donderdag 22 mei 2014

Paula's Choice - The Nude Mattes Palette


Tegenwoordig zijn er tientallen merken die een nude palette op de markt gebracht hebben. Velen zijn een succes , maar velen zijn ook een flater. Nu is Paula's Choice met een nude palette gekomen die op één kleur naar helemaal matte is. Zij hebben dit samen met visagist en YouTube'er Wayne Goss. Is het een succes of een flater? Dat die je hier in het review met de swatches.Het palette is dus gemaakt en ontwikkeld samen Wayne Goss. Hij is een getalenteerde visagist die ik ooit eens heb mogen ontmoeten tijdens de IMATS. Hij wilde graag een matte palette die geschikt is voor jong en oud. Een hele slimme set, want als je wat ouder wordt is mat vaak mooier dan shimmer oogschaduw in verband met hangende ogen e.d. 


Ik vind de verpakking van het palette erg tegenvallen. Het ziet er goedkoop uit en is gemaakt van een dun soort karton. Hij gaat makkelijk open en je kunt hem dus niet makkelijk in de tas doen. Verder voelt hij ook kwetsbaar aan en dat vind ik erg jammer, zeker als je naar de prijs kijkt. In de deksel zit een spiegel waardoor je hem goed kunt gebruiken als je hem wel mee onder weg neemt. 


De kleuren van het palette zien er erg mooi uit. Ze zijn neutraal, passen goed bij verschillende huidskleuren en sluiten mooi op elkaar aan. Het zijn perfecte kleuren die iedereen eigenlijk in zijn stash zou moeten hebben.


Het palette heeft naast de twaalf kleuren oogschaduw ook nog een kwastje. Het is een platte oogschaduwkwast die er prima uit ziet. Hij voelt prettig aan, breng oogschaduw goed aan en is een leuke toevoeging!

Cream, Beige, Pink Sugar, Café au Lait, Tan, Chestnut, Clay, Plum Taupe, Gunmetal Grey, Chocolate Truffle, Coffee, Onyx.

Cream, Beige, Pink Sugar, Café au Lait, Tan, Chestnut

Ik vind de kleuren een beetje tegenvallen als je ze in gebruikt heb. Cream en Beige vallen bijna weg en zijn praktisch niet zichtbaar. De overige vier zijn prima, maar heeft geen wauw effect. Zeker omdat ik een aantal keer de kleur moest opbouwen om dit resultaat te krijgen. Pink Sugar is overigens de enige kleur met een beetje shimmer er in. 


Clay, Plum Taupe, Gunmetal Grey, Chocolate Truffle, Coffee, Onyx.

Deze kleuren bevallen mij een stuk beter. Ze geven ook veel meer pigment af en ik hoef niet echt de kleur op te bouwen omdat hij al direct veel kleur afgeeft. 

De kleuren zijn erg mooi om te gebruiken in een look. Echter zijn de oogschaduws erg wisselend qua substantie, sommige zijn korrelig , sommige zijn zo hard en stroef dat er bijna geen kleur vanaf komt. Ik vind dit jammer, want bij de ene kleur moet je heel erg vaak pakken om wat kleur op te bouwen en de andere zijn korrelig waardoor je snel fall out krijgt. Ik zal heel eerlijk zijn. Het is een leuk palette en als je een aantal matte oogschaduws zoekt ( zijn best lastig om te vinden) dan is dit misschien wel wat voor jou. Ben je alleen op zoek naar een mooi nude palette, want zou ik deze overslaan omdat er gewoon veel palettes zijn die betere en meer constante kwaliteit hebben en vaak ook nog goedkoper zijn. Wel moet ik zeggen dat dit voornamelijk door de eerste 6 kleuren komt, want de laatste 6 kleuren zijn eigenlijk helemaal top! 

Het palette is verkrijgbaar in de webshop van Paula's Choice en kost €40


Dit review bevat producten die opgestuurd zijn door een bedrijf of merk. Lees hier meer over. 
Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.