetstof

Wat moet je doen.

 1. Snij de prei in ringetjes en doe het in een beker of iets waar je het in kunt mixen.
 2. doe de roomkaas , mayonaise , citroensap en peterselie er bij in.
 3. Mix alles met een staafmixer of een blender. 
 4. Ik heb hem redelijk fijn gemixt en alleen zo nu en dan proef je een klein stukje prei. 
 5. Omdat ik de de kruidendip nog iets te zuur vond heb ik er een flinke scheut vloeibare zoetstof doorheen gedaan. Persoonlijk vond ik daardoor de kruidendip veel meer naar echte heksenkaas proeven. 
 6. Als laatst heb ik alles in een glaasje gedaan met 'home made' er op van de action, maar dit kun je in alles doen natuurlijk.
Eigenlijk is het heel simpel en heb ik alles hetzelfde gelaten als het originele recept op de vloeibare zoetstof na. 


Ik heb er een lekker afbakbroodje bij gedaan om te breken en er in te dippen. Ik vind het echt een succes en bij verjaardagen zal ik dit zeker altijd gaan maken. Het is simpel , snel , een beetje pittig door de prei en erg lekker. 

Q: Heb jij wel eens heksenkaas gehad? 

Dit review bevat producten die opgestuurd zijn door een bedrijf of merk. Lees hier meer over. 
Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.